Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ny akuttbehandling for depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ny akuttbehandling for depresjon

feb 8 2019 - 15:00
Det er en ny behandling for depresjon som kan gi drastisk forbedringer på kort tid. Men vi har ikke tilgang! Kun for de rike.
Det er så vidt jeg vet kun en plass i Norge man får denne behandling, på en privat klinnik i Oslo. Det er dyrt.
Denne behandlingen har en 70% suksess resultat for patienter med behandlingsresistant depresjon. Det brukes en medikament som har vært i bruk i mange år som anestesimiddel. Den har òg vært desverre ofte misbrukt som rusmiddel.
Hver behnadling koster 2000 og det er anbefalt å ta minst 6 ganger. Med reise til og fra Oslo blir det for meg minst 25000 i utgifter. Det er sikkert noen som har råd til det men ikke meg. Jeg vurdert å bare bruke kredittkort og gi f-, men penger er allerede en store nok problem i livet mitt som det er.
Jeg mener det er direkte inhumane av helsevesenet å ikke ta i bruk denne behandlingsform! Den er en sølvkule for mange patienter. Hvorfor kan de ikke bruke det på oss som sliter?
(Jeg lar være å nevne navnet på medisinen bevisst, siden det er ofte brukt ulovlig og jeg vil ikke ta sjansen om å brytte forum regler.)
Avatar

Re: Ny akuttbehandling for depresjon

feb 8 2019 - 16:17
Kanskje fordi virkningen er midlertidig? Derfor ikke det offentlige ser på det som noen god og eller varig behandling? At de tenker at f.eks ECT er en bedre behandling for varig resultat. Jeg vet ikke.
Ser forøvrig at klinikken anbefaler 3 behandlinger og så oppfølging av psykolog...Så pengene får nok fort bein å gå på.
Avatar

Re: Ny akuttbehandling for depresjon

feb 8 2019 - 19:35
Har du prøvd å spare opp nok penger til behandlingen?

Jeg skjønner godt at det frister å bruke kredittkort, men da går du fra ett problem (depresjon) til et annet (gjeld med høy rente). Kanskje gjeld + depresjon, om du ikke får effekt av behandlingen.

Tilbudet fra den private klinikken i Oslo har bare vært der i litt over 1 år, det vil ta tid før det evt. skal tilbys på statens regning.

Avatar

Re: Ny akuttbehandling for depresjon

feb 10 2019 - 18:08
Ja. Det kan hende at virkningen er midlertidig. Så? Medisinene jeg har tatt i tretti år har ike hjulpet. ECT er fryktelig drastisk og er ingen sikker eller varig løsning.
Spurte behandleren min i helsevesenet da jeg først hørte om dette for noen måneder siden. Hun hadde aldri hørt om behandling, eller at den kunne utføres lovlig. En annen psykolog i rusbehandling som jeg kjenner hadde ikke hørt om det og avfeide ideen siden det var bare rusmisbrukere som kunne finne på sånt.
Er det noe instans der man kan få satt dette på agendaen og begynne på en enkel og billig måte å redde liv?
Til forsiden