Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Orker ikke mer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Orker ikke mer

nov 7 2021 - 23:45
Hei!

For noen måneder siden ble det slutt mellom meg og samboer. Jeg har lenge slitt psykisk, men det har vært bedre en stund nå. Etter bruddet så savner jeg ikke eksen så veldig, men allikevel føler jeg meg sinnsykt utslitt. Jeg sover hele dagen og har ikke matlyst. Jeg gruer meg til hver dag og aner ikke hvorfor. Kan bruddet «fremprovosere» det jeg har slitt med/sliter med psykisk? Jeg føler ikke på noen intens kjærlighetssorg, men føler meg helt ferdig. Jeg orker ikke tanken på å våkne dagen etter, og er helt utslitt når jeg skal på jobb. Livsgleden min er helt borte. Jeg er også veldig ensom på fritiden og ligger for det meste på rommet. Ønsker ikke tips som «kom deg ut» eller «press deg selv til å gå en tur». Ønsker tips fra noen som har følt det lignende. Jeg føler ofte på å heller ville være død, men har ingen selvmordstanker.
Avatar

Føler for deg

nov 8 2021 - 22:11
Jeg har hatt depresjon flere ganger over mange år, fikk ønske om å drepe meg selv, og noen ganger hadde plan om det, til og med. Jeg hadde for mye stolthet at jeg ikke ville søk om hjelp, helt til det knakk nå i sommer 2021. Jeg fant ut at jeg også har hatt kompleks-PTSD i 15 år uten at jeg visste det, og at denne diagnosen var en stor faktor for å få depresjon.

Føre jeg spurte om profesjonell hjelp, prøvde jeg selv alle disse clichene som "kom deg ut", "begynn å trene", "finn deg en sunn hobby" og alt denne dritten, ingenting av det følte genuint, fordi det er IKKE slik jeg bør behandle min depresjon, jeg må angripe roten, nemlig min fortid.

Depresjon kommer ikke bare av seg selv, det kan komme som konsekvens av noe bakenforeliggende, som i min sak, er PTSD. Det eneste jeg kan bidra meg er at du bør også snakke til psykolog, jeg er nå midt på behandlingsprosessen og fyfaen så mye bedre er jeg nå enn jeg var i sommer.

Heads up, det blir verre før det blir bedre, til og med verre enn det er nå. Men tro meg, det blir MYE bedre til slutt, på et mer permanent vis.

Fortestt med å del tankene dine her, eller med nære folk du stoler på, det hjelper litt.
Avatar

Re: bruker221341

nov 10 2021 - 20:03
Hei og tusen takk for at du tok deg tid til å svare!

Jeg er så glad på dine vegne at du har det så mye bedre nå enn du hadde det før! Det gir meg håp om en bedre fremtid for meg selv også.

Tusen takk for at du delte dine tanker og erfaringer, det betyr så mye! Det krever mot å være så åpen og ærlig som deg. Det føles som en «lettelse» om det er greit å si, at jeg ikke føler meg alene om akkurat dette.

Jeg håper og ønsker at jeg skal be om hjelp snart. Det sitter så langt inne, men samtidig så vet jeg at det er det som må til.

Ønsker deg alt det beste!
Til forsiden