Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Må bare få ut alle de vonde tankene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 29 2019 - 13:37
- Jeg er føler meg valgt bort, ikke god nok etter to samlivsbrudd hvor jeg gjorde mitt beste for alle sammen også var det ikke godt nok.
- Jeg er veldig kritisk til meg selv som far. Aldri god nok mtp barna.
- Jeg er redd for å være alene fordi da begynner tankekjøret.
- Jeg er livredd for å ikke bli elsket igjen!
- Jeg misliker å være i mitt eget selskap. Holder meg busy hele tiden for å slippe unna.
- Ting som jeg synes er kjekt er jeg likegyldig til for tiden.
- Jeg er urolig og ukonsentrert.
- Det er vanskelig å prøve å prate med venner og familie fordi jeg føler meg dum, misforstått og svak.
- Personer som skal være trygge klipper i livet har en tendens til å svikte meg.
- Jeg får ikke sove om natten.
- Jeg har altfor mye på meg i hverdagen fordi jeg ikke klarer å si nei, og ønsker å hjelpe ALLE.
- Klarer ikke å slappe av.
- Jeg gir mye mer av meg selv enn jeg får tilbake.
- Jeg synes livet har vært urettferdig med meg, og nå er det bare veldig synd på meg selv.
- Jeg er konflikt sky, står ikke opp for meg selv og svelger altfor mange kameler for andre. Som ikke er til mitt eget beste.
- Jeg trenger kroppskontakt og kjærlighet.
- Jeg trenger trøst og forståelse for at jeg ikke har det bra.
- Jeg drikker alkohol for å døyve uroen min.
- Mobilen er min verste fiende, oppsøker dem som jeg savner på sosiale medier. Ser andre som er "lykkelig" osv. Ender med å bli enda mer såret.
- Jeg overanalyserer personer og lager krøll for meg selv.
- Jeg er bare trist og lei meg hele tiden.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 29 2019 - 18:39
Det er nok mange som har det som deg. Jeg kjenner meg igjen i en del av det du skriver.

Dette er ikke lett å hanskes med. Det er et indre selvtillitsproblem. Men jeg mener også det er et psykososialt problem. Forestill deg idrettsutøvere, de har jo et helt lag med støttespillere rundt en som bare er der for å motivere og støtte på alle mulige måter. De fleste av oss har det ikke på den måten, så vi er nødt til å finne andre måter å hente støtte på, og det er ikke så lett.

Jeg tror nok det er mangte som har det sånn, men som setter opp fasader. Sånn går mye av samfunnet rundt. Vi bruker mange teknikker for å skjule våre indre problemer. Jeg kjenner meg selv igjen i dette. Men det er jo også en selvforsvarsmekanisme, som er helt naturlig.

Det er trist å lese at du føler de som skal være en klippe i livet ditt, ikke forstår deg. Jeg kjenner meg også igjen i dette.

Jeg har dog kommet frem til, at den éneste personen du trenger å føle støtte av, er deg selv. For min del, har det å tilgi meg selv for feil jeg har gjort i livet, vært en veldig stor åpenbaring. Hvis man kan tilgi seg selv for å gjøre feil, så blir man ikke så redd for å prøve ut nye holdninger og arenaer i livet. Jeg har også begynt å dreie tankene mot å be om unnskyldning hos de jeg har oppført meg dårlig mot tidligere i livet. Skrive brev og sende det.

En annen mental teknikk som hjelper meg i tunge tider, er å tenke livslangt, tenke langsiktig. Husk at du har mange dager, uker, måneder og år på å endre ting. Og det er å ta små grep som gjelder. Nå har ikke livet mitt vært noen dans på roser, men jeg har tatt bittesmå grep av og til, og nå ser jeg at det er lettere å ta nye grep. For eksempel trening, da jeg begynte å trene for mange år siden var det et slit, og vanskelig å motivere seg. Jeg falt ut og ble inaktiv i mange månder, og kanskje et par år. Men når jeg begynte igjen, så føltes det godt. Jeg merker en trend, av at det er mye lettere å komme inn i treningsrutiner når jeg er motivert! Denne filosofien kan overføres til alle andre arenaer i livet, føler jeg.

Så bare det at du har skrevet ned disse tingene, fått tankene ned med ord, og delt dem, kan være starten på en positiv indre reise. Fortsett å skriv ned tanker for deg selv! Det reflektérer hvordan du føler deg på innsiden, og får deg til å kjenne deg trygg på hvordan du egentlig har det. Da blir det lettere å endre ting, når du vet hvor du står!

Over tid, så vil du også se at ved å skrive ned tanker, om deg selv og andre, så blir det lettere å håndtére andre mennesker, for du har avklart med deg selv hvor du står med dem. Du kan ikke alltid styre hvordan andre reagerer, men du kan styre hvordan -du- vil reagere! Og du slår meg for å være en godhjertet og godlynt person! Dét er verdier du skal bygge videre på.

Du skriver du tar på deg for mye, for du klarer ikke å si nei. Vel, det er en styrke i å skjerme seg selv. Man skal -aldri- ha dårlig samvittighet for å ta grep om sin egen psykologiske situasjon. Livet er en balanse mellom egoisme og altruisme, altså å dele uoppfordret. For mye av det ene er ikke bra.

Så du kan bare si at "dessverre, jeg har ikke tid, jeg har fullt opp en uke eller to frem i tid. Men hvis du kan utsette, så kan det hende jeg har tid i fremtiden!"

Det er ingenting galt i å sette grenser :) Det avklarer livet og gir deg tid til å fungere bedre.

Jeg vil også gi deg et råd om å kutte ut alkohol. Jeg har gjort det selv, og føler meg mye, mye bedre. Og man føler seg bare bedre over tid. Alkohol er et rusmiddel og det ødelegger så mye ved oss selv. Det forsterker og forankrer det negative, når vi blir negative når vi drikker. Det blir lettere å finne indre styrke til å ta grep om livet sitt hvis man holder seg unna rusmidler. Det er en billig, enkel og selvdestruktiv måte å gjemme seg på.

Nå vil jeg ikke legge mer press på deg enn du sikkert føler, jeg empatiserer veldig med deg, men når du har ansvar for barn også, så ønsker ikke jeg at du skal leve med den ekstra lasten alkohol fører med seg. Vis dem at du har indre styrke, og slutt i dag. Du ER sterk, du har alleréde bevist det ved å stå i situasjonen du gjør i over lang tid, og ved å dele innlegget du har delt her. Det er en veldig ærlig ting å gjøre, som krever mye indre styrke, som fortjener ros! Jeg er stolt av at du turte, og jeg er ikke redd for å støtte de som rekker ut en hånd!

Nå ble det mye tekst fra meg her, du får bare svare eller ikke hvis du føler for det :) Det er bare velmente ord fra min side. Sjekker innom igjen når tiden er inne for det.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 29 2019 - 21:46
Takk for fyldig svar.Jeg drikker sjeldent / aldri med barna. Når de er hos mor blir det ofte endel for å roe hode ned når jeg har tid aleine. Jeg er flink til å gå på tur, trene og holde meg i aktivitet med venner og familie. Har et stort nettverk. Dette er en måte for å slippe å tenke. Uansett så skyver jeg bare problemene mine foran meg. Tror jeg må face dem for å komme meg videre. Utrolig vanskelig å kjenne på å ikke strekke til, bli byttet ut, valgt bort, ensomhet osv. Jeg skal ta til meg tipset å skrive litt ned hva som skjer oppi hode mitt. Når det gjelder unnskyldninger og legge ting bak segg har jeg prøvd dette. Men ikke fått noe i retur. Jeg er veldig avhengi av å ha andre mennesker i livet mitt som setter pris på meg og tette relasjoner. Andre er viktigere enn meg selv, er liksom ikke så farlig med meg. Har barn, kjæreste, familie, venner det bra er jeg happy. Nå er jeg uten kjæreste fortiden og da faller hele korthuset mitt sammen. Jeg er ikke meg selv i det hele tatt. Tviler på alt. Ingenting gir mening.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 29 2019 - 23:07
Jeg kan forstå hva du beskriver. Det er nok kjærligheten du er blitt vant til, det kan jo være som et rusmiddel, det. Og når man er blitt vant til det, og det plutselig faller vekk, så er det oftest svekkende på alle måter. Det kan være veldig tøft. Men at du har disse følelsene, er et tegn på at du er et godt menneske med et stort hjerte. Dét er noe du skal være takknemlig for! Du har mer å gi, kanskje til noen andre! Det kommer flere sjanser.

Men som et rusmiddel, så går det bort. Man blir "seg selv" igjen over tid, og kan være sterk for seg selv.

Jeg føler nok også at selv om du nå føler at kjærligheten er borte, så kan det virke som at du kanskje mangler litt selvtillit. Du skriver "det ikke er så farlig med meg". Dette er muligens et tegn på at du ikke har fått støtte opp igjennom.

Du MÅ ta til deg dette: Du har stått i jobb, oppdratt barn, vært en støtte og en klippe (som du skrev) for -andre- i hele livet ditt. Dette er enorm oppgave og ressurs for samfunnet. Om ikke andre har roset deg, så skal jeg gjør det. Du fortjener all mulig ros, heder og ære for jobben du har utført. Det er sånne som deg som soldater går i krig for å forsvare med livet sitt, og dét ville jeg gjort også hvis det ble sånn. Det er en av mine kjerneverdier. Du er også en soldat, på en måte. Men soldater trenger også ros, hvile og støtte.

Du må huske å rose deg selv. Det er viktig å ha perspektiv. Tenk på all dritten som skjer i verden, og at du er en av faktorene som er med på å motvirke at disse negative ringvirkningene får spre seg. Bare ved å stå i situasjonen du gjør, i en samfunnspositiv rolle, så er du en ekstremt viktig del av hele nettverket. Dette er verdt å slåss for seg selv for.

Ja, å skrive ned tekst og tanker om livet, alene, er en veldig fin ting å gjøre. Jeg føler det letter på trykket i hodet. Og det blir lettere og man blir flinkere med tiden, til å sette ord på situasjonen. Man kan velge å vise teksten til noen man bryr seg om etter hvert. Og da kan andre kanskje heve øyenbrynene litt og tenke jøss, denne fyren har mer dybde enn jeg trodde! Men -alle- har dybde. Vi bare får ikke rom til å utforske og finne ut av det, for vi lærer ikke om selvrefleksjon i skolen.

Sjekker innom igjen når tiden er inne. Ta vare på deg selv i mellomtiden. Ingen lider så mye som en selv hvis en gir seg selv opp, så ikke gi deg selv opp! Du fortjener bedre!
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 29 2019 - 23:52
Tusen takk for flotte ord. Det var veldig godt å høre. Skulle bare ønske at andre også kunne se dette. Du beskriver godt hva jeg "savner" og hvordan jeg er som person, ønsker å bli oppfattet. Trenger sårt anerkjennelse, bli sett og satt pris på. Jeg gir mye av meg selv, derfor har jeg også mye å tape når relasjoner blir brutt. Men kan jo ikke forandre meg selv heller? Det er slik jeg er. Gjør meg gjerne litt for sårbar for andre med å være åpen, deler mye og er naiv til tider.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 30 2019 - 02:11
Det er gode egenskaper du beskriver, noe av de beste vi mennesker kan utvise. Og jeg kjenner meg igjen i det du skriver selv. Det som er problemet med sånne som oss, er at vi ikke klarer å stenge av empati-krana og være litt egoistiske.

Den eneste måten som jeg har tenkt ut å klare å endre dette på, er 1) Å finne mennesker som er som oss selv. Finne nye venner, og det er lettest å gjøre via nye arenaer. Husk å la det ta litt tid, fordi gode og solide løsninger tar tid å la utvikle seg.

2) Man -kan- lære seg å bli litt mer sta og selv-rosende. Dette har tatt lang tid for meg å lære meg, og grunnen til det er at jeg har et par foreldre som ikke tror på å rose og skryte, og som er veldig flinke til å spille uskyldige og svake, for å påkalle empati og hjelp. De mener det dog godt, dette er bare personlighetsforskjeller. Jeg tror litt mer på at alle tar litt ansvar for seg selv, og hjelper til når det er nødvendig, så blir alle fornøyd. Man -må- ikke være tilgjengelig -HELE- tiden. Dét er faktisk kontraproduktivt, og psykologisk usunt. For da tror andre at de ikke trenger å tenke og ta ansvar selv. Kanskje du også har hatt det sånn i oppveksten? Bare en tanke.

Men jeg begynner å bli flinkere, nå i en alder av 35 år. Jeg er ikke redd for å tenke at jeg er verdt like mye som alle andre, det er urettferdig at jeg skal stenge meg selv ned fordi .. ja, jeg vet ikke engang hvorfor. Bare fordi jeg har vært litt uheldig med foreldrene jeg er født til. Og også med andre psykososiale relasjoner, som min første sjef, som hadde en veldig vanskelig personlighet.

Så, siden så mye er ned til uflaks, så velger jeg å tenke greit, da tar jeg mine egne avgjørelser og frigjør meg fra denne tvangs-tankegangen om at jeg MÅ bry meg om andre -hele- tiden. Jeg velger å være litt egoistisk, og sette av energi til meg selv også. Jeg velger også å ha tillit til andre, at andre faktisk kan ta vare på seg selv. At mennesker er sterkere enn de tror, og at JEG er sterkere enn jeg tror! Noen ganger kan andre ha godt av å klare seg selv litt, uten ens gode hjelp hele tiden. Selv om man godt kan smile og være vennlig, så kan man sette grenser og si at dessverre, jeg har ikke tid eller mulighet den dagen, selv om man kanskje har det. Å avklare livet, å finne hobbyer, eller om man bare vil ha en dag fri for å slappe av på sofaen eller senga for å meditere, skrive ned tanker og hvile hodet, er også 100% innafor å sette av en kveld til. Gjerne uten alkohol.

Igjen ønsker jeg deg det aller beste. Sjekker innom igjen når tiden er inne.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 30 2019 - 09:49
Jeg har en mor som "satte" familien i vanskelig situasjoner hvor jeg som ung (15-16 år) og eldst i søskenflokken måte ta mer ansvar en jeg egentlig var klar for. Dette ble en umulig oppgave som jeg tilslutt distanserte meg helt fra, og har vel egentlig aldri tilgitt hun for hva dette gjorde med oss tre ungdommer. Når det er sagt så føler jeg meg helt ferdig med barndommen og lever fint med det den dag idag. Dagens situasjon handler vel mest om meg selv tror jeg.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 31 2019 - 01:48
Forstår. Da skal jeg være enig i at det kan være lite konstruktivt å begynne å diskutere det, hvis du føler det er noe du har forsonet deg med og lagt bak deg.

Hvordan er det, føler du deg litt bedre i dag? :) Eller er det like tungt?
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

okt 31 2019 - 13:47
Jeg har fått noe å sove på hos legen så jeg har det litt bedre de siste dagene. Tankekjøret om natten er heftig når det pågår i mndvis med null eller lite søvn.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

nov 1 2019 - 04:15
Det er godt å lese da, at du i det minste får sove litt bedre. Unner deg å sove godt hver eneste natt. Det hjelper veldig på humør og psyke, for meg også.

Å få inn frisk luft i rommet før søvn, å sørge for total mørke, og hvis det er noen lyder som plager, kanskje sove med ørepropper, gjør at man sikrer seg bedre søvn. Si fra hvis du vil ha flere tips.


Én viktig ting jeg la meg i merke, som jeg glemte å nevne i siste post. Du skrev i en tidligere post i denne tråden at du skulle ønske andre også så det som ble skrevet. Vel, kanskje du kan vurdere å skrive ut tråden på papir, og vise det til de personene du ønsker skal se det? Dette er ærlige ting, som noen med empati og følelser burde ha respekt og forståelse for. Det kan være noe som kan bryte opp i fastlåste mønster og kanskje føre til fundamentale endringer, kanskje personen vil dere skal gå til terapeut sammen, så dere får litt profesjonelle inntrykk? Jeg bare lufter tanker nå.


Håper virkelig dagene fortsetter å gå litt bedre for deg, at du finner nye vaner og rutiner som øker livsgleden for deg :) Som et medmenneske kan jeg si at jeg bryr meg om deg! Sjekker innom igjen når tiden er inne.
Avatar

Re: Må bare få ut alle de vonde tankene

nov 3 2019 - 21:52
Takk for all oppmuntring. Det hjelper godt. Virkelig, du er snill og et godt menneske.
Avatar

En glede

nov 4 2019 - 16:14
Bare en glede for meg. Bare skriv igjen hvis du vil ha mere oppmuntring :)
Til forsiden