Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når alt er svartere enn svartest.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når alt er svartere enn svartest.

juni 7 2017 - 21:19
Hva skal man gjøre når man føler seg totalt verdiløs og i veien for alle og ingen...?
Når man føler at man ikke fortjener å puste samme lufta som alle andre..?
Når man føler at man står på stedet hvil og aldri kommer noen steder...?
Når alle planer og drømmer er forlengst knust i tusen biter...?
Når man har mistet all håp om at noen noen gang vil ta deg i hånda og tviholde på den å hjelpe til å være sterk når stormen rir som verst inni og ødelegger alt..?
Når til og med familien har gitt opp deg.....?
Når man ikke klarer å stole på noen lengre...?
Når man ikke føler seg trygg noen plass....


Jeg er 30 år.. Aldri vært i noe forhold.. Knapt nok vært i nærheten av noen av det motsatte kjønn.. Aldri hatt noen jobb... Aldri kunnet bidra til samfunnet.. Aldri hatt noen venner som virkelig har vært der når man trenger det.. En som blir brukt som søppelbøtte og som kun er bra nok når ingen andre er der..

Veldig negativ nå og jeg beklager det, men jeg må ha det ut.. Jeg passer ikke inn i dagens samfunn.. Jeg kjemper hver dag, hver time, hvert minutt mot å ikke gjøre en slutt på alt... Ikke for at jeg vil leve, men for familie sin skyld.. Men det er ikke noe liv det heller.. vet ikke helt hvor jeg vil med dette... Beklager
Avatar

Re: Når alt er svartere enn svartest.

juni 8 2017 - 00:47
Du har rett: Det er ikke noe liv det heller.
Så, siden du da egentlig ikke har noe å tape, kan du jo like godt dedikere livet ditt til å forandre livet ditt. For hvis døden ikke er det verste som kan skje deg lenger, så er du jo fri til å gjøre hva du vil her på jorda.

Og når du veit at det faktisk er mulig å forandre seg/livet sitt, og at det samtidig finnes fullt av kilder der ute til å guide deg i riktig retning, så er det vel da verdt å gjøre et ordentlig forsøk på å oppnå det før du dør?
Ikke for familien din sin skyld, ikke for samfunnet sin skyld, ikke for verden sin skyld; men for DIN skyld. Du har levd et liv i "vakuum"; du har tatt din del av emosjonell smerte i livet. Er det ikke da rettferdig at du også skal kunne få oppleve den andre siden av livet?

Du synes kanskje ikke at du fortjener det - men jeg synes at du fortjener det!

PS: Veien til et bedre liv er ikke lett, men den er nødvendig å gå hvis man vil ha et godt liv. For virkeligheten er at verden er god og mild, men også brutal og hard - og man trenger emosjonell robusthet for å kunne takle den. Ellers blir man deprimert.
Avatar

Re: Når alt er svartere enn svartest.

juni 10 2017 - 23:08
tusen takk for respons!

Det er sant at jeg kanskje bør gjøre noe for min skyld, men jeg klarer ikke å finne noe for min del.. Ingenting som er interessant, ingenting som fenger, ingen hobby og skulle til å si ingen drømmer... men jeg må vel si jeg lyver på det siste.. Jeg kunne ønske jeg fant en som ville vært der å holdt hånda mi og heiet på meg når jeg prøver å være sterk.. Men det har jeg gitt opp. Alle jeg har møtt er kun ute etter en ting og når jeg ikke gir det, har det hendt at de har forsynt seg likevel..

vet liksom ikke hvordan jeg skal klare å finne det lille glimtet av lys man trenger for å kanskje få et lite snev av håp om en fremtid. Alt jeg tenker på er hvordan jeg skal kunne avslutte livet.

beklager virkelig at jeg er så negativ... Jeg er i bunnen av spiralen og det er det eneste jeg er "god" på..
Avatar

Re: Når alt er svartere enn svartest.

juni 11 2017 - 11:18
Kan det hjelpe å sette mål, finne noe å lære. Blant tegning er det mye om '' 30 days drawing challenge'' hvor en tegner en tegning av noe spesifikt hver dag og når 30 dager er gått kan du se tilbake på hvor mye du utviklet deg. Det er en start, etter disse 30 dagene kan en jobbe med noe større, lære enda mer innen noe du velger selv. Kanskje er ikke tegning noe for deg, men skriving. Hva med et skriveprosjekt, '' 30 dager dikt challenge'' eller noe annet lignende. Mulighetene er mange, hvis en ikke bare tenker mørkt. Utifra hvordan du skriver her, så klarer du fint å formidle med gode ord hvordan du føler det.

Hvis du ikke har noen drømmer, da synes iallefall jeg det er på tide å finne nye. Skriv en liste for deg selv med noe du kunne tenkt å oppleve, kunne/lære og etter å ha skrevet listen setter du i gang. Ikke ha for høye forventninger, nyt på egen hånd det du eksempel har lært deg.

Det hjelper litt meg, at jeg setter egne mål med noe jeg vil lære selv om ikke andre er inkludert i det. Jeg har heller aldri hatt noe jobb og sitter mest inne, følt meg verdiløs selv, at jeg ikke fortjener, ikke god nok, og at alt er meningsløs men jeg gir et forsøk å ikke fokusere mye på de mørke tankene. Fokuser På smått som er bra her og nå, finn gleden æ i smått så blir den gleden større.
Avatar

Re: Når alt er svartere enn svartest.

juni 11 2017 - 14:36
Det er veldig fint å lese at du fremdeles har drømmer.
Og den drømmen du har er det mange som har tror jeg. Innkludert meg.
Den om at en person skal være så interessert i deg og glad i deg at han/hun bestandig er der for deg. Støtter deg når du trenger det. Trøster deg når du trenger det. Og tåler hele deg. Alt du er av følelser og tanker. Tåler nedturen. Og heier på deg som du skriver.

Tolker noe av det du skriver som at du har blitt voldtatt? Du forteller at "de har forsynt seg alikevell" til tross for at du har sagt nei.
Det må være en forferdelig opplevelse. At noen tvinger seg på deg. Ikke lett å stole på noen etter å ha opplevd noe sånt.

Du skriver jo at du kun er god på å være i bunnen av spiralen slik jeg tolker deg. Men jeg er ganske sikker på at du også er god på /til andre ting. Du skrev her for eksempel:-). Og jeg synes du er god til å beskrive. Hvordan du har det/føler det. Og kanskje det kan hjelpe andre? Andre som føler/har det som du. Du har jo alt fått to kommentarer:-).

Synes Veras123 har noen gode tips til å ta en dag av gangen og å oppleve framgang på noe. Den tegningen over en måned og se utvikling der. Å fokusere på smått er,synes jeg, absolutt en god idé.

Jeg var på stranden i dag for eksempel. Jeg liker meg veldig godt på stranden. Å ta hendene fulle av sand. Kjenne tyngden av sand i hånden. Kjenne lukten av salt. Se sanden gli gjennom fingrene mine og ned på bakken.

Finne fine/rare steiner....
Stranden er en plass jeg klare å bare være. Være i akkurat det øyeblikket.
Har du en plass du liker å oppholde deg?
Som gjør at du klarer å bare være tilstede akkurat her og nå? Da har du det iallefall fint/ok akkurat den stunden. Når du er der.
Da kan du puste og slippe de tunge tankene en stund.

Ønsker deg alt godt, en fin dag, en fin kveld, pusterom, at du finner den vennen du søker etter....
Mvh meg:-)
Avatar

Veras123

juni 12 2017 - 12:50
Tusen takk for gode tips. Er ikke lett å skulle se noe løsning når alt er så svart, iallefall ikke lett å skulle tenke på noe nytt..

Har kommet frem til at jeg vil strikke en genser til bror, kona og nevøen i julegave, det blir dyrt, men det er noe jeg kan holde meg opptatt med. Så får jeg bare prøve å ta litt av gangen.

Skal ta til med tipsene å se om jeg klarer å vri noe ut av hjernen til slutt.
Avatar

Lassotrening

juni 12 2017 - 12:55
Ja, du tolker det rett, men jeg nekter å bruke det ordet du skrev..

Har hele tiden fått høre at jeg er veldig reflektert og flink til å beskrive, OM jeg får være anonym å det foregår skriftlig..

Jeg har slengt meg med på 10 på topp i år.. Nytt av året er at man må ikke gå alle ti forskjellige, men at man registrerer ti turer tilsammen på noen av de. Sesongen startet i begynnelsen av mai og jeg har allerede klart 10 turer. Hadde ikke noe tro på det pga mye smerter fysisk, men nå tror jeg at jeg skal prøve meg på 20 turer før sesongen er over. Er spesielt 1 topp som jeg trives veldig godt på. Så jeg kan kanskje bruke dette til å komme meg ut og opp (opp på flere måter enn bare opp på toppen :P )

Takk for respons!

Ha en fin dag!
Avatar

AlwaysSecond

juni 12 2017 - 21:36
Syntes det var fint å lese at du brukte Veras123 sine tips på din egen måte.
At du har bestemt deg for å strikke. Det er jo iallefall noe en kan konsentrere seg om. Og se framgang i forhold til.

Og spre glede med. Tenker at familien din som får disse genserne blir glad for dem.

Det er jo noe med det å være
anonym,gjemme seg litt bak noe. Det kan være betryggende og gjøre det lettere å snakke slik du opplever. Jeg følte meg også lenge tryggere på det å skrive enn å snakke. Klarte å si mye mer gjennom tekst enn ord.

Åj:-), du har vært på mange turer alt. Og planer om å gå dobbelt så mange, wao:-).
Du, synes jeg, er veldig initiativrik. Ikke alle klarer å komme seg ut når det ikke har det så bra. Men det gjør du. Du må ha brukt noen teknikker,tenker jeg, på å få til det. Å gi dette et forsøk. For du skriver jo at du har fysisk smerter også. Da må en jo jobbe litt for å få til dette, tenker jeg da.

Og så fint at du har en topp du trives veldig godt på:-). Hadde jo vært fantastisk om den toppen hjalp deg opp på flere måter:-).

Og angående det du har vært utsatt for" de har forsynt seg selv" .. der er det din opplevelse og dine ord omkring dette som er viktig/gjelder. Men jeg synes at det er grusomt at du,og andre, har opplevd noe slikt.


Mvh Lassotrening
Til forsiden