Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ny runde med behandling?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ny runde med behandling?

mai 28 2017 - 19:02
Ok, jeg trenger råd. I morgen har jeg første time med psykolog etter en noen måneder uten. Ny instans, ny behandler, alt er nytt. Jeg har virkelig ikke lyst. Jeg har ikke greid å fylle ut skjemaene jeg skal ta med eller noe, jeg greier ikke. Jeg er ikke motivert i det hele tatt, fordi jeg har hatt EKSTREMT dårlige opplevelser med tidligere behandling. Så langt har jeg bare blitt verre i min tid i psykiatrien, og møtt mennesker som ikke har gjort annet enn å etterlate meg med traumer. Jeg er drittlei av terapi, diagnoser og massevis av samtaler som ikke hjelper.

Greia er at jeg vet jeg kommer til å dø uten hjelp. Jeg får mentale sammenbrudd stadig vekk og tar nesten livet mitt. Men så er det liksom det jeg vil, jeg vil jo dø (vær så snill, ikke fortell meg at "jeg egentlig ikke vil dø" fordi tro meg, jo). Så det hjelper heller ikke på motivasjonen til å møte.

Hva gjør jeg?
Avatar

Ny runde med behandling?

mai 28 2017 - 19:17
Tenker at det i første omgang kan være lurt å prøve å slappe av og ta deg tid til å fylle ut skjemaene. Forstår godt at du er lite motivert, men jeg kan love deg at det ikke blir bedre om du på forhånd har bestemt deg for at det ikke kommer til å hjelpe.

Vær tålmodig og gi den nye psykologen en sjanse til å prøve å hjelpe deg, bli kjent med deg og utfordringene du har. Det finnes dessverre ingen fullverdig lykkepille eller et bedre liv over natten.

Håper det blir bedre for deg fremover.


Lykke til :)
Avatar

Re: Ny runde med behandling?

mai 28 2017 - 23:58
Stiller meg bak det guttbergen92 skrev, det var godt sagt.

Lykke til med den nye psykologen!
Avatar

Re: Ny runde med behandling?

mai 29 2017 - 00:08
Tror ikke jeg skal dra. Kjenner jeg er rimelig ferdig med dette tullet. Om det fører til at jeg ikke greier meg, får det heller bare være.
Avatar

Re: Ny runde med behandling?

mai 29 2017 - 16:50
Håper det gikk bra i dag! Kom du overens med den nye psykologen?

Kjenner ikke deg og hvilke utfordringer du har, men det finnes ting du selv kan gjøre for å komme deg ut av en vond sirkel.
Ved å begynne å trene vil hjernen skille ut lykkestoffer (endorfiner) som er kroppens eget morfin. Bedre kosthold ved å spise mer variert, få deg en hobby og være mer med venner kan være en god idè å fylle dagene med for å slippe å tenke og gruble så mye.

Det kan være vanskelig å finne motivasjon når man er deperimert, men løsningen kan kanskje være å ta et skritt om gangen. Begynn med korte turer, ta trappen i stedenfor heisen osv.
Avatar

Re: Ny runde med behandling?

mai 29 2017 - 17:46
Det gikk ikke så bra. Om jeg var demotivert før er jeg det i hvert fall nå. Mye snakk om rammer, at jeg bare har rett på en viss tid med behandling, at jeg må forvente meg bytting av behandler osv. Jeg vet av erfaring at jeg passer dårlig inn i veldig firkantede systemer. Og jeg som trodde BUP var firkantet... DPS er jo faktisk enda verre, haha. Så og så mange timer med ditt, så og så mange timer med datt. Blir tydeligvis heller ikke fulgt over lang tid, noe jeg har fått høre av andre innenfor systemet er vanlig på min alder. Fikk høre at det å følges over ett år er lenge, og at det ikke er vanlig der?? Jeg skjønner ingenting. Jeg vet jeg har vedvarende problemer som det vil ta lang tid å nøste opp i, om det i det hele tatt er mulig. Et halvår med hjelp holder ikke.

Var også veldig dårlig kjemi med behandler, og dette med kjemi er noe jeg merker med en gang. Jeg virker sikkert forutinntatt, men jeg VET jeg er god til å snakke med mennesker og ikke er forhåndsdømmende på den måten. Jeg har hørt mye bra om denne behandleren, så akkurat dette var faktisk ikke noe jeg hadde tenkt på. Det var som om det var en vegg mellom oss. Men nå er ikke dette et problem egentlig, ettersom jeg kan bytte.

Jaja, kjenner jeg har en del tenking foran meg nå. Om det er så strenge rammer vil ikke dette fungere, og uten hjelp snart vet jeg at jeg ikke kommer til å overleve.
Avatar

Re: Ny runde med behandling?

mai 29 2017 - 17:59
Det var synd å høre! Virker spesielt at andre får en annerledes behandling? Det burde du finne ut av, for du har jo krav på det samme som andre. Får håpe du finner en ny behandler som ser deg og kan følge deg over tid.

Hold ut - det kommer til å bli bedre etterhvert. Men det tar tid..
Til forsiden