Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nedturer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nedturer

juni 14 2017 - 23:47
Hei.
Jeg har i mange år slitt med angst og depresjon. For omtrent ett halvt år siden begynte jeg med medisiner og psykologtimer. Jeg fortalte også om problemene mine til bestevennen min, og det var en stor lettelse. Med piller og psykologtimer har ting virkelig blitt bedre. Og jeg tror jeg har levd litt for mye på en blå sky med den tanken om at alt kommer til å bli bra nå. For sånne "nedturer" som jeg har nå hadde jeg virkelig ikke tatt høyde for. Hver gang jeg får en nedtur så blir jeg så redd for at jeg skal bli skikkelig dårlig igjen, at jeg får panikkanfall og da blir ting bare enda verre. Jeg følte før at jeg hadde blitt bedre på å snakke om problemene mine ettersom jeg ble åpnere og åpnere med psykologen min, og til og med fortalte vennen min om det.

Men her sitter jeg igjen, har det dritt, og tørr ikke å si det til vennen min eller psykologen min. Jeg er redd vennen min ikke skal bry seg eller synes at jeg klager dersom jeg sier det til henne. Og jeg vil ikke si det til psykologen min fordi det betyr flere timer hos henne, og selvom timene er fine så orker jeg ikke å gå ut, i tillegg vil jeg ikke vise det til henne for jeg vil ikke at hun skal tro at hun har gjort en dårlig jobb siden hun ikke klarer å "kurere" meg.

Så her er jeg, og skriver på ett anonymt chattested.
Avatar

Nedturer

juni 15 2017 - 09:12
Det gjør vondt å lese hvor vanskelig du har det nå. Jeg har vært i liknende situasjon sjøl, for noen år siden. Å få en skikkelig nedtur kan føles ekstra ille hvis det har gått litt bedre på forhånd, jeg vet det.

Men det er dessverre slik for mange av oss, at veien fram til å få det bra ikke er en rett linje som bare stiger. Det kan gå opp, og det kan dessverre også gå ned under veis. Det er et langsiktig, og ofte vanskelig arbeid som må gjøres, og hovedsaken er at det går framover på sikt - sjøl om det kan svinge en del på veien dit.

Midt oppe i dette er det viktig at du husker at det ikke er din "skyld" at du får en nedtur, og det er heller ikke psykologens "skyld". Psykologen vil garantert ikke tro at hun har gjort en dårlig jobb selv om du forteller at du har det vanskeligere nå. Hun har helt sikkert opplevd dette hundre ganger før med andre klienter. Du må bruke kreftene på å støtte deg selv nå, ikke på bekymringer om hvordan psykologen måtte føle det. Hun har helt sikkert et profesjonelt forhold til dette.

Du skal være stolt over at du har starta arbeidet med å bearbeide problemene dine, det er det første, viktigste og kanskje vanskeligste trinnet. Nå har det kommet en nedtur, en bølge som suger deg ned for en periode. Men den vil gi seg. Vær så snill å ikke gi opp det gode arbeidet du har starta. Det er det som vil gi deg resultater på sikt. Jeg vet det ikke er enkelt, men dette klarer du.
Til forsiden