Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvskading - Råd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvskading - Råd

des 19 2022 - 04:01
Hei, jeg har i lang stund slitt med selvskading på flere måter siden barneskolen..jeg er nå 20 år sånn at det blir satt litt i perspektiv.

Jeg har klart å ikke skade meg selv med kutting på lenge, men jeg merker at det er veldig vanskelig å holde igjen når det er noe jeg ble avhengig av. Tankene plager meg fortsatt veldig. Så jeg trenger råd på hva jeg evt kan gjøre for å distrahere meg selv når sånne tanker kommer? Jeg vil ikke bli dratt ned i den uendelige sirkelen igjen.. :/
Avatar

.

des 19 2022 - 21:39
Hei!

Først og fremst - veldig bra! Jeg har vært i den samme situasjonen som deg, det er ikke alle som forstår at selvskading faktisk kan bli en avhengighet som er vanskelig å bli kvitt. Om du vil ha en å prate med er det bare å sende meg en melding.

Jeg klarte selv å slutte for noen år siden, det er litt vanskelig å finne ut hva den nøyaktige grunnen til at jeg klarte det er. Har du noen hobbyer eller interesser du kan holde på med når suget melder seg? Jeg husker at de gangene da det ble veldig vanskelig å holde tilbake skadetrangen så måtte jeg bare gjøre NOE, hva som helst nesten. Gå en tur, ta en treningsøkt, ring noen, se på en film eller tv-serie. Musikk har også vært en fin terapi for meg, hvis jeg ligger og fokuserer på hvert ord som blir sunget og meningen bak sangen kan fokuset flyte litt vekk fra det som er kjipt i livet.

I tillegg tror jeg håndarbeid kanskje har hjulpet meg litt, å faktisk gjøre noe med hendene annet enn å skade når trangen kommer. For eksempel strikking, tegning eller fargelegging.
Avatar

Hei

des 19 2022 - 22:40
Jeg har gjort selvskading to ganger når jeg var ung. Var bare mere et desperat rop om hjelp akkurat der og da, hadde mye vondt inni i meg så jeg brukte mye alkohol og sovemedisin før å prøve å døyve all det tanke kjøre og når ikke det var nokk så var det selvskading på menyen.

Men jeg tok kontakt med fastlegen og sa som det var og fikk dermed prøve antidepressiva som har hjulpet meg mye.

Har sluttet nu med medisiner, men det hjalp mye men det tok en tid før det hjalp. Jeg er en mann på 30 år som gjorde selvskading som har en bra inntekt, hund. Leilighet og fått livet på rett sjøl. Det er ikke hvert med selvskading tru meg.
Til forsiden