Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ser mange som sliter...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ser mange som sliter...

jan 11 2017 - 03:50
Hva er vitsen med å skrive noe som helst her? Er du heldig så får du svar etter noen dager. Men da er det kanskje forsent.

Jeg som dere (99%) er dritt lei av livet og det det har å by på. Har mange ganger vært innom her når det står på som værst, men nå er jeg likgyldig. Jeg driter rett og slett i det. Dette er bortkastet tid, for min del.
Enten må jeg ta meg sammen. hehe det funker jo! Eller så er det bye bye. Akkurat nå tror jeg bare jeg skal drikke mer og sovne. Kanskje i morgen er jeg bedre. Snakker om det, jeg tar meg en Vimovo før jeg legger meg. Hjelper som bare rakkern mot hangover.
Drit og dra, hade bra
Avatar

Hei

jan 11 2017 - 04:49
Føler med deg, tenker det samme. Jeg har troen på deg hvertfall, så håper jeg morgendagen blir litt bedre!!
Avatar

Re: Ser mange som sliter...

jan 11 2017 - 23:31
Noen er heldige og trenger bare å skrive ting ned for å få det bedre. Mer er det ikke å si, det funker for de heldige, og verden er urettferdig nok til at de heldige er få.
Personlig pleier jeg å skjelle ut den første og beste personen jeg får fatt i(som regel mamma, som har minst skyld, og størst skyldfølelse), og hamrer løs om de er uheldige nok til å stå foran meg,så jeg må si du håndterer det bedre enn meg vertfall.
Avatar

Uff

jan 12 2017 - 01:47
Mange som sliter ja. Men føler ilke det blir noe bedre for meg . Blir bare trekt lenger og lengerned i mørke. Lurer på hva vitsen er. Hva er vitsen...
Avatar

Mange sliter...

jan 12 2017 - 14:38
Ja, det er mange som sliter...og noen sliter nok mer enn andre. Tror det hjelper litt å vite at man ikke er helt alene om å ha det sånn- og da kan jo dette være en fin side...På en annen måte så blir det ofte veldig -veldig mye negativt her..og det igjen kan vel kanskje til tider være med å trekke lengre ned også iblandt.. Når man har det jævlig, så er det ofte man kan være litt "slem", spydig eller lignende mot andre også- gjerne noen som står nær- og kanskje ønsker å hjelpe/være til støtte mer enn de får gjort...Istedet kan de nok ofte stå maktesløse og ikke vite hva mer de kan gjøre..Nå er det ingen helt like "erfaringer" men i mange tilfeller.. Så..- dere som har det jævlig nå...- Hvordan tror dere de nærmeste har det?De som tross alt prøver være der litt? De som vet- men har ikke makt til å få gjort mer.. -Er ikke alltid lett for de heller. Det er nok noe noen av oss glemmer når vi sliter som verst..- og rett og slett kan bli litt "egoister" oppi alt sammen.. Kanskje vi alle skulle vært bedre og flinkere på å prøve muntre hverandre opp litt også- og ikke bare klage!? (Selv om man trenger få ut "dritten" iblandt også!) Vet at mennesker har både gode og litt dårligere sider...-selv om det kan være vrient, så prøv gi mest "næring" til den gode siden.. Kan være smittsomt:)
Avatar

Re: Ser mange som sliter...

jan 13 2017 - 01:15
Sist jeg brukte forumet her, med et annet brukernavn, i fjor, droppet jeg ut etter en stund, fordi jeg var frustrert over manglende respons. Det er ikke uten grunn at det nettopp i Depresjonforumet er laber respons. Mitt inntrykk er at det, forståelig nok, er mange som søker respons og hjelp selv, men som ikke er like flinke til å gi respons til andre. Det er vel en naturlig konsekvens av sykdommen, hvor det ikke er lett å finne motivasjon eller ork til så mye, alltid.

Jeg registrerte meg på nytt i forumet her før jul, og har vært mer aktiv her selv, og har også vært så heldig at jeg får lov til å skrive litt meldinger med noen av brukerne her inne. Jeg tror det også kan være litt av årsaken til at det er treg eller lite respons i forumet, iblant, at mange av de mest aktive skriver mer meldinger med folk.

Jeg vet ikke hva jeg har å bidra med, men om du ønsker, kan du bare legge meg til som venn og skrive til meg. Jeg pleier å være innom og sjekke hver dag. Håper du har en bedre dag i dag :)
Avatar

til kraken....

jan 15 2017 - 11:07
du er en av de få her inne som er flink til å gi respons til andre, og flink til å oppmuntre. Du virker veldig reflektert. Kanskje jeg kan legge deg til som venn også?
Avatar

Skjønner frustrasjonen!

jan 15 2017 - 12:21
Jeg har lagt merke til at flere skriver i forumet. Men de følger ikke opp innlegget sitt... vanskelig å ha en dialog da. Skulle ønske at folk fortalte mer og følger opp.
Bare noen tanker !
Avatar

@senadalen

jan 15 2017 - 14:59
Hei.

Det må du gjerne gjøre :)
Avatar

Gode poenger

jan 15 2017 - 15:18
Dere kommer med gode poenger og innspill. Dette forumet tjener flere hensikter, alt fra å lufte tanker til å søke om direkte hjelp og kontakt med andre. Noen for trivielle ting og andre med mer alvorlige og seriøse vanskeligheter. Siden vi alle er forskjellige, blir forventningene deretter også. Det hadde selvsagt vært bra med like mye aktivitet som de andre forumene (eksempelvis diskusjon.no og Kvinneguiden) men siden dette er i regi av Mental Helse, er det begrenset med hvilket type personer som kommer hit. Og så er det viktig å huske at fleste kanskje ønsker å bli mer aktiv men klarer ikke fordi de sliter nok med seg selv som det er. Man vil kanskje svare noen og begynner på innlegget, men klarer ikke gjøre det ferdig og avbryter hele greia. Noen foretrekker også kanskje å komme i direkte kontakt med brukeren og være til hjelp der.

Er ellers enig med mye av det som blir skrevet her og kjenner meg godt igjen på noen punkter. Det Snillograrjente nevner om å ikke helt ha kontroll på følelsene når man er tungt deprimert og lett å gå i angrepsposisjon når man møter litt motstand og kritikk. Og den skyldfølelsen etterpå når man skjønner man ikke håndterte ting bra.

Men selvsagt den verste følelsen er å føle seg ignorert og glemt. Når man strekker ut en hånd men ingen der som tar tak. Dette gjelder begge veier, både HIer som forblir ubesvart eller TSe som plutselig forsvinner. Vi har alle nok opplevd å ikke få den responsen vi forventer og dessverre bidrar det mye til å gjøre ting enda verre.

For min del har bidraget mitt vært veldig varierende siden jeg fant forumet for litt over 2 år siden, da jeg har vekslet mellom 3 forskjellige forumer, skrevet masse om problemene mine og søkt råd. Prøvd å hjelpe andre etter beste evne og fått masse hjelp og blitt kjent med mange herlige folk. Ikke alt endte godt men som livet er det en prosess med prøving og feiling. Jeg har en viss antall PM jeg fortsatt venter tilbakemelding på men får jo ikke gjort så mye med det. Jeg holder meg muligens litt passiv i offentlige tråder da jeg foretrekker mer direkte skriving og hjelping "på stedet". Derfor prøver jeg å dra oss ut til "virkelige verden". Fra innlegg/PM til direkte prating og chatting altså.

Alt i alt kan vi aldri vite hvorfor folk oppfører seg som de gjør. Kanskje moderatorene kunne fått mer ansvar og følge opp trådene bedre, enn å bare trå til for å fjerne hjelpsomme linker.

Til forsiden