Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skal på jobb i morgen. Klarer ikke.Hva gjør jeg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skal på jobb i morgen. Klarer ikke.Hva gjør jeg?

jan 1 2016 - 19:55
Jeg har hatt angst og depresjon i mange år, men skjuler det for alle, inkludert jobben. Har kun en liten stilling. Jeg er veldig redd for&bekymret over hva de på jobben vil si, om de vil snakke om meg.. at jeg er lat eller lignende siden jeg har hatt fravær pga det samme for ikke så lenge siden. Da har jeg skyldt på influensa eller lignende, da jeg synes dette er et sårt og pinlig tema, og at det er meget tabu her jeg bor. Jeg får fryktelig dårlig samvittighet da det ender med at jeg må ringe å si at jeg er syk, derfor har jeg mange ganger dratt på jobb selv om det ikke er "forsvarlig"...
I julen har det bygget seg opp til en topp igjen i kveld, og jeg vet at jeg ikke bør jobbe nå. Jeg vurderer legevakt. Jeg vet at jobben ikke har krav på å vite grunnen til sykmld, men føler llikevel et press på at jeg må ha en grunn, og ender derfor med å si noe som ikke stemmer, Har noen lignende erfaringer? Hva gjør dere? Er ganske desperat på noen tips for å få roet meg ned med en beslutning- og at den faktisk er ok.
Avatar

hei du..

jan 1 2016 - 21:19
Kjenner meg godt igjen i det du skriver.. jeg har slitt selv med angst.. kan vel si det er den "angst for å få angst" biten som var verst når det gjalds jobb hos meg.. jeg var så redd for å få et panikkanfall på jobb.. ingen viste noe,jeg syntes det hele var flaut.. å det kunne komme når som helst å hvor som helst.. det var helt jævlig.. 2 ganger måtte jeg dra hjem.. fant på en unnskyldning å stakk.. etter det begynte jeg å ha godt planlagtr "back up" planer når jeg var på jobb i tilfelle jeg måtte dra igjen.. heldigvis ble det ikke så ille igjen men bare tanken på å ha en slags plan klar hjalp...

Det tok meg lang tid, det var beintøft.. å jeg har ikke telling på hvor ofte jeg sto på do å snakket med meg selv for å roe meg ned.. men.. å være blant folk.. snakke om hverdagsting,prøve å smile.. det var ting som hjalp.. å den mestringsfølelsen som kommer etter en fullført jobbdag er fantastisk!

Man finner aldri ut hvordan man håndterer sin angst uten å prøve har jeg funnet ut.. holder du deg hjemme blir du kanskje bare gående å gruble å gjøre ting værre...
Prøv å se litt positivt på det.. trives du på jobb?
Ta time for time.. klarer du deg bra fram til 8..da klarer du deg til 9 osv.. å om du må komme med en unnskyldning å dra hjem.. ja så gjør du det.. da har du prøvd.. mer enn det kan du ikke gjøre.. det vil være kjempevanskelig men til slutt klarer du å dra på jobb uten å tenke over det.. det krever bare knallhard jobbing med seg selv..

Har du noen å snakke med? En venn eller noe som vet om det? Hvis ikke skriv ned alt sammen.. få det ut av hodet.. det hjelper.
Lykke til.. dette kommer til å gå bra, men tålmodig må man nok være :) klem!
Avatar

Re: Skal på jobb i morgen. Klarer ikke.Hva gjør jeg?

jan 1 2016 - 22:01
Ikke lett det der nei. Har mang en gang kjørt til jobb med tårene rennende og tenkt at dette går ikke. Så spør jeg meg selv om hva som er det verste som kan skje, tenker at jeg egentlig er trygg der og da, klarer å bite tennene sammen og la det stå til. Hittil har det gått bra, når jeg ser de kjente folka som er der når jeg kommer inn går det som regel bra. Men føler mest at jeg går på autopilot for å takle jobben, en liten deltidsjobb som gjør at hverdagen fungerer. I tiden før jul og nå i jula har jeg hatt så mye angst og kjent så på ensomhet at jeg er inne på tanken at jeg ikke klarer mer jobb jeg også, men kanskje det kan hjelpe å dele min erfaring allikevel. Må legge til at min angst er såkalt reell angst, som regel iallfall.
Avatar

Re: Skal på jobb i morgen. Klarer ikke.Hva gjør jeg?

jan 2 2016 - 03:15
jeg har ringt og sagt at jeg er syk. Har så dårlig samvittighet at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Uansett hva jeg gjør klarer jeg ikke å slå meg til ro eller ha det bedre med beslutningen... Håpløs situasjon. Takk for at dere deler. Jeg setter pris på å få seriøse tilbakemeldinger!:)
Avatar

hei igjen..

jan 2 2016 - 11:20
Klarer du det ikke så klarer du ikke.. psykisk sykdom er like tellende som fysisk.. har du vært til legen? Det kan være lurt å sette igang en slags plan sammen med legen.. kanskje legen kan ta kontakt med arbeidsgiver for deg å fortelle hva som sjer så får du det litt tilrettelagt? Du slipper kanskje å ha så dårlig samvittighet hvis de vet sannheten? Det hjalp meg.. 1 av mine kolleger vet om hvordan jeg har hatt det å det er en enorm lettelse å vite det.. kanskje det hjelper deg også..

Prøv å gå deg en lang tur idag.. få litt frisk luft.. jeg anbefaler deg virkelig å ta en tur til lege.. få noen å snakke med.. det er det eneste som hjelper.. få snakket om det å sagt ting høyt.. ha litt tro på deg selv, alt føles helt for jævlig nå å man tror det aldri vil gå over, at man aldri blir normal.. men det kommer til å gå over. Mest sannsynlig blir du bare sterkere av dette.. ikke så enkelt å se det slik når det står på, men jeg har vært der selv.. god bedring.. :)
Avatar

snakke med noen.....

jan 3 2016 - 00:19
er enig med selma 123 som sier at det eneste som virkelig hjelper, det er å snakke med noen om hvordan man har det. Hvis du har en sjef, som er forståelsesfull, kan du jo gå direkte til han/henne. Hvis det er en annen i kollegiet som du har mer tillit til, kan det være lurt å begynne med den personen.....
Avatar

Re: Skal på jobb i morgen. Klarer ikke.Hva gjør jeg?

jan 6 2016 - 16:28
Å dette høres kjent ut. Jeg kunne nesten skrevet det selv. Det er godt å komme inn hit og se at man er flere . Håper du også føler det. Jeg tier og holder ut for alle rundt meg gjennom år. Inni er det full smerte og kaos. Jeg har ikke mange tips dessverre , men ville bare si at du ikke er alene. Jeg føler iallefall at ensomheten og å holde alt inni seg er verst av og til. Klem
Avatar

holde alt inni seg...

jan 6 2016 - 20:02
Ja, jeg mener også at det verste er å holde alt inni seg, det er derfor man føler seg ensom. Med en gang man har delt med noen, er man ikke så ensom lenger. Delt sorg er halv sorg.....delte problemer er halve problemer....
Avatar

Re: Skal på jobb i morgen. Klarer ikke.Hva gjør jeg?

jan 8 2016 - 23:32
Det var veldig godt å finne frem til dette forumet. Endelig et seriøst sted, med folk som faktisk vet hva man snakker om.
Jeg har holdt alt dette med depresjon og angst alene i 12-13 år. Har prøvd å nå inn til foreldre flere ganger, men ga til slutt opp. Heldigvis har jeg en kjempefin samboer som har hjulpet meg gjennom mye.
Til forsiden