Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for å føle meg avvist.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for å føle meg avvist.

feb 10 2017 - 12:06
Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si dette eller for den saks skyld om dette er rett forum. Jeg sliter veldig med selvbildet og spesielt knyttet opp mot hva jeg tror andre synes om meg.

Jeg fyller snart 30, er gift med en annen kvinne og har flyttet en del rundt på grunn av skole og jobb de siste årene. Siden universitet har jeg slitt veldig med å få venner. Ikke fordi jeg er ikke er sosial, jeg er det. Jeg er utadvent og snakker gjerne med folk. Alle personlighetsteter jeg har tatt sier at jeg er extrovert. Det har mer med at jeg er redd for ikke å bli likt.

Den største hobbyen min for tiden (og har vært det de siste ti årene) er tekst baserte rollespill på nett. Jeg synes det er en gøy måte å skrive historier på sammen med andre og det er en måte å få være kreativ på. Men her kommer det dårlige selvbildet veldig inn. Fordi all (eller nesten all) kommunikasjon er tekst basert så er det jo ikke noe kroppsspråk eller tonefall eller annet å lese og dette fører til at jeg tror folk ikke liker meg.

Og selv om jeg vet at det er flere av vennene mine som liker meg veldig godt og at våre spille stiler passer godt sammen så klarer jeg ikke å la være å fokusere på de som jeg ikke passer så godt sammen med. Et eksempel fra de siste to ukene er en person som jeg prøvde å få til litt plotting med men hun sa hun ville se det an og etter virket det som hun ikke var interessert i det hele tatt. Dette er en person jeg har svært lite kontakt med fordi det føles som at ofte når jeg tar kontakt blir det ignorert.

I den samme perioden har jeg fått god kontakt med en av de nye spillerene våre og har planlagt nye ting med andre. Men det eneste jeg klarer å fokusere på er dette negative og det føles som alt er bortkastet og jeg burde bare slutte med denne hobbyen. Dette hindrer meg i å ta kontakt med andre fordi jeg er redd for å føle meg avvist av folk jeg respekterer.
Avatar

en del av livet...

feb 10 2017 - 17:34
det er nok en del av livet å ikke bli likt av alle. Mitt råd er å fokusere på de som du føler liker deg. Du kan ikke gjøre noe som helst med de som ikke vil ha kontakt med deg. Og du må nok tåle å bli avvist av og til. Det må de fleste av oss.
Avatar

Re: Redd for å føle meg avvist.

feb 10 2017 - 20:25
Og ikke la selvfølelsen henge sammen med hva andre tror om deg. Det er ingenting galt med deg selv om noen er avvisende. Det betyr bare at dere er ulike og ikke har den nødvendige kjemien. Sånn har alle det, og jeg tipper du også vet om mennesker som er annerledes fra deg, som du ikke vil være involvert med.
Noen ganger har dine personlighetstrekk eller handlinger heller ingenting med saken å gjøre. Andre er mer introverte, har sosial angst, tillitsproblemer, problemer i livet som heller prioriteres. Noen har hektiske liv med studier, jobb, barn og forpliktelser og mangler rett og slett bare tid. Noen ganger ønsker man seg ikke flere relasjoner, uavhengig av hvordan du er. Hva som er andres grunn til valgene de tar, kan vi umulig vite. Derfor er det helt bortkastet å spekulere i det, eller om de liker oss eller ei. Da piner man seg selv over falske antagelser og ikke fakta. Bortkastet energi.
Og selv om du støter på folk du ikke har kjemi med - husk at for andre er du perfekt! Det er de relasjonene man skal bruke kreftene sine på.
Til forsiden