Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Negativitet - en ond sirkel

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Negativitet - en ond sirkel

feb 21 2016 - 19:20
Negativiteten ødelegger for meg - og det er min skyld. Det er sånn det føles hvertfall. Jeg vil påstå jeg er ei oppegående jente som er flink til det jeg driver med. So far so good. Jeg har en familie med en kronisk syk mor og flere andre familierelasjoner som er "belastende" for meg, i den forstand at de på hver sine vis sliter og at man dermed må snakke og oppføre seg litt med omhu. Dette gjør at når jeg er sammen med de så forsøker jeg så godt jeg kan å være positiv - og jeg irriterer meg når de kun klarer å se det negative i stedet for å gjøre det beste ut av situasjonen.

Tidligere ville jeg omtalt meg selv som ei positiv jente, et ja-menneske som kunne spre glede rundt seg. Sånn kan jeg ikke omtale meg som lenger, ikke hvis jeg skal være ærlig.

Jeg bor ikke hjemme - men jeg har konstant dårlig samvittighet for at jeg ikke er en bedre datter og et bedre søsken osv. Empati har jeg i alle fall ikke fått for lite av, så jeg kan ta meg selv i å strigråte fordi jeg synes synd på disse i min familie og er frustrert over situasjonen og at jeg ikke kan gjøre noe.

Dette har nok gjort at jeg i møte med mine venner her og der har blitt mer og mer negativ. Jeg vet ikke helt hvordan det har skjedd, men det har skjedd over tid. Dette har påvirket meg så mye at jeg nå er en person som ikke klarer å se det positive i en situasjon. Jeg har mye positivt i livet som jeg er takknemlig for, men fokuset mitt er alltid på det negative.

Dette har igjen ført til at folk trekker seg unna meg, fordi det er slitsomt å være sammen med en person som over tid er veldig negativ. Dette har kanskje ført til at jeg har blitt mer desperat, for man merker jo når det sosiale livet innskrenkes, og dermed klaget enda mer til de gode vennene som var igjen.

Etter å hatt en samtale med en venn om dette ble det påpekt for meg hvordan andre så på meg - som en veldig flink jente, men som er så negativ. Det ble også sagt at "det er ikke bare jeg som føler det sånn, det er nok flere som har kommentert til meg at du er så negativ". Det var tungt å høre. Dette skjedde i går, og jeg har tenkt mye på det. Jeg har grått i bilen og måtte kjøre inn i busslommer fordi det ikke var trafikksikkert å gråte så mye og kjøre bil samtidig.

Men jeg forstår de. Jeg forstår de alle sammen. Øynene mine ble plutselig åpna i går, og det er bittert å se at jeg har blitt en sånn person som jeg selv hadde irritert meg over. Og det er enda værre å tenke på hvor mange som nå har dette inntrykket av meg - et inntrykk jeg nå ikke klarer å rette opp, siden de fleste har trekt seg unna.

Samtidig flyttet jeg for et halvt år siden til et nytt sted, og jeg sliter med å finne min plass sosialt her også. Jeg jobber med noen, men kjemien er ikke der til noe mer enn å omgås på jobb. Hvem vet - kanskje har jeg vært negativ i møte med dem også slik at det er grunnen til at det er som det er.

Så da sitter jeg her da. Sliter sosisalt på et nytt sted, samtidig som at jeg har skøvet venner og bekjente unna meg. Og alt er min feil.


Jeg har bestemt meg for at jeg skal bli en mer positiv person. Jeg skal prøve å legge mer merke til hva jeg sier slik at jeg ikke plutselig babler ut eder og galle. Men det retter ikke opp det som har skjedd allerede. Og jeg tror ikke jeg orker eller klarer å begynne i dag. Jeg gråter bare jeg begynner å tenke på alt sammen. Og tro meg, jeg prøver å ikke tenke på det - men det går ikke. Ikke foreløpig. Så jeg får ta tiden til vent.

Dette blei langt - og det finnes flere sider av denne saken som jeg kunne lagt ut om. Vet ikke helt hva jeg forventer å få ut av det å skrive her egentlig. Men nå har jeg skrevet det. Og jeg tenker at ved å få dette sendt så er historien min ute - og det kan kanskje være et ledd i prosessen med å komme seg opp fra det hullet jeg nå har innsett at jeg står i.

Avatar

til deg Fiolrose

feb 24 2016 - 08:21
Du har god innsikt - og ser selv hva du gjør galt og hva du må rette opp. Håper du klarer å rette opp situasjonen og føle deg bedre I samvær med andre mennesker :)

Stå på - jeg heier på deg!!!
Avatar

Re: Negativitet - en ond sirkel

feb 26 2016 - 22:47
ja, jeg heier også på deg. Men det er sannelig ikke så lett å bare gå rundt og være positiv når det er mye som plager en. Det er viktig å få lov til å øse ut av seg av og til. Men selvfølgelig kan det fort bli for mye....
Til forsiden