Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Om å møte veggen/depresjon/tid før livet blir som før.............

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Om å møte veggen/depresjon/tid før livet blir som før.............

juli 19 2016 - 09:20
VIL det bli som før? Vil jeg få en eneste dag uten at dette tunge henger over meg? Begynte på Cipralex 16.mai og det har nok hjulpet en del, men nok................? Vet ikke. Går på 5 mg og er dronningen av bivirkninger så ønsker å holde meg der.

Har dager som føles gode - øyeblikk som føles gode - så tenker jeg at "nå - NÅ ligner det noe". Og så kommer det dager igjen som kjører meg ned i kjelleren i forhold til fysisk ubehag og "vondter".

Er i ferd med å gi opp - å gå slik i snart 1,5 år er så slitsomt. Når tanken på kvelden og sengen er det eneste som frister i livet. Ble så glad her en dag - jeg følte et behov - jeg var tørst!!! Og tenkte at "så deilig å ha et behov" - for ellers er det grått og uinteressant.

Og alle tror at jeg er nærmest frisk igjen - FOR en løgn. VIL det gå over? Holder jeg ut?
Avatar

til hjortehund....

juli 22 2016 - 23:23
hmf......jeg skal ikke si at du ikke bør ta tabletter, for det er mulig at du trenger det. Men jeg tror faktisk at litt for ofte skriver legene ut medisiner i stedet for å snakke med deprimerte personer. Jeg tror at man trenger å snakke om det som er vanskelig, hvis man skal komme videre. Og man må være konkret. Og først må man innrømme for seg selv hva som er problemet. Depresjonen kommer ikke over en som noe helt tilfeldig som ikke har med livet ditt å gjøre. Det er mulig at det er vanskelig å se sammenhengen med en gang, men går man inn for det og tør å møte seg selv, så greier man nok å forstå hvorfor ting blir som det blir. Jeg har lest et sted at depresjon er en tilstand som oppstår når det er for stor avstand mellom det man ønsker å få til, og det man virkelig får til. Men depresjonen kom ikke ut av det blå, og den forsvinner ikke nødvendigvis på tryllevis heller, som sagt, man må møte seg selv der man er og gjøre aktive skritt for å komme videre.......
Avatar

Årsaker til depresjon

juli 23 2016 - 00:19
Jeg mener at det ikke alltid er tankemessige årsaker til depresjon.
Jeg opplever rett å slett at jeg plutselig går ned i det svarte mørket....for så å bli der over tid. Det har ikke alltid vært negative tanker som gjør det. Men, jeg har merket at jeg i forkant av depresjonen kan være fryktelig sliten. Men, når jeg er nede i mørket, kommer tankene, og spørsmålene... Hvorfor må jeg ha det sånn? Jeg kjenner på kroppen at depresjonen er en reell sykdom.
Avatar

tankemessige årsaker...

juli 23 2016 - 10:46
Nei, jeg tror heller ikke at det nødvendigvis starter med negative tanker. Det starter ofte med vonde opplevelser, og så kommer de negative tankene etterpå, negative tanker om seg selv, som regel. Og de kommer jo fra et sted? Ingen er født med negative tanker om seg selv. Det skjer noe vondt, så kommer negative tanker. Men det er derfor de vonde opplevelsene må bearbeides, mener nå jeg......
Avatar

Re: Om å møte veggen/depresjon/tid før livet blir som før.............

aug 8 2016 - 11:36
Det kan komme av seg selv også, uten noe utløsende faktor. Det heter tilbakevendende depresjoner. Da hjelper ikke vanlige ssri sa psykiateren min. Og ja det er en sykdom, en skikkelig kjip en!
Avatar

Re: Om å møte veggen/depresjon/tid før livet blir som før.............

aug 20 2016 - 14:55
jeg vet at noen leger sier at det kan komme av seg selv uten noen utløsende faktorer, det tror jeg ingenting på!
Avatar

Vonde tankar

aug 20 2016 - 15:56
Opplever at dei negative tankane kjem etter at eg har vorte sliten. Andre gongar er det ting som minner meg om vonde hendingar i fortida som utløyser negative tankar. God avslapping utløyser positive tankar. Det opplevde eg seinast i dag aleine ute i terrenget. Problemet er å slappe av. Det er ikkje så lett når ein har PTSD eller noko som liknar.
Avatar

PTSD

aug 20 2016 - 22:43
Kanskje du bør få hjelp fra psykolog, morgenfugl?
Til forsiden