Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen flere?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen flere?

april 11 2018 - 14:48
Jeg ønsker å vite om det er noen som kjenner seg igjen i det jeg skal skrive nå, for kanskje kan vi hjelpe hverandre?

Jeg våkner opp hver dag med en klump i magen. Det føles som om jeg alltid er på kanten av et sammenbrudd, og det er jeg nok og.
Jeg kjeder meg, men jeg har ikke energi til å finne på noe. Jeg er ensom, men når jeg møter noen, vil jeg bare hjem og legge meg i stede. Jeg får ingen forbindelse til personen jeg er sammen med, og all kommunikasjon går gjennom et filter.
Har ikke følt ekte glede på to år, men har vært deprimert i mange flere.
Går på antidepressiva, og det får meg opp av sengen, men ikke ut av huset.

På fest med nye mennesker er jeg "hun som babler", men når jeg har møtt de samme folka flere ganger, går jeg tom for ting å snakke om. Jeg blir innesluttet, og redd for at de skal kutte meg ut, så jeg avslutter kontakt først. All sosialkontakt er nå i forbindelse med fest og alkohol. Angsten kveler meg om jeg våger uten.

Vil ikke ha det sånn lenger. Jeg vil le, smile, føle...Begynner å bli redd for at jeg ikke er i stand til å føle glede lenger. Nære relasjoner er vanskelig, men det er nok fordi jeg har mye å skjule. Om du er som meg, må du gjerne ta kontakt. Og har du vært som meg, men kommet deg ut av det - må du gjerne fortelle meg hvordan.
Avatar

hm kanskje litt

april 12 2018 - 17:44
Føler som jeg er på kanten av et sammenbrudd, men tenker at alt er ok. Kjeder meg til en viss grad, men musikk/dataspill er avledende og får tiden til å forsvinne. Lite energi til å finne på noe, lite glede -sjeldent, har vært på diverse festivaler og det har vært gøy, planla det i år og men må innrømme at jeg ikke gleder meg, kan like godt være foruten, for noen år siden gjorde jeg alt for å være med på slikt, og ikke minst gledet meg til det...
Avatar

Re: Noen flere?

april 13 2018 - 22:30
Hei Brevdue.
Jeg var litt i samme situasjon som deg, for litt over et år tilbake.
Jeg har tvangslidelse, og klarte ikke å komme meg ut av DUSJEN.. ja du leser riktig, dusjen.. Jeg var så hysterisk redd for bakterier, at hvis håndkle kom borti noe så måtte jeg dusje på nytt og få nytt håndkle. Når endelig jeg var kommet meg ut av dusjen var det virkelig ikke stort jeg klarte. Jeg kom meg til senga og kunne sove, jeg kjempet for livet for å komme meg igjennom arbeidsdagen, med blodrøde hender som var vasket i stykker grunnet bakteriefrykt. Ikke klarte jeg å gå på do på jobb, så holdt meg til jeg kom hjem.

Eneste måten jeg fikk fred på, var å sove. Men da jeg våknet var det jo tusen andre ting jeg måtte gjøre for å klare å komme meg ut. Måtte sjekke døra X ganger, vannet X ganger, lyset X ganger osv. Og kanskje på runder etter runder etter runder.

Hvorfor skriver jeg alt dette her? Jo fordi det er mye vi kan relatere til selvom symptomene er helt forskjellige.
Jeg fikk hjelp, og hjelpen den var god. Det hele gikk ut på å eksponering. Det ville si ta på ting osv for min del, uten å vaske meg. Deretter måtte jeg også spise mat osv uten å vaske meg osv. Tro meg, jeg så livet mitt i revy flere ganger.

Men etter noen runder med dette, begynte virkelig livet å smile til meg! Jeg ble en ny person, jeg hadde kontroll!
Uheldigvis for min del, fikk jeg et tilbakefall. Mye av dette tror jeg skyldes både stress og slutt på medikamenter.

Tror noe av det du kanskje kan prøve, er din type eksponering. Det vil si, gå ut av huset, start med en kort tur. Bygg opp dag for dag med mer "eksponering", gå til butikken eller nærmeste narvesen. Kjøp en pølse og tusle hjem igjen. Jeg vil tro dette kanskje kan hjelpe.
Avatar

Hei

april 14 2018 - 19:55
Føler det samme som deg. Føles ut som jeg er nært et sammenbrudd hver dag. Føler lite glede, men er flink til å le og smile, for å dekke over depresjonen. Jeg er mye Hjemme, og hender jeg vil ut å finne på ting, men da er det alltid en grunn til at jeg vil hjem igjen. Vet heller ikke hvordan jeg skal komme meg ut av dette. Ta gjerne kontakt
Til forsiden