Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Økt depresjon om sommeren

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Økt depresjon om sommeren

juli 11 2017 - 13:42
De siste årene har jeg opplevd at de dypeste nedturene i både depresjon og angst kommer om sommeren. Kanskje fordi mye står stille da, kanskje fordi sommeren føles ekstra ensom, eller kroppen min reagerer negativt på varme.

Hvis noen er i samme båt, kan de gjerne høre fra seg her i tråden eller på PM.

Tar også gjerne i mot tips til aktiviteter som kan få opp humøret, helst noe som ikke er typiske sommeraktiviteter som å grille eller sole seg. Helst noe man kan gjøre eller møte opp på alene, og som ikke er veldig kostbart.
Avatar

Re: Økt depresjon om sommeren

juli 12 2017 - 12:01
Hei.

Jeg er en godt voksen dame som har opplevd at depresjonene blir verre om sommeren. Dette er noe jeg har snakket mye om med min behandler. Hun sier at det er ganske vanlig, og mener at det kan skyldes at rutinene ikke er de samme som resten av året. Mye står jo stille som du sier.

Du ønsker tips til aktiviteter som kan få opp humøret. Mitt råd er at du begynner å bevege deg. Å gå tur koster ingen ting, og du kan gjøre det hvor som helst. Frisk luft og mosjon gjør underverker for psyken. Hvis man er veldig langt nede, kan det være vanskelig å komme i gang, men da er det lurt å begynne i det små. Jeg har aldri angret på en tur.

Ellers er det selvsagt lurt å spise sunt og regelmessig. Etter min mening legges det altfor lite vekt på kostholdet ved forebygging/behandling av psykiske lidelser.

Ønsker deg lykke til, og husk at det blir bedre!
Til forsiden