Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når skal man gi opp?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når skal man gi opp?

juli 12 2016 - 07:32
Etter en lang stund i et vaklende ekteskap så lurer jeg nå på når man skal innse at slaget er tapt? Mannen min har fått en knekk, en mild, men dyptsittende depresjon etter 1 år med ny jobb, oppussing av ny bolig og baby. Vi har vært sammen siden ungdomsårene, men løpet at dette året hvor så mange omveltninger skjedde så mistet vi hverandre. Mannen min har tatt dette veldig sårt og sliter med selvbildet og negative tanker. Har gått i terapi og parterapi for å prøve å finne tilbake til hverandre, men nå er det nesten bare jeg som virkelig ønsker å jobbe med å finne tilbake til hverandre, der vi engang var.. for ikke så lenge siden.

Intimitet er ikke-eksisterende, har ikke vært intime på 9 mnd, ikke kysser vi heller. Han vil ikke, mens jeg lengter etter det. Vi gir hverandre en klem hver dag, men that's it. Han har ikke kommet helt tilbake til seg selv, selv om han har kommet veldig langt etter en del timer hos terapaut. Men det er fremdeles noe som mangler.

Jeg føler meg rådvill. Terapauten vår sier at vi må klemme og kysse mer i hverdagen for å prøve å få liv igjen i de følelsene som nå har ligget lenge i dvale. Men så lenge mannen min... virker nesten som om han ikke tørr, så kommer vi ikke videre. Han sier han er redd for å skuffe meg og sønnen vår. Han har aldri skuffet oss, alt er lissom i hans hode, masse negative tanker. Klarer ikke å tenke positivt. Jeg prøver å være sterk for oss, for familien. Men mange ganger tenker jeg....kanskje dette er nytteløst? Når skal man egentlig kaste inn håndkle?

Innerst inne så vet jeg at mannen min elsker meg, men den negative siden har lissom fått rotfeste i hodet hans, mens jeg lengter etter mannen min. Lengter etter en klem som jeg virkelig føler varme i, kyss, nærkontakt og ikke minst intimitet. Jeg ser på han hver kveld og ønsker bare å kysse han, men vil ikke presse han.

Alt dette får meg til å føle at jeg nesten går i en slags depresjon selv, først og fremst fordi det er forferdelig vondt å se den personen du elsker mest i verden har det så vondt, men også fordi man lider selv under dette.

Vi har blitt enige om å fortsette parterapi timene, men i ferietiden vi er i nå.. dagene mellom blir veldig lange. Er jeg for utålmodig?

Om jeg smører meg med mer tålmodighet, bli belønningen større eller fallet høyere for når det er over? Jeg ønsker virkelig ikke å gi meg, men når skal jeg egentlig innse at vi ikke kommer videre? 1 år? 2 år? 5 år?
Avatar

Re: Når skal man gi opp?

juli 12 2016 - 07:52
Vanskelig å si. Det må to til for at det skal bli tango, og jeg tenker vel at progresjon blir en viktig del her. Dersom man ser at det ikke går noen vei så vil man jo ikke gjøre noen noen tjenester ved å fortsette det samme. Men, dersom man har progresjon, da bør man ikke gi opp.

Noen ganger kan brudd være bra, andre ganger gjør det ting verre. Det er lov for deg å ytre dine følelser oppi det hele også.

Avatar

Re: Når skal man gi opp?

juli 12 2016 - 19:35
Jeg ville sagt at dere er i unntakstilstand. Ny jobb, oppussing og baby er ikke rent lite å sjonglere på en gang.
Du sier at mannen din har framgang og det er jo kjempebra. Men skjønner også at dette er veldig tungt for deg.
Klarer han at du tar på han? Altså stryking på ryggen, en rask klem i forbifarten etc? Pøse på meg ros for å få opp selvtilliten hans? Kan dere bare sitte/ligge i sofaen sammen og se en film?
Avatar

Re: Når skal man gi opp?

juli 21 2016 - 13:19
Han blir stadig bedre og bedre.. men parforholdet eller kjæresteforholdet står stille. Vi snakker mer sammen og han blir mer seg selv og fleiper osv.. men det er lite kos og klem. Kyssing, nussing og intimitet er 0. Jeg prøver å ta litt på han i forbifarten og gir han en klem når jeg føler at han trenger det, men har vel ikke turt noe mer.. jeg tørr ikke fordi jeg er redd for å bli avvist. Jeg vet at det har vært unntakstilstand og har sagt det til han flere ganger, at vi skal fokusere på fremtiden og alle årene som var bra og ikke fokusere på denne tiden hvor det har skjedd så mye fordi dette er et resultat av omstedighetene som kom på en gang.. men det synker lissom ikke inn i han.

Jeg føler ikke at han trekker seg unna når jeg gir han en klem eller stryker han på ryggen når jeg går forbi han osv, men jeg legger meg ikke inntil han i sofaen eller noe sånt..

Er det bare jeg som er utålmodig? Det er så vanskelig å se på alt med objektive øyne..
Avatar

Re: Når skal man gi opp?

juli 22 2016 - 09:51
Jeg har følt det på samme måte som deg, at jeg ikke har visst om det var "greit" å gi en klem osv. Jeg vet at sånne ting tar tid, og jeg vet at jeg må være tålmodig, men når du føler at du ikke får noe igjen så er det vanskelig.

JEG mener at dersom man skal finne tilbake til hverandre så må man gjøre sånne små ting for at den andre skal føle seg ønsket. Kall meg gjerne rar, men små kjærtegn er for meg den ultimate bekreftelse på at han elsker meg...
Avatar

Re: Når skal man gi opp?

juli 22 2016 - 21:44
Det er jeg helt enig i. og det har også også sagt til han til en viss grad. Jeg har sagt at for at vi skal klare å finne tilbake til hverandre så må vi ut av denne "kleine" situasjonen og bli mer kjærlig mot hverandre.

For alt jeg vet så er han kanskje redd for å gjøre det. Kanskje jeg må ta første steg. Men er så redd for avvisning at jeg nøler...
Til forsiden