Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når du ikke har lyst til noe

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hmm

mai 3 2021 - 18:43
Du skrev kos med misnøye alle skjønner hva det er.Det er ingenting som trengs å tolkes og må innrømme har merket meg flere steder på forumet.Flere ganger opplever jeg at måten du gir råd på som om det er kjempe lett som at prøver man godt nok så blir det bedre.Mye er altfor positivt istedenfor realistisk.I livet bør man være realist det er realismen som kan hjelpe.Alle mennesker er ikke deg Rogajente noen mennesker ser kun håploshet og mørke og da er dine svar det blir for enkelt og livet er komplisert.Mennesker er kompliserte.Alle på forumet har sin egen historie og alle prøver så godt de kan og det er faktisk det viktigste,
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 3 2021 - 22:53
Bra innlegg om det å ikke skulle ønske å bli bedre, mrs.

Ja. Mitt innlegg var formulert som spørsmål. Som sagt, respons er liv, så jeg ønsker respons uansett. Kommer det dum respons kan man ha en artig krangel i det minste.

Du oppfatter meg nedlatende Landing, og du svarer dermed nedlatende etter min oppfatning. Enig om å være uenig?

Rj og du trekker stadig frem "viljen". Da blir fokuset på at det først og fremst viljen det står på. Det fremstår utrolig nedlatende for de som vet at de ikke har noe valg.

Hoi... Det ble mye nedlatenhet
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 3 2021 - 23:13
Absolutt enig i at vi er uenig.

Jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje, men det er visst et fy-ord her. :-)

At jeg mener det har ingenting med manglende respekt å gjøre.
Manglende kunnskap om og innsikt i andres liv ja, men ikke manglende respekt.

Når det er sagt, så er jeg klar over at noen ganger kommer man ingen vei med vilje heller - men uten vilje, ingen endring.
Hvis man vil og ikke kommer noen vei, så er det verdt forsøket å gå en annen vei - selv om en tror det er en blindvei også - du vet ikke før du har sett rundt svingen.
Avatar

Hei

mai 4 2021 - 01:38
Landing alle mennesker har vilje i seg for ingen ønsker å ha det elendig.Ingen vilje ingen endring interresant mener du virkelig at det fins mennesker som vil ha det elendig evig.Noen ganger føles det som om mennesker gir seg selv den der så lenge du vil så får du det til.Elller ønsker du noe hardt så får du det til.Hvis verden bare fungerte slik.Det er nettopp det de fleste kje,per og kjemper i åresvis nettopp fordi man ønsker å få det bedre.Ingen lider i 20 år fordi de ikke har vilje nok.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 11:36
"Jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje"

Jeg også. Ikke bare det. Å finne sin egen vilje og gå etter den har vært selve grunnpilaren
i tenkemåten min de siste åra. Likevel kan jeg trygt si at at det er ikke viljen til å få det bra det har stått på. Noensinne.

Jeg vil legge til at jeg er ikke redd for litt nedlatendhet. Det er en naturlig konsekvens av kolliderende synspunkt. Jeg vil bare at reelle standpunkter skal møte hverandre

Bra sagt, mrs
Avatar

Mening?

mai 4 2021 - 17:41
Sitat Mrs Freak: «mener du virkelig at det fins mennesker som vil ha det elendig evig.»

Hvor har du det fra at jeg at jeg mener det?
Siden du ber meg bekrefte at det er min mening, så må jeg jo ha uttrykt den meningen et sted.
Avatar

Automatiserte fargefilter

mai 4 2021 - 19:49
«Det er ikke hva som skjer med deg, men hvordan du reagerer på det». Eller «ikke hvordan du har det, men tar det» på moderne.

Det som skjer i verden virker ikke direkte på dine følelser, men filtreres igjennom ditt eget tankemessige filter og skaper da følelsene dine. Hvor også en del automatiserte mønstre i filteret kan farge viljen. Derfor kan to ulike tolke og føle ulikt om to likedanne situasjoner. Og viljen vil da kunne bli påvirket slik at man går inn i en likegyldighets- og apatisk tilstand pga ens eget filter.

Så mye som 90 % skapes av eget filter/tanker, og 10 % direkte av den oppståtte situasjon.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 20:09
Betimelig spørssmål, Landing1.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 22:58
Å si at man "har det som man tar det" er et hån mot alle som har opplevd et liv med smerter de ikke klarer å unnslippe.

Det du har uttrykt Landing er at "jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje". Høres jo ut som noen ikke har vilje...

Ser dere ikke hvordan disse tingene fremstår når noen prater om at de har det psykisk dårlig? Hint: det fremstår ikke empatisk

Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 23:27
4. mai - 11:36
«Jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje»

Jeg også.
————
4. mai - 22:58
Det du har uttrykt Landing er at «jeg menet at man kommer ingen vei uten vilje». Høres jo ut som noen ikke har vilje...
————
Når du skriver dette TS, så virker det som at det ikke er jeg som har denne meningen, men du.

Jeg kan faktisk ikke se at jeg har uttrykt meningen Mrs ber meg å bekrefte.

For øvrig har jeg nok misforstått det innledende spm ditt i tråden.
Du ville ikke ha råd, men empati.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 23:53
"Når du skriver dette TS, så virker det som at det ikke er jeg som har denne meningen, men du."Jeg ser ikke etter empati i seg selv, selv om genuin empati er hyggelig i blant. Jeg er ute etter noen som har en sann forståelse av utfordringer. Det er blant annet å forstå at man ikke vet hva andre går igjennom

Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 5 2021 - 00:06
Jeg tror økonomi har stor påvirkning på en persons liv. Det påvirker en persons lykke å ikke ha råd til eget hjem, til stadig snu kronene, ikke spise god mat, ikke ha ferie, ikke ha mulighet til å oppsøke naturområder. Det påvirker det sosiale livet når man aldri har noe å rutte med, bli med på det andre gjør, kino, restauranter, noen ekstra øl og snacks, være den som alltid ser slitt og sliten ut. Fattigdom ser ikke bra ut og føles ikke godt.
Ja, man kan finne glede i ting utenom, kanskje de største gleder inneholder ikke penger. Men å ikke ha økonomisk trygghet fratar en person trygghet, muligheter. Akkurat som blomster vokser bedre i fruktbar jord, bereder økonomisk stabilitet grunnlaget til å finne mange gleder i livet.
Avatar

Hei

mai 5 2021 - 00:35
Tardetsommanhardet søker ikke empati men psykiske lidelser er mye mer komplisert enn enkelte vil ha det til.Noen ganger uansett hvor mye vilje man har så kan det være sterkere enn en selv.Nidelven interresant det er ikke hva som skjer med deg men hvordan du reagerer selvfølgelig har alt med hva som skjer med en.Dette er typisk nedlatende måte å prate på.Det er som å mene at to personer som opplever like ting og reagerer forskjellig og den ene kommer styrket ut av det den andre havner i åresvis inpsykiatri er det noe mer beundringsverdig med personen som har kommet seg styrket ut av det begge kjemper like hardt.Skal man ha høyere tanker om personen som kom seg styrket ut av det.Nei egentlig ikke for begge kjemper like hardt.Det er som når man prater om alvorlige sykdommer og at noen vinner kampen og andre ikke det syns jeg er nedlatende noen har mer flaks enn andre også.Som jeg har skrevet mange ganger dom noen kan reagere på her siden vi helst ikke skal si noe på slikt.Vår skjebne er på mange måter bestemt allerede.På mange måter våre liv og det har jeg sagt hele tiden og det kommer jeg ikke til å slutte med fordi enkelte få ikke liker å høre det.De viktigste tingene i livet er på mange måter bestemt så hvor mye vi får gjort også avhenger av hvorfor vi er på jorda egentlig.
Avatar

Hei

mai 5 2021 - 00:41
Spurven mye bra skrevet har man flere millioner så kan man kjøpe seg faktisk beste behandling også.Man kan kjøpe seg den beste behandling men likevel det kommer til å ende dom det gjør uansett.Jeg har tenkt mer og mer denne veien at det er så mange ting vi mennesker ikke har kontroll over som er bestemt av andre krefter uansett hvor mye vi kjempet og kjemper og har vilje så er det tilslutt andre krefter som bestemmer.Spurven hyggelig at du skriver forresten.Det var koselig vet du har vært aktiv lenge her.
Avatar

Spurven

mai 5 2021 - 06:13
Helt enig med deg Spurven. Det er f.eks. være å snakke og omtale takknemlighet nå i post-koronatid til de som har opplevd den økonomiske knekken av krisen. Og generelt; at økonomi spiller inn stort i generell trivsel er det liten tvil om. Men, de fleste i Norge har tak over hodet uansett, noe man ikke ser i andre land. Målt på fattigdom er det ikke så ille relativt sett, men klart en faktor innen psykisk helse.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 5 2021 - 08:05
Veldig fine innslag, Mrs Freak og Spurven. Kunne ikke sagt det bedre
Avatar

Hei

mai 5 2021 - 19:33
Takk Tardetsommanhardet.Det var koselig sagt av deg.
Til forsiden