Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvhat i begge ender

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Selvhat i begge ender

juli 12 2020 - 18:39
Ja, jeg tilga meg selv. Jeg har tidligere og vært veldig streng mot meg selv, noe jeg gjør mye mindre nå, og det hjelper og..;)

Synd at kameraten din reagerte på den måten, men samtidig så forteller det jo at det ikke var så ille det som har skjedd, eller? Jeg skjønner at du føler det var ille, og at du ikke føler deg så godt ved å ha fortalt det til kameraten din når han reagerte slik, men det var vel hans måte å prøve å vise deg at det ikke var så farlig det du hadde gjort, og at du ikke trengte å tenke så ille om deg selv pga det.

Det er helt opp til deg hva du ønsker å gjøre, om du vil kontakte de involverte eller ikke. Det kommer helt an på hva du føler ville være godt for deg selv.

Det er absolutt ikke noe galt i være følsom! Ikke la kameraten din eller noen andre få deg til å føle det, eller at du ikke vil såre andre eller gjøre dem lei seg. Men samtidig så kan en ikke gå igjennom livet uten at man før eller senere gjør det, bevisst eller ubevisst. Noen ganger har man muligheten til å si unnskyld og gjøre opp for seg selv, andre ganger ikke. Og da trenger en andre måter å greie å komme seg videre på.

Jeg har og andre feil jeg har gjort, som stikker når jeg tenker på det, men som jeg har lært at det ikke hjelper meg noe som helst å tenke på, og at jeg nå har lært meg teknikker slik at jeg greier å si til meg selv, det har skjedd og det er ikke noe jeg kan gjøre med det, og så at jeg nå greier å få tankene mine over på andre ting.
Avatar

Pinkeltje

juli 12 2020 - 20:03
Godt svar. Noen spesielle teknikker du kan anbefale??

Når det gjelder kameraten min, så mente han at jeg ikke hadde gjort noe galt. Og objektivt sett kan jeg være enig i det. Har egentlig sagt og gjort værre ting sånn sett, men det er bare at denne tingen er litt spesiell av en eller annen grunn. Kameraten min har nok rett og mente ikke å fnyse av meg.

Avatar

Re: Selvhat i begge ender

juli 12 2020 - 20:26
Så det du sliter med, er at du har dårlig samvittighet for dette, uten at du har gjort noe spesielt galt?

Jeg kan anbefale mindfulness på det sterkeste. Det krever da øving og man må ha tålmodighet når man skal lære det, samtidig som små, enkle øvelser kan ha stor effekt. Andre teknikker jeg bruker, er distraksjon, som å se på en god serie eller gjøre noe annet positivt som jeg blir "oppslukt" av. Det gjør ikke at tankene egentlig forsvinner, men jeg har opplevd at jeg da kan utsette å måtte forholde meg til dem, til jeg er klar for å gjøre det, og at det å få en pause fra dem, hjelper i tillegg til den gode følelsen man får av å gjøre noe man liker. Eller jeg kan ta tak i tankene og undersøke dem, og se om jeg kan finne en løsning på dem. Og hvis jeg ikke kan det, må jeg bare akseptere at slik er det.

I videoen:
https://www.youtube.com/watch?v=jQQwnPEIrz4&list=PLb5NeGu8DZ_fPMkgjA--dFsVR_KDBA-rt&index=5
Har de ramset opp disse og andre metoder for hvordan man kan unngå grubling. Det er en del av selvhjelpsserien for depresjon.

Det som er viktig å forstå, er at det tar tid å lære seg nye teknikker eller strategier, slik at en må ha tålmodighet med seg selv og øve på ting som ikke er så store eller vanskelige først.

Han sier og at: "Vi kan ikke kontrollere tankene våre, men vi kan kontrollere hvordan vi ønsker å forholde oss til tankene våre."
Avatar

Hmm

juli 13 2020 - 05:08
Kan ikke skjønne hvordan noen kan elske seg selv og bry seg om seg selv.jeg forakter og kan ikke fordra meg selv som ikke engang fins.
Avatar

Re: Selvhat i begge ender

juli 13 2020 - 11:59
Jeg skjønner heller ikke hvordan man kan elske seg selv... Kanskje de fleste sunne normale mennesker som elsker seg selv lett er smånarcissister. De greier både å være selvopptatte og se på seg selv som gode mennesker. Jeg sier ikke det er galt. Kanskje det er sunt. Bare forstår ikke hvordan de greier.
Avatar

Hmm

juli 13 2020 - 14:20
Jeg skjønner det bare ikke hvordan de klarer det.el folk som sier de må tenke på sin egen helse.jeg hater meg selv.men begynte å le litt Nå ingenvitsen når du skrev små narcismer.haha har du sett serien criminal minds.den er bra.
Avatar

Re: Selvhat i begge ender

juli 13 2020 - 14:40
Nei. Orker ikke mye underholdning lenger. Har hørt om Criminal Minds. Har den noe substans? Rot i virkeligheten?
Avatar

Hei

juli 13 2020 - 21:49
Criminal minds har mye rot i virkeligheten hvor onde mennesker kan være og seriemordere.ondskap i verden.
Avatar

Re: Selvhat i begge ender

juli 14 2020 - 00:37
Ok... Seriemorder jakt er ganske typisk da. Den ondskapen i tilværelsen jeg interesserer meg for, handler vel mer om etterforskerne. Skjevheten i verden. Jeg regner med at det er talentfulle, suksessfulle, sexy mennesker med partnere og rikt sexliv. The good guys. Det er ondskap det. At de har alt det og ikke jeg. Haha... Jeg skal huske på serien når jeg orker å se på vanlige ting igjen

God natt mrs freak
Til forsiden