Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Schizofren kjæreste

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Schizofren kjæreste

okt 12 2017 - 02:42
Hei, jeg mistenker at kjæresten min er schizofren. Hun sier at hun har mange forskjellige stemmer i hodet sitt som gjør at hun ikke får sove om nettene og slikt. Hun kjenner ikke igjen noen av stemmene heller. Det har vært noen hendelser hvor hun sier at de skriker til henne. Hun er veldig sliten og lei for tiden, hun har også hatt problemer med depresjon i lang tid om det har noe med saken å gjøre. Først var det bare noen ganger at hun hørte stemmer men jeg fant ut nå nylig at situasjonen har forværret seg og det er derfor jeg er her. Jeg er desperat etter hjelp. Jeg vet ikke hvordan jeg kan hjelpe henne eller forholde meg til situasjonen. Om det er noen her som har vært i samme sko eller lignende som kan veilede meg litt til hvordan jeg kan gjøre dette enklere for henne så hadde jeg vært evig takknemlig. Ingen svar er dumme svar, åpen for alt.
Avatar

Re: Schizofren kjæreste

okt 12 2017 - 07:37
Har dere snakket om å gå til en kognitiv psykolog? Hva enn dere gjør hvert fall; ikke medisiner henne med "anti-psykotiske" medisiner! (Med mindre det er aller, aller siste utvei.) Da blir hun nesten garantert enda verre. Det hjelper kanskje tilsynelatende en liten stund i starten, men etter hvert får man vanligvis bare enda kraftigere symptomer enn hva man hadde før man tok medisiner.

Nøkkelen er kognitiv psykologi; å lære seg og takle det på best mulig måte uten bruk av medisiner. Da er det også mulig at stemmene avtar noe etter hvert (men jeg kan ikke love noe selvfølgelig; hvert tilfelle er unikt).

De schizofrene stemmene er bare hennes vanlige tanker, bare enda mer forsterket (slik at innholdet kan være mer ekstremt, og tankene faktisk høres som ekte stemmer); hun er i en slags "hyper-sikkerhets-modus", hvor den kritiske "stemmen" vi alle har inni hodet vårt har blitt "hyper-aktivert" hos henne.
Så hvis hun endrer på hvordan hun tenker om/bedømmer stemmene, og prøver å finne ut hvorfor denne "hyper-sikkerhets-modusen" hennes har oppstått, så kan det eventuelt eliminere det bevisste/ubevisste behovet hennes for å være i en "hyper-sikkerhets-modus", som dermed eventuelt kan redusere eller eliminere stemmene hennes. Men det er lurt om dere går til en kognitiv psykolog slik at dere får god veiledning på hvordan man gjennomfører dette i praksis. Men det å akseptere stemmene er hvert fall en stor del av det (hvis ikke det til og med er alt).
Avatar

Helt uenig

okt 12 2017 - 08:11
Min er erfaring med stemmer/psykose, er at medisiner er det eneste som hjelper. Mange andre tiltak også som kan hjelpe. Psykolog. Å komme ut av depresjon.

Jeg fulgte et råd jeg fikk en gang for flere år siden: ikke kommunisere med stemmene. Aldri gjøre ting de ber deg om. Ikke tro på stemmene. Overse er nøkkelen. Og avledning. Jeg hører ingen stemmer i dag. Jeg går også på medisiner. Masse lykke til til dere to. Gjøre ting som bygger dere opp og gjør dere i godt humør. Gi henne varme trygghet og oppmuntring. Gode tanker til dere fra Nienna83
Avatar

Anti-psykotiske medisiner

okt 12 2017 - 08:25
Har jo også bivirkninger. Veldig viktig å finne riktig medisin og dose i samråd med lege/psykiater. Hun må også føle seg frem. Alle reagere forskjellig på de medisinene.
Avatar

Takk

okt 12 2017 - 12:13
Takk for gode og hjelpsomme svar, har fått hun til å oppsøke lege så vi får se hvordan det går. Skal prøve å oppdatere tråden ettersom tiden går og hvordan ting blir.
Avatar

Re: Schizofren kjæreste

okt 12 2017 - 19:17
Nienna83: Interessante observasjoner du kommer med der, i og med at du ikke hører noen stemmer lenger. Hvor lenge har du brukt medisiner mot stemmene?
Vanligvis forverrer det visstnok bare psykosen/schizofrenien etter en stund, og har hørt det bli referert som "rein jævelskap", men det er mulig at du har vært heldig og fått riktig dose og type medisin.
Avatar

Hei

okt 25 2017 - 05:29
For en snill kjæreste du er
Veldig bra at du vil hjelpe henne
De tingene der er vanligvis svært vanskelig for den syke og pårørende
Derfor er det viktig å få riktig hjelp
At hun kommer til en psykolog som virkelig forstår henne
Men det er også viktig at du gir henne oppmuntring
At du er positiv trøstende og gir henne mange komplementer
Avatar

Re: Schizofren kjæreste

okt 25 2017 - 18:25
Du er en snill og omtenksom kjæreste.:) Veldig bra gjort å støtte henne....og at hun åpner seg og forteller deg ..Da kan du hjelpe til for å finne riktig behandling for henne.:)Lykke til .:)
Til forsiden