Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livet er utrolig tøft.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livet er utrolig tøft.

feb 28 2019 - 16:17
Jeg har slitt med depresjoner i over 30 år, og er utrolig sliten. Går på Cipralex som hjelper litt. Men da har du det problemet at du får vektøkning. Og da blir jeg enda mer deprimert. Tar også Sobril, men den har mange bivirkninger. Får angst og blir deprimert. Jeg håper å få slippe snart. Greier ikke 10 år til med dette. Jeg er ufør og har da veldig dårlig råd. Pensjonen er en vits. Har jobbet i 35 år.
Avatar

Re: Livet er utrolig tøft.

feb 28 2019 - 20:21
Har ikke slitt like lenge som deg, men rundt 20 år.. Skjønner deg veldig godt! Er utrolig slitsomt når alt er tungt HELE tiden.. Har du forsøkt andre piller enn cipralex før? Går du til noen annen form for behandling (psykolog e.l.)?
Avatar

Tøft liv.

feb 28 2019 - 22:26
Jeg har prøvd andre medisiner men Cipralex fungerer best. Har vært i hjelpeapparatet i mange år. Det eneste som hjelper er trening og lange turer. Det er mørkt mesteparten av tiden. Mister helt ønske til å leve. Men barna holder meg i live.
Avatar

Tøft liv.

mars 8 2019 - 15:29
Er det flere her inne som har slitt med depresjon i mange 10-år? Det er en voldsom belastning og det sliter meg ut. Håper å få slippe snart. Dette er ikke et verdig liv. Og medisinene er grusomme. Glad jeg har Sobril. Håper flere vil skrive her.
Avatar

Re: Livet er utrolig tøft.

mars 11 2019 - 13:47
Jeg kjenner meg igjen her. Har vært deprimert så langt tilbake jeg kan huske. Fra jeg var barn. Nå er jeg 31. depresjonen blir jo en del av deg, den er liksom personligheten din. Man er en negativ person, en sliten person, en som aldri er fornøyd. jeg ble diagnosert med bipolar lidelse for en tid tilbake og det forandret livet mitt. jeg står på en fin cocktail av medisiner nå, og det er virkelig en forskjell for meg. jeg har aldri søkt behandling før. men er så glad jeg tok det steget. nå føler jeg meg annerledes, som om den mørke tåken lettet. jeg må liksom bli kjent med meg selv på nytt. jeg er ikke helt symptomfri nå heller, men veldig mye bedre. merker alt går mye lettere i hverdagen og enkle oppgaver som var så vanskelige før er så mye enklere nå. det finnes håp. bipolar lidelse er jo en lidelse med veldig gode behandlingsmuligheter så jeg er kanskje heldig i gåseøyne som har den, i forhold til andre diagnoser det er vanskeligere å behandle.
Avatar

Tøft liv.

mars 11 2019 - 14:18
Problemet med medisiner er at de fører til vektøkning, so gjør meg mer deprimert. Det er min erfaring gjennom mange år. Men Cipralex hjelper godt på depresjon. Men har mange bivirkninger. Er det noen medisiner som ikke gir vektoppgang? Og søvnen uteblir så jeg må ta sovetabletter. Det er heller ikke bra. Livet ser ikke ut til å bli bra, og årene går.
Avatar

Re: Livet er utrolig tøft.

mars 11 2019 - 23:45
Jeg fikk også større matlyst av cipralex. Men remeron var ebda verre, var sulten HELE tiden. Har prøvd zoloft også, de gikk jeg ikke opp i vekt av, men det er nok veldig individuelt hvilke bivirkninger man får av antidepressiva. Tror samtlige typer har økt matlyst som bivirkning, desverre.. Men det er jo ikke alltid man får alle bivirkningene. Hvilke andre typer har du prøvd?
Avatar

Re: Livet er utrolig tøft.

mars 12 2019 - 11:08
Jeg står på Lamictal. Lamictal har veldig lite bivirkninger. den er stabiliserende i forhold til svingninger man opplever med bipolar lidelse, men virker da også på depresjon. vet ikke om den blir brukt på kun depresjon men dersom den gjør det vil jeg anbefale den. står også på serocel som er antipsykotisk medisin. den hjelper veldig på søvnen men dessverre blir man veldig sulten av den. men dersom man tar den på kvelden og går å legger seg sover man godt og da spiser man jo ikke. merker ikke så mye sult på morningen, men dersom jeg tar den og ikke legger meg så blir jeg veldig sulten og ender opp med å spise masse. men jeg vil heller ha noen kilo ekstra og ha det bra en og være slank og syk.
Avatar

Mine erfaringer

mars 12 2019 - 12:11
Aller først; vit at du ikke er alene! Jeg vet nøyaktig hvordan du har det.
Og det er mange som har det sånn.
Jeg skal fortelle deg litt om egne erfaringer.
Jeg har selv blandet PF, med tilbakevendende depresjoner. Det er belastningen av PF som gjør meg deprimert i møte med livets påkjenninger.
Jeg har nå valgt å seponere alt av medisiner, da jeg opplever medisiner har gitt bivirkning fremfor fordeler. Dvs, nærmest ingen fordeler, da for min del PF responderer best på spesialtilpasset terapi jf det.
Jeg har stått på Lamictal, det er stabiliserende både jf bipolaritet, men også unipolare tilbakevendende depresjoner og sterke stemniningssvingninger i PF øyemed. Lamictal hjalp ikke på depresjonene. Bivirkningene var økt uro og søvnforstyrrelser, ingen bivirkning på seksuell lyst el evne, ikke avflatet følelsesmessig, ikke negativt jf apetitt eller vektøkning. For mange kan Lamictal være en super medisin, og den brukes ofte sammen med antidep. Det har jeg også forsøkt, men for min del har antidep sterke bivirkninger selv om dosen er under initiert.
Av antidep har jeg forsøkt følgende:
Cipramil og Cipralex: økt uro, dårligere søvn, avflatet, tap av seksuell lyst og evne, vektøkning, økt apetitt, angst.
Remeron: økt apetitt og vekt, søvndyssende. Jeg bruker faktisk en liten dose Remeron v sengetid for søvn istedenfor sovemed.
Wellbutrin: sterk uro og sterkt forverret søvn. Nedsatt apetitt, mer energi, økt seksuell lyst. Hjertebank
Aurorix: sterk panikkangst, uro, dårligere søvn. Fikk seponeringssyndrom da jeg sluttet
Brintellix: unormale drømmer, kvalme. Noe dårligere sexlyst og evne, noe avflatet. Økt konsentrasjon og bedre humør. Mer energi. Uro og forverret søvn.

Understreker at dette er mine erfaringer, ut i fra min sykdomshistorie og min personlighet. Det er viktig med rett diagnose og en klok behandler også.

Jeg har det mye bedre enn på lenge uten medisiner. Endelig er jeg tilbake til meg selv.

Skulle jeg anbefalt medisiner sett fra personlig erfaring, ville jeg forsøkt Lamictal ev.i kombo med Brintellix ( Brintellix er en kombo av wellbutrin og zoloft i virkningsmeksnisme).

For min del ser det ut til at medisinene har forsterket mine opprinnelige plager eller gitt meg plager jeg ikke egentlig har.

Det er også medisinfrie behandlinger som transkraniell stimulering som finnes, dette har jeg ikke så mye kunnskap om og heller ikke erfaring med.

Har du « bare» tilbakevendende depresjoner, ville jeg vurdert kombinasjonen jeg nevnte.

Atarax kan forsøkes v angst og uro. Det er eg. et allergipreparat og er ikke vanedannende som sobril.
Det er ufattelig slitsomt å lete etter løsninger ...,, håper du finner noe som kan fungere for deg. Lykke til.
Avatar

Et tøft liv.

mars 18 2019 - 16:57
Jeg har prøvd alt av antideppresiva og alle fører til vektøkning. Det er i seg selv deprimerende. Når jeg sliter med vekta fra før. CCipralex er en versting. Gått opp mange kilo. Har trappet ned nå for og se om det hjelper. Depresjoneneslipper ikke taket. Vil vel ha det slik hele livet. For 20 år siden brukte jeg alkohol, men sluttet i 2004, fikk et bedre liv tross alt. Alkohol løser ingen problemer.
Til forsiden