Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når du ikke har lyst til noe

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 16:03
Du har til vanlig vanskelig for å grave frem lyst til ting, og ofte lyst til ingenting. Du innser at selv de som har alt kan ha en sånn depresjon, likevel blir du samtidig knust over alt du aldri fikk, og aldri får. Hva gjør du da?
Avatar

Begynn med små ting.

mai 2 2021 - 17:26
Det er en myte at rike, vellykka folk er happy.
Jeg kjenner flere.

Men det er jo mulig at du har noe andre kunne missunt?

Kunne du gå ut i nærmeste park og kjøpt en kaffe og satt deg ned å.sett på folk rundt det én liten stund? Kanskje kjent på sola litt? Til og med gitt et smil til noen?


Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 18:19
Det er ikke en myte jeg tror på. Det er også en myte at penger, helse, jobb, hus, sex og masse andre overfladiske ting ikke betyr mye for lykke. Dessuten er vi forskjellige. Det som gir mye lyst og liv for den ene gir det ikke for den andre.

"Kunne du gå ut i nærmeste park og kjøpt en kaffe og satt deg ned å.sett på folk rundt det én liten stund? Kanskje kjent på sola litt? Til og med gitt et smil til noen?" Det skal jeg gjøre. Igjen

Avatar

forståelse

mai 2 2021 - 18:33
ja
jeg er med deg
i de tankebanene
du befinner deg i
tdsmhd
et sitat
husker ikke hvem men:
penger er ikke lykke
de er bare veien
til resten.....
Avatar

Hei

mai 2 2021 - 18:53
Rogajente mennesker er faktisk forskjellige.Selv om du har folk i din omgangskrets representerer det ikke alle og så bra du har omgangskrets ikke alle har det heller rundt om i Norge el er gift.Selvfølgelig kan alle havne i depresjon men du skjønner ikje hva Tardetsommanhardet snakker om her.Haha Tardetsommanhardet ser for meg deg med cafe i hånda og smiler rundt til folk.hehe.iskaffe med caramell smak.Man får jo ikke årene og det tapte tilbake.Det er det som er fælt at uansett hva så får man ikke det tapte det man ikke fikk til til her i livet tilbake.Blir litt annen måte å leve på.Tardetsommanhardet ikke smil for mye til slutt kan du bli misforstått og sett på som raring.Hehe.
Avatar

Lykke kan ikke kjøpes for penger

mai 2 2021 - 19:14
Penger gjør en del ting enklere - men man blir ikke mer lykkelig av den grunn.

Har ikke hørt om noen som ligger på dødsleiet og er fornøyd med livet pga alle ting de fikk kjøpt seg, og hvor velfylt bankkontoen er. Det er vel mer hva de ikke fikk gjort - mens de var opptatt med å tjene kronene.

Tror første steg er å akseptere sin situasjon.
Nei, jeg blir aldri rik på penger - men jeg kan bli rik på minner.

Denne helga har jeg observert og samlet disse gode opplevelsene:
En voksen dame med en aldeles barnslig glede over å se en foss.
En voksen mann helt uten hår, løp sammen med ei jente med et aldeles nydelig rødt hår - og se gleden og samspillet mellom disse to - som jeg antar var far og datter.
Nok en far/datter-observasjon - kjørende på en firehjuling, og jenta da med den trillende latteren.

Kunne selvfølgelig ramsa opp situasjoner som ikke ga glede også, men hvorfor skal jeg det liksom?
Avatar

Hygge m misnøye

mai 2 2021 - 19:20
Virker som du ikke er tilfreds med å sitte stille og tenkte på tapte ting TDSMHD , derfor jeg kom med et eksempel på å gå et bittelite skritt ut av komfortsonen og gjøre noe du vanligvis ikke gjør.

Du snakker om lite lyst/ tiltaksløs følelse.
Men du har vel et ønske kanskje om å gå ut av den tilstanden du befinner deg i akkurat nå ?

Ms freak, du kan ikke bestemme hva råd som passer for TDSMHD det må han nesten få velge selv;)
Avatar

Lykke kan kjøpes for penger

mai 2 2021 - 19:46
Wow. Ble liv i denne tråden. Selv om jeg er uenig eller enig setter jeg pris på repondentene. Respons er liv, hvis det er med noenlunde greie mennesker.

"penger er ikke lykke
de er bare veien
til resten....." uansett hvem, et kult sitat igjen, Alien.

"Tardetsommanhardet ser for meg deg med cafe i hånda og smiler rundt til folk" har skjedd mange ganger det, hehe. Men som du sier, ikke mye. Det har jeg sluttet med. Heller se selvsikker, og litt nonsjalang ut. Jeg vil være attraktiv, ikke en mors beste gullgutt. (eller enda bedre, creepy mors beste gullgutt)

Jeg vet at hvor mye dere to har fått av prøvelse, så da føler jeg meg tryggere i det jeg sier her.

"Penger gjør en del ting enklere - men man blir ikke mer lykkelig av den grunn"

Ja, det kan man si når man har mye av dem.

Det er også en annen viktig faktor. Om de kommer fra Nav eller er selvtjent, og hvor mye du har i forhold til dine omgivelser. Det er ikke selve pengene som er viktigst, men statusen rundt det. Spesielt for menn. Det vil si pengene i seg selv er også enormt viktig opp til et visst nivå. Det er nettopp gitt ut ny forskning på at penger definitivt teller mye for depresjon opp til et visst nivå.

Dette sier jeg som en som aldri brydde meg om penger. Før jeg ble klokere. Jeg elsker på ingen måte Mammon, men Mammon har stor makt.

Uansett så snakker vi her om bare en overfladisk faktor. Mitt poeng var at det er mange av dem som teller mye for lykke. Og de har en lei trang til å henge sammen med hverandre.

"Denne helga har jeg observert og samlet disse gode opplevelsene:
En voksen dame med en aldeles barnslig glede over å se en foss.
En voksen mann helt uten hår, løp sammen med ei jente med et aldeles nydelig rødt hår - og se gleden og samspillet mellom disse to - som jeg antar var far og datter.
Nok en far/datter-observasjon - kjørende på en firehjuling, og jenta da med den trillende latteren."

Fint at dette gjør deg glad, Landing. Da har du funnet kur for deg

Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 19:54
Selvfølgelig har jeg lyst til ut av det jeg er i, Rogajente. Jeg synes det er en veldig rar antagelse at man ikke skulle ha lyst til det.

Jeg gjør det du sier til vanlig. Går ut, tar kaffe. Jeg har gjort enormt mye mer enn det ut av komfortsonen. Tro meg. Det er en myte at ut av komfortsonen kurerer noe bare fordi det er ut av komfortsonen. Det burde jeg vite, for jeg hadde ingen komfortsone på 10-15 år.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 20:10
Man kommer i hvert fall ingen vei uten å gjøre noe.

Hvis du er stuck i en situasjon, så kan du enten gjøre noe med den - eller du kan ikke.

Hvis du kan gjøre noe med den - gjør det.

Hvis du ikke kan gjøre noe med den - aksepter det.
Når du har greid å akseptere det - gjør det beste ut av situasjonen.

I mine eksempel er det at mangel på folk å omgås ikke blir bedre av at jeg sitter inne og grubler på det. Jeg går heller ut og ser at andre gleder seg - det gjør meg mer glad enn å grave meg ned i min egen mangel på sosial kontakt.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 21:28
"I mine eksempel er det at mangel på folk å omgås ikke blir bedre av at jeg sitter inne og grubler på det. Jeg går heller ut og ser at andre gleder seg - det gjør meg mer glad enn å grave meg ned i min egen mangel på sosial kontakt."

Da fortsetter du med det, Landing. Så fint at det gjør deg gladere.

"Når du har greid å akseptere det - gjør det beste ut av situasjonen"

Ja. Hvis du har mulighet til å akseptere det.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 21:37
Har du ikke mulighet til å akseptere situasjonen, eller vil du ikke akseptere den?

Ikke et spørsmål jeg nødvendigvis trenger et svar på. :-)
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 21:58
Du får et likevel;) Det var det svaret jeg ventet... "vil ikke" For alt handler jo om hva man vil.

Nei. Det var ikke mulig, 100% sikkert, og det er antagelig aldri mulig.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 2 2021 - 22:08
Jeg liker «antagelig» - da er ikke svaret 100% spikra.

0,01% håp er ikke mye, men det er mer enn ingenting,
Avatar

Hmm

mai 3 2021 - 00:01
Merker meg her kommentarer nærmest så lenge du vil så kan du el kommentarer som kos med misnøye.Dette burde bære forbudt med slikt.Man kommer ingen vei uten å gjøre noe,Hvis det er noe Tardetsommanhardet vil så er det å bli bedre.Den tankegangen enkelte mennesker har blir du ikke bedre så har du nærmest deg selv å takke for har jeg ingen sans for,Hvem i all verden har funnet på det der med kos med misnøye som om mennesker velger å lide.Når det gjelder psykiske lidelser så fins det ikke noe som heter å ikke ville nok el prøve nok ønske nok.Som om ett menneske velger p ha det forferdelig.Når jeg leser slike kommentarer på forumet som kos med misnøye så tenker jeg det er ikke så rart det er fordommer ute i samfunnet og at folk ikke forstår psykiske lidelser.Psykisk lidelse er en sykdom på lik linje med fysiske sykdommer.Forteller man en med rygg prolapser kos med misnøye.Utrolig mye rare kommentarer man kan høre selv på steder det ikke burde være fordommer.Det fins noe som heter lettere rammet og hardere rammet av psykiske lidelser også.Alt avhenger av personlighet hvilke lidelse man har og hvor mye man sliter og da har alke forskjellige forutsetninger for hvor mye man klarer og ikke klarer.Kos med misnøye for noe tull.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 3 2021 - 02:01
TS sitt innlegg er formet som et spørsmål.

Da er det naturlig å svare på det.

Her inne er det Hvermansen som svarer, ut fra sitt ståsted.

Når responsen fra TS for min del oppfattes som et mer eller mindre nedlatende svar som: «Ikke tro at dere vet noe som kan hjelpe meg, for jeg vet best sjæl - dere naive mennesker.» - så tillater jeg meg å dra inn vilje i dette.

Kan kanskje formulere det mer konkret da:
Hva ville du oppnå med dette innlegget, TS - hvis det ikke var respons fra oss andre?
Avatar

Så så.

mai 3 2021 - 02:05
" kos med misnøye " er et uttrykk, gjerne med et ironisk undertone.

Ingen vits å lføle seg fornærmet på andres vegne eller overtolke uttrykk.

Et enkelt: " hva mener du med det? Hadde holdt lenge.

Avatar

Så så til deg

mai 3 2021 - 02:20
Det kan du få helt fint beholde selv.Kos med misnøye er uverdig å ha på ett forum som dette da det får frem nærmest som om det skulle være kos å ha det forferdelig.Du vet ikke hvilke lidelser andre mennesker på forumet har.kos med misnøye vitner om uvitenhet.
Avatar

Oppklaring av uttrykk

mai 3 2021 - 07:29
Anbefaler deg å Google hva " kos med misnøye" betyr.
Det ville vært underlig at jeg syns det er koselig å være psykisk syk når jeg er det selv.

Akkurat her var det kun en overskrift på et oppfølgingsinnlegg , da TDSMHD la ut et innlegg i spørsmål format.

Lurer noen på hva jeg legger i det uttrykket , er det bare å spørre. Jeg vil helst ha meg frabedt at andre skal tillegge meg en mening jeg ikke har.

Ingen vits å pick- a- fight med noe som ikke er et tema, det blir dumt å spore av tråden for så lite ;)
Avatar

Hei

mai 3 2021 - 13:59
Ja jeg reagerer når jeg leser kommentarer om man vil nok el ønsker nok.Det reagerer jeg sterkt på.Man skjønner veldig godt kos med misnøye.Det fins ikke noe som heter om man ønsker nok el vil nok for alle med psykiske lidelser hvis det er noe man ønsker så er det å bli bedre.Alt det der vil nok er tull.Noen sliter i åresvis vil slike mennesker da legge dette på personen fordi man liksom ikke prøver godt nok.Dette er ett forum for mennesker som sliter psykisk og ikke er sted hvor man sksl diskutere om mennesker prøver hardt nok el ønsker ting godt nok el koser seg i egen elendighet.
Avatar

Nok en magisk tolkning

mai 3 2021 - 17:03
Jeg selv bestemmer hva jeg mente med det uttrykket " kos m misnøye".
Det var kun overskriften til et innlegg til TDSMHD , ikke et frempek om hva jeg mener om folk med psykiske lidelser bør slutte å sutre.

Den meningen har du laget selv.

At du reagerer og fortolker dette uttrykket angår ikke meg .
Avatar

Hmm

mai 3 2021 - 18:43
Du skrev kos med misnøye alle skjønner hva det er.Det er ingenting som trengs å tolkes og må innrømme har merket meg flere steder på forumet.Flere ganger opplever jeg at måten du gir råd på som om det er kjempe lett som at prøver man godt nok så blir det bedre.Mye er altfor positivt istedenfor realistisk.I livet bør man være realist det er realismen som kan hjelpe.Alle mennesker er ikke deg Rogajente noen mennesker ser kun håploshet og mørke og da er dine svar det blir for enkelt og livet er komplisert.Mennesker er kompliserte.Alle på forumet har sin egen historie og alle prøver så godt de kan og det er faktisk det viktigste,
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 3 2021 - 22:53
Bra innlegg om det å ikke skulle ønske å bli bedre, mrs.

Ja. Mitt innlegg var formulert som spørsmål. Som sagt, respons er liv, så jeg ønsker respons uansett. Kommer det dum respons kan man ha en artig krangel i det minste.

Du oppfatter meg nedlatende Landing, og du svarer dermed nedlatende etter min oppfatning. Enig om å være uenig?

Rj og du trekker stadig frem "viljen". Da blir fokuset på at det først og fremst viljen det står på. Det fremstår utrolig nedlatende for de som vet at de ikke har noe valg.

Hoi... Det ble mye nedlatenhet
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 3 2021 - 23:13
Absolutt enig i at vi er uenig.

Jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje, men det er visst et fy-ord her. :-)

At jeg mener det har ingenting med manglende respekt å gjøre.
Manglende kunnskap om og innsikt i andres liv ja, men ikke manglende respekt.

Når det er sagt, så er jeg klar over at noen ganger kommer man ingen vei med vilje heller - men uten vilje, ingen endring.
Hvis man vil og ikke kommer noen vei, så er det verdt forsøket å gå en annen vei - selv om en tror det er en blindvei også - du vet ikke før du har sett rundt svingen.
Avatar

Hei

mai 4 2021 - 01:38
Landing alle mennesker har vilje i seg for ingen ønsker å ha det elendig.Ingen vilje ingen endring interresant mener du virkelig at det fins mennesker som vil ha det elendig evig.Noen ganger føles det som om mennesker gir seg selv den der så lenge du vil så får du det til.Elller ønsker du noe hardt så får du det til.Hvis verden bare fungerte slik.Det er nettopp det de fleste kje,per og kjemper i åresvis nettopp fordi man ønsker å få det bedre.Ingen lider i 20 år fordi de ikke har vilje nok.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 11:36
"Jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje"

Jeg også. Ikke bare det. Å finne sin egen vilje og gå etter den har vært selve grunnpilaren
i tenkemåten min de siste åra. Likevel kan jeg trygt si at at det er ikke viljen til å få det bra det har stått på. Noensinne.

Jeg vil legge til at jeg er ikke redd for litt nedlatendhet. Det er en naturlig konsekvens av kolliderende synspunkt. Jeg vil bare at reelle standpunkter skal møte hverandre

Bra sagt, mrs
Avatar

Mening?

mai 4 2021 - 17:41
Sitat Mrs Freak: «mener du virkelig at det fins mennesker som vil ha det elendig evig.»

Hvor har du det fra at jeg at jeg mener det?
Siden du ber meg bekrefte at det er min mening, så må jeg jo ha uttrykt den meningen et sted.
Avatar

Automatiserte fargefilter

mai 4 2021 - 19:49
«Det er ikke hva som skjer med deg, men hvordan du reagerer på det». Eller «ikke hvordan du har det, men tar det» på moderne.

Det som skjer i verden virker ikke direkte på dine følelser, men filtreres igjennom ditt eget tankemessige filter og skaper da følelsene dine. Hvor også en del automatiserte mønstre i filteret kan farge viljen. Derfor kan to ulike tolke og føle ulikt om to likedanne situasjoner. Og viljen vil da kunne bli påvirket slik at man går inn i en likegyldighets- og apatisk tilstand pga ens eget filter.

Så mye som 90 % skapes av eget filter/tanker, og 10 % direkte av den oppståtte situasjon.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 20:09
Betimelig spørssmål, Landing1.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 22:58
Å si at man "har det som man tar det" er et hån mot alle som har opplevd et liv med smerter de ikke klarer å unnslippe.

Det du har uttrykt Landing er at "jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje". Høres jo ut som noen ikke har vilje...

Ser dere ikke hvordan disse tingene fremstår når noen prater om at de har det psykisk dårlig? Hint: det fremstår ikke empatisk

Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 23:27
4. mai - 11:36
«Jeg mener at man kommer ingen vei uten vilje»

Jeg også.
————
4. mai - 22:58
Det du har uttrykt Landing er at «jeg menet at man kommer ingen vei uten vilje». Høres jo ut som noen ikke har vilje...
————
Når du skriver dette TS, så virker det som at det ikke er jeg som har denne meningen, men du.

Jeg kan faktisk ikke se at jeg har uttrykt meningen Mrs ber meg å bekrefte.

For øvrig har jeg nok misforstått det innledende spm ditt i tråden.
Du ville ikke ha råd, men empati.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 4 2021 - 23:53
"Når du skriver dette TS, så virker det som at det ikke er jeg som har denne meningen, men du."Jeg ser ikke etter empati i seg selv, selv om genuin empati er hyggelig i blant. Jeg er ute etter noen som har en sann forståelse av utfordringer. Det er blant annet å forstå at man ikke vet hva andre går igjennom

Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 5 2021 - 00:06
Jeg tror økonomi har stor påvirkning på en persons liv. Det påvirker en persons lykke å ikke ha råd til eget hjem, til stadig snu kronene, ikke spise god mat, ikke ha ferie, ikke ha mulighet til å oppsøke naturområder. Det påvirker det sosiale livet når man aldri har noe å rutte med, bli med på det andre gjør, kino, restauranter, noen ekstra øl og snacks, være den som alltid ser slitt og sliten ut. Fattigdom ser ikke bra ut og føles ikke godt.
Ja, man kan finne glede i ting utenom, kanskje de største gleder inneholder ikke penger. Men å ikke ha økonomisk trygghet fratar en person trygghet, muligheter. Akkurat som blomster vokser bedre i fruktbar jord, bereder økonomisk stabilitet grunnlaget til å finne mange gleder i livet.
Avatar

Hei

mai 5 2021 - 00:35
Tardetsommanhardet søker ikke empati men psykiske lidelser er mye mer komplisert enn enkelte vil ha det til.Noen ganger uansett hvor mye vilje man har så kan det være sterkere enn en selv.Nidelven interresant det er ikke hva som skjer med deg men hvordan du reagerer selvfølgelig har alt med hva som skjer med en.Dette er typisk nedlatende måte å prate på.Det er som å mene at to personer som opplever like ting og reagerer forskjellig og den ene kommer styrket ut av det den andre havner i åresvis inpsykiatri er det noe mer beundringsverdig med personen som har kommet seg styrket ut av det begge kjemper like hardt.Skal man ha høyere tanker om personen som kom seg styrket ut av det.Nei egentlig ikke for begge kjemper like hardt.Det er som når man prater om alvorlige sykdommer og at noen vinner kampen og andre ikke det syns jeg er nedlatende noen har mer flaks enn andre også.Som jeg har skrevet mange ganger dom noen kan reagere på her siden vi helst ikke skal si noe på slikt.Vår skjebne er på mange måter bestemt allerede.På mange måter våre liv og det har jeg sagt hele tiden og det kommer jeg ikke til å slutte med fordi enkelte få ikke liker å høre det.De viktigste tingene i livet er på mange måter bestemt så hvor mye vi får gjort også avhenger av hvorfor vi er på jorda egentlig.
Avatar

Hei

mai 5 2021 - 00:41
Spurven mye bra skrevet har man flere millioner så kan man kjøpe seg faktisk beste behandling også.Man kan kjøpe seg den beste behandling men likevel det kommer til å ende dom det gjør uansett.Jeg har tenkt mer og mer denne veien at det er så mange ting vi mennesker ikke har kontroll over som er bestemt av andre krefter uansett hvor mye vi kjempet og kjemper og har vilje så er det tilslutt andre krefter som bestemmer.Spurven hyggelig at du skriver forresten.Det var koselig vet du har vært aktiv lenge her.
Avatar

Spurven

mai 5 2021 - 06:13
Helt enig med deg Spurven. Det er f.eks. være å snakke og omtale takknemlighet nå i post-koronatid til de som har opplevd den økonomiske knekken av krisen. Og generelt; at økonomi spiller inn stort i generell trivsel er det liten tvil om. Men, de fleste i Norge har tak over hodet uansett, noe man ikke ser i andre land. Målt på fattigdom er det ikke så ille relativt sett, men klart en faktor innen psykisk helse.
Avatar

Re: Når du ikke har lyst til noe

mai 5 2021 - 08:05
Veldig fine innslag, Mrs Freak og Spurven. Kunne ikke sagt det bedre
Avatar

Hei

mai 5 2021 - 19:33
Takk Tardetsommanhardet.Det var koselig sagt av deg.
Til forsiden