Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykolog eller ikke?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykolog eller ikke?

sep 24 2017 - 22:40
Vel, jeg er en jente på 15 år og har vært deprimert i noen år nå. Jeg har gått gjennom selvmordstanker, anfall, selvskading, har også prøvd å ta livet mitt en gang (noe jeg da ikke klarte, dessverre). Meste parten av depresjonstida har det vært sånn at jeg har gråti og sett så på depresjons quotes, men i første halvdel av 2017 var jeg egt bare utkjørt. Jeg orket ingenting, ville ikke ut av senga om morgenen (noe som aldri hadde vært et problem tidligere, siden depresjonen kom vanligvis seinere på dagen). Jeg orket ikke å kutte meg eller gråte. Jeg ville bare sovne og dø. Det var da hittil den verste delen av depresjonen.

Når sommeren kom begynte jeg å bli bedre. Mye bedre. En annen type bedre enn når jeg bare hadde gode perioder. Jeg trodde jeg var på bedringens vei. Men så ble ting mye verre ganske fort. Nå sitter jeg her og vil bare dø (igjen). Jeg vil ikke ta livet mitt, men jeg vil ikke leve heller.
Jeg ser ingen grunn til å fortsette å leve. Jeg vil ha familie og alt det der, men det er ikke ett "must". I tillegg til dette så har jeg kutta nå meg etter å ha klart meg uten å gjøre det på et halvt år.

Okai, til poenget..
Jeg vurderer å gå til psykolog, men har hatt en dårlig opplevelse tidligere med at psykologen snakka om feil ting og lo av noe av det jeg sleit med mest. I tillegg så vil jeg ikke at den skal si noe videre til foreldrene mine, men siden jeg er under 16 så tror jeg psykologen må.

Er det mulig å snakke med psykolog uten at foreldrene må vite det evt at de får vite hva vi snakker om? Vil ikke snakke med noen andre enn psykolog.. Prøvd fastlege, helsesøster, lærere, venner, familie osv.

(Vil ikke høre noe om at foreldrene burde vite det og at det kanskje blir bedre hvis de får vite sånt. Er et litt annerledes tilfelle, fordi vi ikke har et bra forhold, det er også noe av det jeg trenger å snakke om)
Avatar

Hei!

sep 24 2017 - 23:04
Skjønner deg veldig godt!
Jeg er 17 år (jente), har vært ganske deprimert til tider.

Jeg syntes du burde prøve å snakke med en psykolog. Det kan hjelpe MYE å bare få sortert tankene litt. Selvom du har dårlige erfaringer med psykologer tidligere, så finnes det heldigvis mange andre. Funker det ikke så kanskje du kan snakke med helsesøster?

Send meg gjerne melding hvis du vil snakke! En god klem til deg!!
Avatar

Re: Psykolog eller ikke?

okt 3 2017 - 14:27
Hei Linn,

Jeg skjønner deg godt. Jeg gikk selv til psykolog på et tidspunkt i livet mitt der jeg gikk med selvmordstanker lik de du beskriver (ville egentlig ikke dø, men kunne ikke fatte vitsen med å leve). Den første psykologen jeg kom til fungerte ikke i det hele tatt. Jeg kjente ingen forståelse, ei heller var psykologen på en sånn måte at jeg følte meg trygg nok til å snakke. Sluttet etter en gang. Den neste var en helt annen person, og det gjorde forskjellen.
Uansett - det aller aller viktigste er å finne noen du kjenner deg trygg på som du kan snakke med. For alt du vet kan det vise seg bli vel så viktig som å gå til psykolog.
Ønsker deg alt godt, og jeg er helt sikker på at du kommer gjennom dette på aller beste vis. Du er utrolig mye sterkere enn du av og til kjenner deg!
Avatar

Re: Psykolog eller ikke?

okt 4 2017 - 23:06
Jeg vet dessverre ikke hvordan det er når man er under 18/16, om foreldrene må få vite at du går til psykolog/hva dere snakker om. Det jeg vil si, er at det er stor forskjell på psykologer. Heldigvis! Jeg har gått til i alle fall fem forskjellige, og hun ene var jeg bare hos to ganger. Jeg følte hun lo av meg og ikke tok meg på alvor. Jeg følte meg bare dum og enda verre etter jeg hadde vært hos henne. Hun var psykiater.

To av de jeg har gått til, var på to ulike DPS-senter, og det er de to jeg har best erfaring med. Følte de var lett å snakke med. Vet ikke om det bare er tilfeldig at det var på DPS, men du kan jo kanskje sjekke ut om det er en DPS i nærheten av deg? Er litt usikker på om du trenger henvisning fra lege, det husker jeg ikke om jeg hadde. Men det går jo an å ringe de og høre :)

Lykke til <3
Avatar

Hei

okt 24 2017 - 05:24
Du burde hatt noen å prate med som du har tillit til

Være kreativ so male tegne skrive osv
Til forsiden