Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min veninne skal legges inn på psyk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min veninne skal legges inn på psyk

des 22 2016 - 20:49
Hei. Jeg har fått vite at min aller beste venn har blitt syk og skal legges inn på psyk. Jeg er helt i sjokk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er så inderlig glad i hu... Men oppi alt dette, så har jeg så mye skole, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg klarer ikke konsentrere med i det hele tatt.... Det eneste jeg tenker på er bestevenninna mi som skal legges inn... Jeg er en person som ikke liker å vise følelser, og derfor er det vanskelig å snakke med noen.. Jeg vil så gjerne at en voksen (lærer eln) spør om jeg har det bra... Jeg klarer ikke takle alt dette på en gang... Og i tillegg til alt dette, så sliter jeg selv med sosial angst... Har noen noe ideer til hvordan hverdagen kan bli litt lettere?

Har vært en del deprimert før...
Avatar

Re: Min veninne skal legges inn på psyk

des 22 2016 - 22:53
Nå aner jo ikke jeg noen detaljer om hvorvidt innleggelsen er på åpen avdeling eller ikke, om det er frivillig, og hvor alvorlig det er, men etter min erfaring, både med egen innleggelse og med at venner har vært lagt inn, er jo innleggelse egentlig en god ting når det kommer til stykke. Det er en mulighet til å kunne få hjelp hver dag, gjennom hele døgnet om man trenger det, og en tryggere arena for å kunne jobbe med det vonde på innsiden. Der er det noen som passer på og er tilgjengelig hele døgnet, og etter min erfaring er det en god hjelp mot å klare å stå på egne bein igjen.

Når det kommer til deg... Kan det være mulig å skrive en lapp til læreren eller den du ønsker at skal ta kontakt, og be om hjelp? Jeg skjønner at det er vanskelig, men det er umulig for dem å vite om du ikke sier noe, og det er viktig å kunne få pratet om det når du har det vondt og vanskelig, og bekymrer deg for venninnen din. Kanskje en liten lapp med ordet "Hjelp" på? Jeg har gjort det et par ganger, når jeg ikke har mestret å skrive ned alt, eller jeg kan ha skrevet "Spør meg hvordan jeg har det, vær så snill" når jeg ikke har klart å makte ord til å si at noe plager meg, og langt i fra hva. En god pedagog skal ta seg tid da, til å sette seg ned med deg, og spørre deg om hva som er galt og hva du trenger.

Håper det går bra med dere begge, og at dere går lysere tider i møte.
Avatar

Re: Min veninne skal legges inn på psyk

des 25 2016 - 11:56
Åh takk for gode tips! Det er en lukket avdeling tror jeg.... Men tusen takk for all hjelp! Skal prøve det ut..
Til forsiden