Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ny på cipralex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ny på cipralex

okt 31 2019 - 17:40
Hei! Er det noen som kan gi meg litt erfaring på Cipralex? Har gått på det i 14dager nå, første dagene var veldig tunge, så gikk det over, mens nå er alt helt jævlig igjen.. Har gått på Xmg hele tiden, og skal trappe opp til det dobbelte om 2 ukers tid.. Er så møkklei


Innlegget er redigert, da det strider mot reglementet for Forumet, om medisiner. - Admin
Avatar

Re: Ny på cipralex

nov 25 2019 - 01:19
Har selv gått på Cipralex i litt over to uker. Vet ikke om det er noe særlig bedring.

Hvordan går det med deg nå? Gått bedre etter oppjustering?

Avatar

Re: Ny på cipralex

nov 25 2019 - 02:07
Effekten av antidepressiva kan variere veldig fra person til person, så du må nesten bare stå i det og se hva som skjer.

Det tar generelt mellom 4-6 uker før medisinen virker optimalt, men noen ganger kan det ta opptil 8 uker.
Avatar

Re: Ny på cipralex

des 4 2019 - 00:13
Jeg gikk på cipralex i ett år (2017) sammen med terapi, og det er det lureste jeg har gjort. Jeg merket ikke så mye til forandringen mens den pågikk, men etter 3 mnd innså jeg plutselig at jeg kunne dra pusten helt inn, mange av tvangstankene var borte/lettere å overse og jeg hadde mye færre angstanfall. Etter ett år med cipralex og terapi var jeg såpass stabil at jeg begynte nedtrapping, og helt av etter 8 uker. Så for meg funket det bra.

Desverre har jeg fått tilbake alle symptomer nå og vurderer ny runde. Må bare tørre å innrømme det for noen først. Inkludert meg selv.
Avatar

8 år

des 31 2019 - 11:56
Jeg har 8 år med Cipralex. Ja det har nok funket for meg. Fra jeg startet for 8 år siden, hadde jeg aldri så sterkt tilbakefall som jeg hadde da jeg startet 8 år siden. Jeg fikk et tilbakefall først i fjor. Da fikk jeg noen andre piller jeg skulle ta samtidig, men jeg likte det ikke, og valgte heller å trappe opp 5mg på cipralex. Jeg har vel lært, at man aldri kan belage seg på medisiner alene. Det kan man bare glemme. Men jeg vet, at det kan hjelpe deg, i å få den hjelpen du trenger. Det kan til og med gå bra i perioder, men som regel vil et uløst "problem" komme tilbake, gang på gang, om man ikke gjør noe med det. Det kan også komme tilbake selv om man kanskje har vært god i en lang periode. Poenget er i allefall, å lære å takle det på en bedre måte. Det kan du ikke med medisiner alene. Det sier seg selv.

Det er verdt et forsøk, tenker jeg. Det har hjulpet mange. Men dosering, og type medisin, er så individuelt, at her må man nesten ha kontakt med legen ang hvordan ting går osv.

Gi det i allefall minst 4-6 uker. :)
Til forsiden