Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Oppgitt og lei av evig uro

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Oppgitt og lei av evig uro

feb 2 2019 - 13:43
Jeg har stort behov for ro pga mitt sammensatte helseproblem som gjør meg ute av stand til å jobbe, ergo har jeg heller ikke økonomi til å velge og vrake blant bosteder.

Jeg er så "heldig" å bo i et kollektiv sentralt i byen, hvor alt jeg trenger er i overkommelig gangavstand ift utfordringene mine med å komme meg rundt, da faste utgifter til kollektivtransport blir for dyrt. I tillegg får jeg mye for pengene mtp størrelsen på rommet. Det er ganske lydt i leiligheten, og rommet mitt ligger vendt mot en gate med mye trafikk og en del leven, men jeg holder det mer eller mindre ut.

Problemet nå er at jeg plages noe så vanvittig av en dirrelyd fra et sted i taket, etter at en ny nabo tok over leiligheten i etasjen over. Det er en lyd som også var plagsom innimellom da de gamle naboene hadde fest og trampet tungt i gulvet, så jeg antok at det kom av et møbel som vibrerte fordi det ikke var sikret.

Jeg gledet meg til at de endelig skulle flytte, så jeg ville slippe irritasjonsmomentet, men nå er lyden verre enn noen gang! Det rister ofte i leiligheten når det kjører tunge biler forbi ila dagen (noe det gjør ofte), og dette fører til at ulyden høres av og på, både dag og natt. Den høres heller ikke hver dag, så noen ganger er det faktisk helt stille, til og med noen dager i strekk, og jeg merker at jeg virkelig får slappet av igjen, men det er en sann pine så snart den er tilbake
.
Jeg har snakket med naboen om dette, men han visste ikke hva det kunne være, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre...

Det skal mye til å finne et nytt bosted som dekker mine behov like godt, og det er helt uaktuelt for meg å betale like mye for å bo mye trangere selv om det er rolig. Jeg har vurdert å flytte tilbake til hjembyen min som er billigere å bo i, og søke om bostøtte for å flytte for meg selv et sted som dekker behovet for ro, men er jeg sikker på at jeg vil miste følelsen av selvstendighet som hører til med å bo her, i tillegg til at jeg frykter at jeg vil bli svært ensom og føle at hverdagen blir altfor ensformig, siden byen er mye mindre. Jeg har også en alternativbehandler her som jeg veldig gjerne vil fortsette å ha tilgang på uten lang og stressende reisevei.

Etter å ha bodd her i noen år nå, har jeg enda ikke fått til å male rommet ferdig og gjøre det mer hjemmekoselig. Jeg har fått tilbud om hjelp av noen i familien, men det står fortsatt på stedet hvil fordi jeg ikke har ork til å skaffe malingsprøver/maling. Håpet har hele tiden vært at det generelt vil hjelpe på humøret å få dette i orden, men det føles virkelig nytteløst om det skal forsette å være så plagsomt med ulyd at jeg ikke orker å bo her...
Avatar

Ikke nok med det

feb 3 2019 - 16:57
Det har nettopp flytta inn enda en ny person i etasjen over som også skal pusse opp i leiligheten! Han banka på for å informere om dette i går. I øyeblikket tenkte jeg at det ikke ville oppleves videre plagsomt fordi han bor på motsatt side, men der tok jeg jævlig feil, så nervene mine og psyken min skal åpenbart tynes til det ytterste i all evighet.
Avatar

Re: Oppgitt og lei av evig uro

feb 3 2019 - 19:22
Du må vel kunne søke om bostøtte i den byen du bor i nå også, hvis du finner deg en bedre egnet bolig for deg. Men det er vel en utfordring å bo i blokk, særlig eldre blokker at det er lydt mellom leilighetene.
Avatar

Re: Oppgitt og lei av evig uro

feb 3 2019 - 20:39
Det er veldig mye dyrere å leie her, så det er knapt nok noe jeg hadde hatt råd til selv med bostøtte. I hvert fall med nåværende økonomi. Hvis jeg får godkjent søknad om ung ufør, så løser mye seg, da det er snakk om befriende høy stønad, men det er en kamp å komme seg gjennom det også, fordi jeg må gjennom obligatorisk avklaring av arbeidsevne og jeg er i veldig dårlig form for tiden. Derfor har jeg heller ikke fått søkt om ny stønad enda, selv om den forrige utløp for et par mnd siden. Det er så mange ting å forholde seg til på en gang nå at jeg blir helt motløs.
Avatar

Re: Oppgitt og lei av evig uro

feb 3 2019 - 23:23
Forstår at du har det slett ikke lett for tiden, og føler veldig med deg. Skulle gjerne gjort noe som hadde bedret din situasjon, men vet ikke hva det skulle være her gjennom nettet.

Og selv om du har det så vondt og vanskelig, så har du gode ord og hjelp til andre her inne som beskriver sine problemer. En elektronisk rosebukett er herved sendt!
Avatar

Re: Oppgitt og lei av evig uro

feb 4 2019 - 18:14
Takk! Setter pris på det.
Til forsiden