Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen gang følt det slik?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen gang følt det slik?

mai 15 2018 - 17:45
Noen gang hatt følelsen av at livet er nydelig, men ikke for deg?
Naturen, evolusjon, planter, dyr og liv generelt. Alt dette er jo utrolig fint.
Bare synd jeg føler at av alle kombinasjonene av mennesker mine foreldrene kunne produsert så er jeg en av de få som ikke passer.
Jeg blir utrolig fascinert hver gang jeg tenker på universet og hvorfor mennesker finnes. Trist at jeg måtte få plass i denne verden når noen andre hadde passet så mye bedre.
Avatar

Ja

mai 15 2018 - 21:43
Veldig ofte.

Spesielt vondt er det å se barn som dør (sykdom, krig, vold osv), jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne byttet med de så de fikk oppleve livet i mangemange år. At et barn dør gir ingen mening, det er bare hjerteskjærende og trist.

Jeg har dårlig samvittighet og føler meg utakknemlig.
Avatar

Re: Noen gang følt det slik?

mai 16 2018 - 10:34
Markk2001: "Bare synd jeg føler at av alle kombinasjonene av mennesker mine foreldrene kunne produsert så er jeg en av de få som ikke passer.
Jeg blir utrolig fascinert hver gang jeg tenker på universet og hvorfor mennesker finnes. Trist at jeg måtte få plass i denne verden når noen andre hadde passet så mye bedre."

Hva om du har valgt dette livet...? Hvis du tenker dypt over alle omstendighetene som er involvert i livet på jorden, så virker alt "for tilfeldig" til å bare kunne være en tilfeldighet... ;)

F.eks: Vi er på en planet som roterer, og er tiltet, og er i perfekt avstand til sola, og som har et beskyttende ozonlag, og som har en passe stor måne i passe lang avstand til jorda. Alle disse elementene er essensielle for det mangfoldige livet på jorda. I tillegg har selve livet på jorda gjennomgått massive endringer, og det har til og med eksistert svære dinosaurer som har utdødd, som ville vært menneskeartens hoved-fiende hvis de aldri hadde dødd ut.

I tillegg er mennesket i stand til ekstrem ondskap, men også ekstrem godhet. Og mennesket er i en helt egen kategori av intelligens og bevissthet, sammenlignet med alle andre arter på jorda. Og bevissthet er en av vitenskapens største mysterium.

Legg til også at det finnes vitenskapelig uforklarlige gjenfortellinger av "liv etter døden" og "tidligere liv", som er forbausende konsistente på tvers av kulturer og tid. Samt at det finnes en haug av forbausende tilfeldigheter her i livet. Og hvis du leser bøker om etterlivet, så forklares årsaken til alle disse tingene veldig godt. (Om det faktisk er sant er selvfølgelig umulig å vite før du dør; men forklaringene virker hvert fall svært logiske...)
Avatar

Gummybear

mai 16 2018 - 16:04
Det er vel sant det. Alt henger alt for godt sammen til å være tilfeldig. Selv om jeg ikke finner noen mening bak hvorfor jeg er her, så trenger jeg det vel ikke. Kan vel egentlig bare nyte livet til jeg ikke lever mer :)
Til forsiden