Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykologhjelp.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykologhjelp.

juli 24 2020 - 01:13
Er det noen som har erfaring når det kommer til å få hjelp hos en psykolog? Jeg får ikke hjelp av legen (henvisning) fordi han tror ikke på meg og mener jeg bare er ute etter piller. Noe som jeg overhode ikke vil ha BTW, trenger bare desperat noen å prate med. Er lei av å måtte ringe div hjelpetelefonen for å hjelpe meg ut av «mørket» om nettene. Vi har ikke et tilbud gjennom jobben, det er heller ikke mulig å få tid med kommunepsykologen uten henvisning fra legen!

Jeg føler meg helt fortapt. ENDELIG ha jeg klart å søke om hjelp, og åpne meg litt. Har spurt tidligere her inne, de fleste sier bytt lege. Men når det heller ikke hjelper, hva gjør man da? Må jeg virkelig ta det store skrittet, når jeg har vært så flink å dra meg selv ut av det og faktisk ikke gjennomføre det jeg mest ønsker - bare for å få «oppmerksomhet».

Så vær så snill, hvis noen har vært i samme situasjon, fortell meg hvilken vei dere gikk. På forhånd takk!
Avatar

Re: psykologhjelp

juli 24 2020 - 01:53
Det er helt uforståelig og merkelig at han ikke tror deg. Hvis du bor i en by eller nærme en by kan du prøve å kontakte et dps (distriktspsykiatriske senter) akutt team. Mitt nærmeste dps akutt har tilgjengelig tid mellom 8 og 20.
Du kan også spør legen din om å bli henvist til nærmeste psykiatri. Der er det lav terskel og kort ventetid. Hvis ikke legen din tror deg og du har byttet som andre anbefaler, kan du prøve å ta det opp med legekontoret.
Avatar

Re: Psykologhjelp.

juli 24 2020 - 08:30
Stakkars deg, det er rart , fordi en psykolog skriver jo ikke ut piller, det gjør bare leger og psykiatere, tydeligvis synes han du bør prøve piller først, men det er noe som heter kritikk på legelisten, det går an å true å skrive om ham til ha! , Henne der, før du truer med å bytte lege også.. så får ham , hun tenke seg litt bedre om...
Avatar

Hei

juli 26 2020 - 03:21
Det høres ut at legen din ikke tar deg på alvor.Psykolog skriver ikke ut medisiner.det er psykiatere som gjør.kanskje du skal se det jeg blir ikke tatt på alvor jeg trenger psykolog hjelp.eller dette med å bytte fastlege som du selv skriver noe om.siden du ikke får henvisning kan du ikke gå til komune psykolog.dermed det som er igjen er private som ikke har offentlig større altså mye penger koster det.hos noen av dem trenger ikke henvisning.men min mening dr si det rett ut at du ønsker ikke piller og psykologer skriver ikke det ut uansett.det du trenger er terapi.at du føler du ikke blir tatt på alvor.det er viktig å ha tillit til fastlege.å det og ikke henvise deg dit gjør legen det vanskelig for deg.den eneste måten er å prøve å ordne oppi misforståelser med fastlege.å skrive at du endelig åpnet deg opp også blir du møtt slik.andre alternativ er dette med å bytte fastlege noe du tydeligvis har dårlig erfaring med.det tredje er at du må betale selv til privatpraktiserende uten avtale som er dyrt.jeg anbefaler å prøve å ordne oppi dette med din lege.
Avatar

Re: Psykologhjelp.

aug 1 2020 - 03:08
Det du kan gjøre er og bestille time hos privat psykolog gå dit, prate med han så kan han henvise deg videre til det offentlige.Si du ikke har råd til å fly til private psykologer over lengre tid. verdt de 2000 kr det koster hos privat. ser han det er akutt for hjelp, henviser han deg til det offentlige og da er det frikort grensa som gjelder blir dyrt i starten av året men så blir det bedre. Verdt ett forsøk. lykke til
Avatar

Lang og god erfaring

aug 31 2020 - 23:30
Om du ønsker tips om privat psyk spes.si fra
Avatar

Hjelp

okt 17 2020 - 00:32
Jeg vet ikke om du har fått hjelp enda. Men et tips er å skrive ting ned før en legetime og vise legen. Det kan være lettere å få fram hvorfor du trenger noen å prate med.
Til forsiden