Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Råd, vær så snill.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Råd, vær så snill.

jan 17 2017 - 23:42
Nå er det nok. Jeg orker ikke å falle så dypt igjen. Hvorfor lar jeg meg lure, ting blir aldri bra.

Jeg har i over et år nå prøvd å "manne" meg opp til å ta kontakt med legen. Og nå er det på tide. Tror jeg.

Jeg trenger råd, for å "forberede" meg:
1. Skal jeg si hva det gjelder når jeg ringer om en legetime?
2. Hva skal jeg si med en gang jeg kommer inn til legen? "Hei, jeg er her fordi jeg sliter veldig med meg selv, og trenger hjelp"?
3. Hva gjør legen for å finne ut om jeg HAR depresjon?
Avatar

Re: Råd, vær så snill.

jan 18 2017 - 00:01
1) du kan selv velge om du vil si hva det gjelder når du bestiller time. Ikke vær redd for verken det ene eller andre.

2) Forklar mest mulig konkret hvordan du har det. F. Eks. tanker, fysiske symptomer, søvn, følelser osv. Hvis det er vanskelig å forklare, kanskje det er lettere å skrive det ned på forhånd og levere lappen til legen.

3) legen hører på det du har å fortelle. Legen min hadde også en del spørsmål i et skjema som jeg måtte svare på for at han kunne gjøre en vurdering.

Ikke nøl med å gå til legen. Det er befriende. Lykke til!
Avatar

Re: Råd, vær så snill.

jan 21 2017 - 23:43
Jeg måtte bytte lege tre ganger før jeg fikk lege som hørte på meg og tok meg på alvor. Derfor hvis du ikke lykkes hos den første prøv med en annen. Jeg fikk rask hjelp da jeg kom til riktig lege og det kjentes veldig godt å bli tatt på alvor. Jeg gikk gikk rett på sak, jeg sa at jeg sliter veldig fordi jeg har mistet lysten til å leve og det eneste jeg klarer å tenke på er hvor mye jeg har lyst til å hoppe ut av vinduet (fra et høyt hus) jeg fikk hjelp gjennom samtaler med psykolog. Jeg fikk også tilbud om piller men takket nei for min del da det ikke finnes piller som kan rette opp en vond barndom eller viske den ut fra hukommelsen. Legen hadde ingen innvendinger da.
Avatar

Re: Råd, vær så snill.

jan 23 2017 - 17:26
1. Du trenger å si veldig lite. Hei, jeg vil ha legetime, er deppa.. Eller evt. trenger legetime! Det er nok :)
2. Når du kommer til legen trenger du bare å fortelle at du er der for depresjon. Legen vil da "ta kontrollen" i samtalen som oftest, og hjelpe deg til å gi h*n den informasjonen h*n trenger.
3. Som nevnt av andre er det et enkelt spørreskjema som ofte benyttes til å diagnostisere depresjon. Disse spørsmålene dreier seg om din tanker om hvordan du har det, og er på ingen måte "lurespørsmål" eller lignende. Føler du at du har depresjon har du depresjon. Sånn er det bare :)

Et siste tips jeg kan gi deg for å hjelpe deg med frykten for å gå til lege er å tenke på din egen sykdom fra et mer "klinisk" perspektiv. Dette er en sykdom, akkurat som å brekke armen eller lignende, og det du skal hos legen er å fortelle hvor du har vondt. Verre er det ikke!

Håper du tar kontakt med legen din! Min erfaring er at det er MASSE hjelp å hente ved å oppsøke lege, og det finnes ikke skummelt å snakke om depresjon med helsepersonell. Husk at disse menneskene har utdanning i nettopp å hjelpe!

Lykke til <3
Avatar

Re: Råd, vær så snill.

jan 27 2017 - 22:02
Hei tanketenke.

Jeg er i samme båt som deg. Jeg sliter mye med meg selv og med depresjon. Har slitt i mange mange år men tørr ikke ta steget for å få hjelp. Jeg skrev en SMS til legekontoret i forrige uke men turte ikke trykke på send. Har satt meg et mål om at dette SKAL gjøres innen neste mnd!
Jeg håper du klarer dette. Heier på deg :-)
Avatar

deprisjon

jan 28 2017 - 06:38
Til tanketenke: deprisjon og indre uro har en sammentreff som regel. Det finnes mange medisiner mot dette, men for all del ikke forvent at legen skjønne noe av det. For det gjør han kansje/kansje ikke. Det eneste du må gjøre hos legen e å få henvisning til psykolog. Da vil du få en utredning over noen timer der som han/hun kan hjelpe deg med. Om du får diagnosen adhd, stress syndrom av livshendelser eller bipoar. Uansett, så vil du få hjelp. Men en vanlig fastlege gir dæ en eller annen resept eller ei sykemelding som ikke har hjelpende efekt på sikt. Det e en kunst å slutte å tenke om man først har fådt spinn.
Til forsiden