Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nettopp fått vite jeg har PTSD - noen råd?? Føler meg helt alene og vet ikke hvordan jeg skal takle det

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nettopp fått vite jeg har PTSD - noen råd?? Føler meg helt alene og vet ikke hvordan jeg skal takle det

jan 5 2016 - 00:49
Hei!

Jeg er en jente på 23 år. Jeg har blitt voldtatt 3 ganger siden jeg var 17 og har slitt med å komme tilbake igjen i hverdagen - spesielt etter den siste gangen som hendte i fjord sommer da jeg hadde kommet til USA for å jobbe et år. Jeg anmeldte det, men snakket ikke med noen om det. Jeg holdt det hemmelig helt til jeg kom hjem til familien min. Og da var det som om alt løsnet og alt jeg har holdt inne kom dobbelt så sterkt ut igjen. Nå kommer jeg meg ikke opp om dagen lenger, jeg sover ikke, avlyser planer med venner og familie og vil helst være for meg selv og er bare lei meg og irritert på alle. Kan ikke få meg en jobb for jeg er så dårlig hele tiden. Og jeg tar to fag jeg mangler på skolen for å få studiekompetanse, men jeg må kanskje slutte der og. Jeg sliter veldig med angst og depresjon. I noen år har jeg og slitt med at jeg halusinerer (spesielt om natten), feks skikkelser av personer som står over meg i sengen eller ansikt som er helt nær meg eller store insekter som kravler ned veggen mot meg eller siler seg ned fra taket mot meg.
Jeg ble sendt til TOPS (Tidlig Opdagelse av Psykose) og de sa at det er mest sannsynlig pga alt stresset jeg går rundt å bærer på hele tiden - pga angsten og depresjonen - etter alt jeg har vært igjennom, og at siden jeg er så obs på at dette er bare noe hodet mitt finner på så er det ikke fare for psykose.

Så ble jeg sendt til psykolog og hun og en lege der mener jeg har PTSD. Jeg har akkurat begynt med behandling.

Hun legen ville først gi meg noe for halusinasjonene (noe jeg mener er unødvendig og at de vil roe seg om jeg blir kvitt depresjonen og angsten - som jeg selv mener er hovedproblemet) - så hun ga meg Risperdal. Noe som jeg har lest meg opp på nå og er for folk som er schizofren eller dement eller har bipolare lidelser eller alzheimers eller er veldig aggressiv. Noe som overhodet ikke har noe som helst med hva jeg sliter med å gjøre.

Hun ga meg også Zoloft som anti depressiver og Sobril mot angsten.

Jeg mener dette høres veldig ekstremt ut?? Jeg har aldri i mitt liv gått på noen medisiner og syns det er veldig skummelt. Jeg valgte å ikke begynne på Risperdalen, men jeg startet på Zoloft i går og får se hvordan dette går. Har hørt at det blir mye verre de første ukene og så blir gradvis bedre.. Så blir spennende å se hvordan det går.

Er det noen som har noen erfaringer med dette?

Tusen takk for tilbakemeldinger! Og godt nyttår :)
Avatar

Hei Cece

jan 5 2016 - 15:22
Uff det høres ikke bra ut. Håper psykolog behandlingen hjelper ganske fort!

Så du og har slike hallusinasjoner?? Det er ikke bra, men deilig å vite at jeg ikke er alene om det. Har ikke hørt om noen som har snakket om det før, så føler meg nesten gal! Er så utrolig frustrerende. Og selvom jeg vet 100% at det jeg ser ikke er ekte - så blir jeg fortsatt livredd. Og bruker mange timer på å roe meg ned etter noe sånt skjer.
Avatar

Re: Nettopp fått vite jeg har PTSD - noen råd?? Føler meg helt alene og vet ikke hvordan jeg skal takle det

jan 11 2016 - 14:12
Det kan hende pga PTSD at du får sånn type mareritt der du tror du er våken? Siden hallusinasjonene kommer om natta og kvelden? Jeg har hatt sånne, og jeg har PTSD. Da har jeg trodd jeg var våken. Starter med at jeg drømmer at rommet ser helt likt ut som i virkeligheten, helt ned til små detaljer. Så kommer det sånn vibrering i lufta, eller ekkel stemning etter en stund, og en svart skikkelse står i rommet. Så blir jeg livredd og bråvåkner, og etter en stund skjer det samme på nytt. Altså, jeg tror jeg er våken, men har bare drømt at jeg våkner, og så starter det på nytt.

Har hatt flere andre drømmer også, som jeg tror er virkelige, selv om de ikke er det. Får det mer når jeg er stressa eller har mye angst.

Men jeg har ikke hallusinert mye på dagtid da, bare noen ganger hvis jeg er ekstremt sliten og stressa, da ser jeg svarte flekker på veggen, som jeg tror er stor edderkopp, og da skvetter jeg. Men når jeg ser ordentlig etter blir de borte. Mer en synsforstyrrelse tror jeg...

Når det kommer til medisiner, så må man nesten bare prøve seg fram, antidepressiva fungerer forskjellig fra person til person. Sobril bruker jeg selv mot angst innimellom, men man skal helst bare ta det når man har sterk angst eller panikkangst, fordi det er vanedannende. Det er ikke noe man burde ta fast egentlig. Max et par ganger i uka tror jeg. Jeg har aldri fått Zoloft, så med den vet jeg ikke, jeg har gått på noe som het Cymbalta, Lamictal, Cipralex og nå går jeg på Wellbutrin. Har pleid å gå på Truxal fast mot angst, den er ikke vanedannende.

Vær litt obs på at det kan hende du har symptomer på dissosiasjon, det har med PTSD å gjøre. Noen terapeuter kan finne på å forveksle det med schizofreni.

Det er ikke farlig å gå på medisiner, men du må kjenne etter om de du får fungerer for deg. Får du my bivirkninger etter to måneder, kan du be om å bli satt på en annen medisin. Medisiner er der som en hjelp for at du skal kunne fungere. Tenk på det som en gips på et brukket ben.
Til forsiden