Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen forslag til noe som kan hjelpe?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen forslag til noe som kan hjelpe?

juni 7 2017 - 21:03
''Advarer om at jeg tømte hodet litt mye mens jeg skreiv''


Hei, jeg spør her ettersom jeg ikke finner noe konkrete svar noe sted.
Er det noe hjelpemiddel jeg kan søke på? hva burde jeg søke på? hvordan gjør jeg eventuelt det?

jeg har sliti med depresjoner og selvmordstanker siden jeg var 7 eller 8år, men har alltid latt være fordi jeg ikke vil såre min familie og de som bryr seg, og jeg vil ikke være til bry.
Etter 12/13 år holdt ikke det som grunn lengere. jeg har flyttet for meg selv. For så å bli arbeidsledig.
Jeg tjente ikke nok den perioden jeg hadde jobb til å få rett på dagpenger, søkt på masse jobber, og fikk nå muligheten til å begynne å prøve jobbe (med lønn) gjennom ett vikar byrå. Problemet blei ikke mindre.. Jeg fikk en ekstrem frykt for å jobbe der, og forsøkte å ta livet av meg selv to ganger på mandag. (av flere grunner en bare det, så bare ingen annen løsning lengere)
Tauet røyk. Jeg har ingen konkret grunn å gi for at jeg er deprimert og ikke ønsker å leve. Som gjør at jeg aldri har søkt hjelp eller snakket noe særlig om det.
Føler ikke jeg har noen gyldig grunn til å være som jeg er. er antageligvis bare noe galt med meg skulle jeg tru.

Men ja, nå tømmer jeg jo bare hue. var ikke det jeg skulle. noen som har noe forslag? eller burde jeg bare ta meg sammen og fungere som mange sikkert ville gjort?
Avatar

Re: Noen forslag til noe som kan hjelpe?

juni 8 2017 - 00:31
Å bare "ta deg sammen" fungerer bare en viss tid (som riktignok kan være lenge hvis man er viljesterk nok), og har alltid en utløpsdato og sørger for at du aldri vil føle deg ordentlig lykkelig samtidig.
Hvorfor? Fordi du da bare unngår problemet; og du er på et eller annet nivå alltid klar over hva problemet ditt egentlig dreier seg om. Og du kan derfor ikke unngå problemet - for du kan ikke unngå deg selv.

Du bør snakke med en psykolog siden det virker som du trenger å forstå deg selv mer, og da vil du også finne årsaken til depresjonen din. Enhver følelse (glede/depresjon/apati osv.) har en årsak. Det er alltid en årsak. Og vanligvis (i de aller, aller fleste tilfeller) er den årsaken psykologien din//tankene dine/hvordan du ser verden - og er ikke en fysisk/medisinsk årsak.
(Og det er grunnen til at anti-depressiva vanligvis bare nummer følelsene, og ikke løser selve problemet - selv om de noen ganger kan løse problemet indirekte, ved at de indirekte kan påvirke hvordan man tenker.)
Til forsiden