Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for barnevernet om jeg ber om hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for barnevernet om jeg ber om hjelp

mars 21 2017 - 19:00
Hei. Jeg er en voksen kvinne med et barn, tenåring. Jeg har i alle år slitt med angst, depresjon og de siste årene et stadig større ønske om å dø. Jeg syns livet mitt er helt jævlig, vær dag en utfordring og jeg blir bare mer og mer sliten, og er helt uten håp for fremtiden. De siste årene har jeg selvmedisinert meg med alkohol (helgene) og tabletter kjøpt på "gata", dette orker jeg ikke lenger. Mitt barn kan Ikke bo hos sin far, pga han har aggresjonsproblemer. Derfor er jeg rådvill ang om jeg skal be legen om hjelp. Noen som har tips, innspill eller vært i samme situasjon?
Avatar

Vet ikke helt...

mars 23 2017 - 21:10
Hvor god kontakt du har med legen din, men kanskje du kan fortelle litt forsiktig at du trenger medisiner, eller i det verste fall får du gjøre som meg og ta med en bunke papirer fra ulike pålitelige kilder (kreves litt arbeid og lesing) hvor man ikke ser på berligende som noe verre enn andre medisiner generelt som fakta.

Kommer veldig an på alderen av barnet ditt om jeg ville rådet eller ei til å ta barnevernet inn i bildet, har du et ungt barn ville jeg latt være uten tvil. Er nok av tragiske tilfeller hvor barn blir fratatt & haugevis av dokumentarer/intervjuer av folk i systemet/advokater som sier rett ut at det er en pengeindustri. desverre.

Men legen din har taushetsplikt & det at du drikker i helgene vil ikke bli brukt mot deg, men noe du kanskje ville klart deg fint uten hvis du fikk de medisinene du trenger.
Men det må jo også brukes for hva det er behov for og ikke ta 5 valium om gangen.

Håper det løser seg for deg, alltid trist å høre om folk som må kjøpe på gata som trenger det. Så går det an å si til legen at du vil slippe å oppsøke diverse miljøer for å medisinere deg.

Nå kjenner jeg jo ikke stort til saken her, men er vel det beste jeg kan si fra mitt ståsted.

Lykke til
Avatar

Re: Redd for barnevernet om jeg ber om hjelp

mars 24 2017 - 12:37
Hei! Det du skriv er ganske alvorleg, eg skjønner at du treng hjelp. Eg har ikkje vore i samme situasjon som deg da eg er 23 år og har ingen barn, men eg har erfaring frå å vokst opp i fosterheim. Eg synest det er bra gjort at du tørr å ta dette opp her då det er ganske alvorlig mtp at du har ønskje om å dø og du har eit barn i tenåra.
Eg vil først og fremst råde deg til å gå til legen og få snakket om det du skriv her og få han til å søkje deg innpå voksen psykiatrien. Det at du søkjer hjelp er eit tegn på at du er sterk og eg tenker det er positivt ifht barnet ditt.
når det kjem til at du har ein unge som er i tenåra må du nesten ta hensyn til han/ho også. Vil du at barnet ditt skal sjå deg i denne situasjonen? Korleis trur du det påverker han/ho?

Ifht å kontakte bv veit eg ikkje heilt korleis det fungerer, men alle leger og psykologer er pliktet til å kontakte bv med misstanke om omsorgssvikt.. Men om du har eit sterkt ønskje om å dø og er på ein dårleg plass i livet no kan det vere for det beste for barnet ditt at du rådfører deg med bv i forhold til kva du skal gjer. Det er ikkje alltid snakk om at dei tek frå deg barnet ditt, i noken tilfeller kan barnet bu hos andre familiemedlemmer til situasjonen blir bedre.
Avatar

Re: Redd for barnevernet om jeg ber om hjelp

mars 26 2017 - 13:26
Takk for fine svar, både her og innboks. Som piratviking skriver er leger o.l. Pliktig til å vasle barnevernet om mistanke om omsorgssvikt, og siden jeg kjøper medisiner ulovelig så vil han sannsynligvis sende bekymring til BV, Vi har alt BV i i bilde da jeg ba om hjelp for å komme vekk fra faren til barnen mitt, og jeg har et godt samarbeid med de. Har startet med veiledning via BV ang å styrke meg i morsrollen. Kognitiv behandling. Noe jeg har vært bort i før. Jeg har jobbet meg psykologer tidligere pga jeg har depresjon, angst, vært og kan være svært destruktiv og har PTSD fra barndommen. Alt jeg sliter med startet i barndommen og jeg har jobbet med meg selv i flere år. Fake IT to you make IT osv. Det er bare det at jeg ikke blir kvitt min sosialangst og depresjon. Selvtilliten er blitt mye bedre, men selvfølelsen er liten, tross fornuften sier noe annet.
Ang medisiner, beroligende så har jeg fått det sporadisk av lege og ikke misbrukt det, men tatt de etter behov, mitt største ønske er å få beroligende legalt. jeg har bruk antidepressiva i over 10 år, jeg gjentar 10 år. Det er galskap. Jeg har sluttet med antidepressiva for 3 år siden og har byttet lege. Det smarteste jeg har gjordt er å kutte ut antidepressiva, Jeg har det bedre uten, og skal aldri bruke den dritten der igjen. Jeg har bestilt time hos legen, og skal be om henvisning til psykiater. Uansett så har jeg ikke gitt opp troen, selv om det er helt svarte dager. Får besøk nå. God søndag
Avatar

Re: Redd for barnevernet om jeg ber om hjelp

april 2 2017 - 00:35
Jeg kan selvsagt bare svare ut fra egen erfaring, men jeg tenker at det er et viktig og fornuftig skritt å se at man trenger hjelp. Jeg tenker også at det er mindre sannsynlighet for å få vansker med barnevernet om man skaffer hjelp enn om man lar være. Det viser styrke og selvinnsikt å forstå og ta tak i sine problemer. Tenker jeg.
Avatar

Få hjelp

april 2 2017 - 02:00
Du kommer nok til å syns at jeg er streng, men det er ment i alle beste mening. Min erfaring er som fosterforelder og avlastningshjem.

Først og fremst virker det som om du virkelig trenger hjelp fra voksenpsykiatrien - du har det jo riktig ille! Du bekymrer deg for at barnevernet skal gripe inn, men det du trenger er hjelp nokså raskt. Du skriver at du tenker på å dø og ikke ser noe håp for fremtiden. I forhold til slike tanker, så blekner jo trusselen om barnevernet litt?

Du skriver at du selv sliter med traumer fra tidligere i livet, og du unner sikkert ikke barnet ditt det samme. Men du er i faresonen. Vi foreldre kan gi våre elskede unger tunge minner og opplevelser når vi sliter med livene våre. Be om og ta imot hjelp når du og barnet ditt trenger det!

Du skriver ikke så mye hvordan selvmedisineringen din påvirker ungen din, og det er det poenget både fastlege og bv vil bekymre seg aller mest for. Så mitt råd til deg er å prøve å sette barnet ditt først. Hvis du er for dårlig til å klare det, så er nok hjelp fra bv det beste. De kommer neppe til å ta barnet fra deg så lenge du viser at du ønsker å komme ut av den floka du er i, og spesielt hvis du forstår at denne floka ikke er bra for barnet. Tenåringer ser og føler mye mer enn det som syns på dem.

Hvor du kjøper pillene dine er sikkert ikke så viktig som hvor ruset du blir av dem. En skikkelig ruset mamma kan jo ikke være en fullgod mamma - til og med når pillene stammer fra apoteket.

Til forsiden