Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Pillehelvete

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Pillehelvete

feb 15 2017 - 00:15
Har fått konstatert en depresjon av legen og fikk utskrevet Cipralex 10mg. Går også jevnlig til psykolog. Begynte på pillene på søndag og fikk nærmest panikkangst.. søkte legeråd og fikk til svar at jeg kunne forsøke å ta 5mg hver kveld i 4-5 dager og deretter øke til 5mg morgen og kveld.

Nå tør jeg rett og slett ikke ta medisinen.. kaster opp med en gang jeg har svelget pillen og får panikkangst. Har sikkert googlet meg til nervevrak av dette, men er livredd for å legge på meg. Har kjempet en knallhard kamp mot kiloene de siste tre årene og har tatt av over 30 Kg. Jeg vil ikke at noen forbanna piller skal få ødelegge det jeg har greid å oppnå nå som jeg er normalvektig.

Samtidig føler jeg at det er et vist press for å ta drittpillene også, men greier ikke å se hvordan jeg skal få til dette. Slik som situasjonen er nå så klarer jeg ikke å svelge de en gang uten at jeg kaster opp i løpet av sekunder. Bare tanken på noen av bivirkningene gjør at jeg går helt av skaftet her. Hva i alle dager skal jeg gjøre for noe??
Avatar

Re: Pillehelvete

feb 15 2017 - 08:01
Husk at hvis du har en god psykolog som gir deg den rette lærdommen, og eventuelt de rette teknikkene, så trenger du ikke å gå særlig lenge på antidepressiva. Så det er i så fall begrenset hvor mange ekstra kilo pillene kan påføre deg, hvis du ikke trenger å gå se lenge på de...

Alternativt kan du la være å ta antidepressiva i det hele tatt, med mindre du mener at du absolutt trenger det. Husk at antidepp bare er en krykke, og ikke en problemløser i seg selv.
Avatar

enig.....

feb 15 2017 - 17:07
i det som RebelMan skriver her.....
Avatar

Re: Pillehelvete

feb 15 2017 - 22:38
Burde vel strengt tatt ta disse pillene. Sliter litt med sosial angst også til tider.. problemer med å møte blikket til mennesker. Legen sa jeg kunne bli bedre med disse pillene..

Problemet slik jeg ser det er at hvis kiloene begynner å sette seg, så kommer selvtilliten til å dale tilsvarende og depresjonen kommer snikende -igjen.

Springer 50-70 Km i uka og er forholdsvis aktiv. Trenger absolutt ikke flere kilo å drasse på nå inn mot sommeren når løpene står på rekke og rad. Dette er en unik mulighet for meg til å treffe flere mennesker med samme interesser.

Skal i et nytt møte med min lege nå om noen dager, så da får vi se hva han sier.
Avatar

tenk sjøl....

feb 15 2017 - 23:07
ville ikke stolt blindt på legen, det er ditt liv og din avgjørelse.....jeg tror egentlig ikke så mye på disse pillene...
Avatar

Re: Pillehelvete

feb 16 2017 - 05:13
"Legen sa jeg kunne bli bedre med disse pillene.."

Hvis du tar de pillene så vil du antageligvis få redusert hvor kraftig følelsene dine kjennes, slik at du blir litt "emosjonelt lammet/desensitivisert". Men angående den sosiale angsten din, så vil antageligvis frykten/usikkerheten din fortsatt være der i sosiale situasjoner, siden antidepressiva bare påvirker kjemien i hjernen din - og ikke tankene dine (hvert fall ikke direkte).

Dessuten fins det andre metoder som kan eliminere angsten din totalt, som du uansett må gjennom hvis du noen gang vil bli kvitt angsten din. (Tho antidepressiva kanskje kan hjelpe deg med å gjøre prosessen mer emosjonelt utholdelig, grunnet den emosjonelle lammelsen.)
Til forsiden