Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

SSRI over lang tid?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

SSRI over lang tid?

aug 3 2016 - 21:28
Jeg blir snart 33 år og har slitt med depresjoner/angst/uvirkelighetsfølelser av og på siden jeg var 18 år. Før jeg ble 18 hadde jeg ingen forhold til depresjon slik at første gang jeg fikk diagnosen av fastlegen kom som en bombe. Jeg ble da satt på Zoloft 50 mg daglig og tok det først i 6 mnd og så over alle de neste årene av og på, den lengst perioden var på 3 år. Dette skulle også virke forbyggende.

Plagene min kommer stadig vekk tilbake. Mye har skjedd på disse årene og man skulle tro at jeg kunne bli ferdig med dette. Jeg vurderte nå å starte opp med Zoloft igjen (har vært av i ca. 1 år) men er så usikker på om det er noen negative effekter etter langtidsbruk. Er det noen her som har erfaringer med Zoloft eller andre SSRI og har brukt de sammenhengende i flere år?

Takker for alle svar og synspunkter.
Avatar

Langtidsbruker

aug 18 2016 - 09:01
Hei, ja jeg kan vel regnes som langtidsbruker på medisiner mot depresjon. Har nå vært kontinuerlig medisinert i 15 år, men også medisinert, av og på, 7 år før det. (diagnose som 18-åring og nå 40 år)

Min erfaring er vel ikke bare positiv, men vet jo ikke hvordan det ville ha vært uten heller. Det som har passet meg best er å bytte sort hvert 2.-3. år. Utviklinga på medisinene går heldigvis fremover.

Den store MEN'et er alle bivirkningene en kan få av medisinene. Jeg hadde ikke angst før jeg byttet medisiner en gang for lenge siden. Husker ikke hva jeg byttet fra og til, men nå er nesten angstplagene verre enn depresjonen. Libidoen er fraværende, jeg går opp 10 kilo for hvert bytte, jeg er glemsk og tuller innimellom med språket. Jeg sliter med kramper, konsentrasjonen og smerter i kroppen.

Men det er ikke lett å vite om hva som kommer fra psyken og hva som kommer av medisinene. Legen greier heller ikke å svare på det, men utelukker ikke at mange av mine små og store plager er en direkte årsak av medisinene. Jeg går nå på Cipralex og Tolvon.

Jeg ville ha tatt medisiner i de periodene det er nødvendig, men ha "avruset" kroppen innimellom for å gi den en pause. Sitter og vurderer det selv nå. :)
Lykke til!
Til forsiden