Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skjedd igjen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skjedd igjen

feb 27 2019 - 10:30
Hei jeg sliter veldig psykisk og er på bunn.
I en 4 månders periode ble jeg fullstendig avhening av selvskading, selv om jeg helt ikke vil innrømme det, var jeg avhengig.
Så hadde jeg en periode hvor jeg var 9 uker uten selvskading i det hele tatt. Men nå har jeg gjort det igjen. Og kjenner da enda mere på behovet for å fortsette og fortsette, men vet jeg ikke egentlig kan det. Men hva skal jeg gjøre? Er jeg blitt avhengig igjen, og blir det nå vanskeligere å stå i mot selvskadingen?
Avatar

Re: Skjedd igjen

feb 28 2019 - 04:56
Hvis du ikke allerede har det, så bør du komme i bunns i hvorfor du selvskader.
For min del er det i hvert fall at det utløses hvis jeg har følelser jeg ikke helt greier å takle, eller får ordentlig utløp for.
Sinne som rettes mot meg selv.
Avatar

Re: Skjedd igjen

feb 28 2019 - 13:53
Jeg vet jeg gjør det fordi jeg føler at jeg fortjener straff. Usikker på helt hvorfor, men litt fordi jeg er til
Avatar

Du

feb 28 2019 - 17:21
Herregud Totaltkaos, svaret ditt gjorde vondt i hjertet mitt.

Hvorfor i all verden føler du at du må straffes for at du er til...?

Em
Avatar

Re: Skjedd igjen

feb 28 2019 - 19:52
Har du oppsøkt profesjonell hjelp for dette? Hvis ikke, vil jeg virkelig anbefale det. Snakk med en lege om hvordan du har det, så du kan bli henvist til egnet behandling.

Det kan være nærmest umulig å komme seg ut av destruktive handlingsmønstre som henger sammen med psykiske utfordringer, helt alene, så det lønner seg å oppsøke noen som kan gi oss de rette verktøyene for å håndtere situasjonen bedre.
Avatar

Re: Skjedd igjen

mars 1 2019 - 00:54
Jeg føler som deg at jeg fortjener straff. Skadet meg selv igjen i kveld. Da var det noen måneder siden sist.

Når man er midt i selvskadingen er man som en narkoman. Man bare må kutte seg litt til og litt til... ond sirkel. Vanskelig å komme ut av men det er ikke umulig. Jeg har hatt skadefrie perioder på opptil ett år. Før jeg faller utpå igjen.

Satte meg ned her i kveld for å skrive et innlegg om det å skade seg. På en rar måte var det godt det allerede lå et innlegg her. Det er godt å ikke være alene. Selv om jeg unner ingen dette.

Jeg har en indre smerte. En skam jeg ikke makter å kjenne på. Ved å skade meg selv flytter jeg litt fokus og klarer å tenke på noe annet. Vet det er en lite hensiktsmessig måte å takle ting på. Jeg går i terapi som hjelper masse. MEn akkurat selvskadinga er vanskelig å kutte ut. Jeg sier aldri noe i terapien om at jeg har skadet meg.
Avatar

Svar: Meg_Oslo

mars 1 2019 - 08:20
Føler jeg må straffes for jeg er til fordi jeg føler meg totalt mislykket, at jeg er en byrde for alle, bare er i veien osv
Avatar

Hybelkaninen

mars 1 2019 - 08:29
Ja det er som du sier at man blir som narkomane på den måten. Har man først vært avhengig over en lang periode, så holder seg unna, men begynner på nytt og tenker det skal være engangstilfelle kan man glemme det. Man kjenner allerede da på at avgengigheten er tilbake. Men da er det ille å vite du egentlig ikke kan fortsette, og at du sitter der med armer og bein fulle av kutt og arr..

Nei man unner ingen å havne/være i en slik situasjon, men når man er der er det samtidig litt godt å ha noen andre som skjønner bedre hvordan man har det og hvordan det er å drive med selvskading. For folk som ikke har gjort det klarer ikke å skjønne helt hva som driver oss til slike selvdestruktive handlinger, hvertfall slik jeg føler det.

Selv så venter jeg på svar på hendvisning, så har ikke noe form for behandling på den måten
Til forsiden