Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når alt stopper opp - hjelper innleggelse?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når alt stopper opp - hjelper innleggelse?

des 5 2017 - 18:24
Har slitt med depresjon så lenge jeg kan huske. Er nå 25 år og har slitt hele barndommen, men husker mest fra ungdomsskolen. Har vært skoleflink, stille og pliktoppfyllende. Har hatt kontakt med psykologer, helsesøstre og andre opp i gjennom . Men aldri fått tilstrekkelig hjelp. Har mye med familieforhold osv. å gjøre, skilsmisse, uroligheter som gjør at jeg har veldig lav selvfølelse og sliter veldig. Har alltid slitt med mye fravær på grunn av dette.

I vår gikk jeg til psykolog i byen jeg studerte, og fikk diagnosen "tilbakevendende depresjon". Jeg holdt så vidt hodet over vannet og fullførte utdanningen. Det dumme var at psykologen avsluttet behandlingen da jeg skulle flytte (men bor slik til at jeg hadde måtte dratt så langt for å få behandling). Nå har jeg slitt med en ny fastlege som ikke kjenner meg og som ikke fikk til å skrive en god nok henvisning før nå. Nå står jeg uten fast jobb (taklet ikke pga. ubehandlet depresjon som egentlig har vart i flere år) og er på arbeidstrening og er tilkallingsvikar i tillegg.

Nå er jeg så langt nede. Hodepine, kvalm, sliten, vil ikke spise - spiser for mye, orker ikke å møte (greier ikke) opp på arbeidstrening (selv om det er en kjempebra plass og relevant for min utdanning), dårlig konsentrasjon. Jeg kan greie å møte opp, men man skal jo være til stede også.Har rett og slett ingen energi til å gjøre noe. Jeg føler meg som en annen person og greier ikke å ta til meg informasjon eller noe.

Føler jeg må rydde opp i ting og få energi før jeg kan gå videre. Jeg har tidligere prøvd å bare la være å tenke på ting, men det innhenter meg alltid. Mye er knyttet til familie og ting jeg ikke rår med, men det har satt veldig preg på min oppfattelse av meg selv.

Er det noen som har erfaring med innleggelse? Altså, ikke akutt, men vanlig. En person jeg har samtaler med nå anbefalte Modum, men vanskelig å få plass, og jeg bor heller ikke i opptaksområdet. Vedkommende mente jeg fortjente skikkelig hjelp. Men er det mulig å få det? Jeg er sykt sliten og er redd jeg ikke noen gang kan leve normalt hvis jeg ikke får hjelp. Målet er å studere videre eller jobbe fra neste høst hvert fall.

Håper på svar!
Avatar

...

des 8 2017 - 23:56
Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Har fått avslag på flere henvisninger fordi fastlegen ikke har klart å skrive godt nok om min situasjon. Har tatt kontakt med en privat aktør for å prøvd å få hjelp, slik at jeg kanskje kan få et normalt liv en gang i framtiden.
Avatar

Re: Når alt stopper opp - hjelper innleggelse?

des 15 2017 - 23:05
Jeg er 24 år, student og har tilbakevenende deppresiv lidelse også. Har aldri vært på langtids post, men har vært innlagt på akutt og kortids flere ganger og synes alltid det er hjelpsomt å ha folk rundt meg en stund når ting er som verst, jeg tenker at det er verdt et forsøk og er enig i at du fortjener god hjelp <3
Avatar

Re: Når alt stopper opp - hjelper innleggelse?

jan 16 2018 - 20:46
Uff..:( kjenner meg godt igjen i det du skriver. Har også slitt lenge med depresjon.. forstår godt den følelsen av håpløshet og frykten av å ikke kunne leve et godt normalt liv.. er selv en 18 år gammel jente..
Noen ganger er hjelpesystemet litt vanskelig, skjønner også at det kan være vanskelig å få den hjelpen man trenger..
er ikke helt sikker på hvordan sånne langtidsinleggelser fungerer.. man må vel bare purre på. Har bare vært innlagt akutt, og da har jeg egentlig fått inntrykk at de vil at man skal være der kortest mulig, det føltes som det er bare for å komme seg på beina i igjen.. kan jo være at der hjelper litt..
Håper virkelig at du får den hjelpen du trenger:)
Avatar

Innleggelse

jan 17 2018 - 00:04
Det koster ganske mye å ansette folk til å ha døgnbemanning på en innleggelsespost.

Det finnes ingen mirakelkur mot depresjon,ei heller om du blir innlagt.
Avatar

Re: Når alt stopper opp - hjelper innleggelse?

jan 17 2018 - 00:40
Jeg synes det høres ut som Modum kan være verdt å prøve. Jeg vet ei venninne jeg ikke har snakket med på en stund som var der for noen år tilbake og som var veldig fornøyd. Hun virker lettere til sinns etterpå enn hun var, hvertfall. Mener å huske at det var sånn at en måtte ha terapeut-kontakt hjemme før og etter oppholdet. Så hvis det er slik enda, kanskje det er en ende å begynne i? Dette vet sikkert fastlegen din, eller du kan ringe til Modum og snakke med dem.
Avatar

Student452

jan 17 2018 - 18:19
Hei! Jeg synes du beskriver så godt i innlegget ditt hvordan du har det. Kan det være en ìdé å printe ut det du har skrevet og ta det med til fastlegen? Min erfaring er at noen ganger er det viktig å få fastlegen til å forstå hva problemet er for å få riktig hjelp. Masse god bedring og lykke til. Hilsen en voksen "likesinnet".
Til forsiden