Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livet er ikke for meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livet er ikke for meg

jan 8 2017 - 16:36
Livet har vært tøft så langt. Det har selvfølgelig vært gode tider, men de siste årene har vært grusomme, de siste månedene spesielt. Jeg har vel egentlig funnet ut at livet ikke er noe for meg.

Greia er at jeg nå prøver mitt beste å kjempe mot overlevelsesinstinktet. Jeg er ikke trist hele tiden, jeg ler av og til, opplever gode øyeblikk og gleder meg over ting, jeg har i hvert fall gjort det de siste to dagene. Men jeg vet innerst inne at smerten vil returnere. Jeg prøver så hardt jeg kan å skyve det positive bort, isolere meg. Jeg ønsker at det skal bli så vondt nå at jeg greier å gjennomføre et selvmord. Jeg bestemmer meg for tidspunkt hele tiden, bestemmer at jeg skal gjøre det om kvelden, i løpet av natten eller neste dag, men det har ikke skjedd ennå. Jeg har metode klar, og det vil ta meg ti sekunder å finne frem det jeg trenger og gjennomføre om jeg bare greier å ta steget. Jeg føler ikke jeg er syk nok til å legges inn, og tør ikke fortelle noen (andre enn psykologen) hvordan det virkelig er. Jeg føler ikke jeg er syk nok fordi jeg ikke føler meg spesielt unormal, selv om jeg så klart gjør det av og til, men ikke hele tiden. Jeg er bare ei jente som ikke ønsker å eksistere.

Psykologen min er helt fantastisk. Hun er en av de mest empatiske personene jeg noen gang har møtt, og er så respektfull og snill mot meg. Men nå greier jeg virkelig ikke fortsette med terapi, jeg orker det ikke mer, selv om jeg vil savne henne. Derfor må jeg dø istedet. Tror egentlig ikke hun tror jeg kommer til å ta livet mitt, fordi hun slipper meg jo avgårde hver uke. Jeg må faktisk bare klare å ta livet mitt nå, fordi selv om jeg kan kjenne på positive følelser, ser jeg ikke noe poeng i å fortsette. Jeg vet ting kommer til å være så vanskelige for meg, og jeg ønsker meg bort fra alt og alle. Jeg ønsker rett og slett ikke å oppleve livet, jeg vil ikke mer.
Avatar

Re: Livet er ikke for meg

jan 8 2017 - 17:35
Hei Evigvinter. Tøft å lese det du skriver. Utrolig tungt å føle at livet ikke er verdt å leve. Terapi kan være utrolig krevende. Og gleden kan føles poengløs når du likevell har det vanskelig. Men jeg har veldig troen på å holde ut selv om det føles meningsløst. Fordi selv om det føles håpløst og vanskelig nå. Betyr ikke det at det vil være slik for alltid. Selv klarte jeg ikke se noe håp i høst. All livsgleden var borte. Og jeg ville ikke leve mer. Det eneste som holdt meg igjen var folkene jeg visste ville ta det tungt om jeg skulle gi opp livet. Men så ble det litt bedre, og værre igjen og nå er det blitt enda bedre. Og jeg har for første gang på lenge en glede av å leve. Vet det fortsatt vil gå opp og ned. Men jeg ser allerede nå hvor langt jeg er kommet og det gir meg håp. Vil bare at du skal vite at du får så mye igjen for å holde ut og ikke gi opp. Noen ganger må man bare velge å holde ut selv om du ikke føler for det. Jeg vet det er tøft. Og det er ditt valg. Men jeg anbefaler deg virkelig å ikke gi opp. Du har en plass på denne jorda ingen kan erstatte. Og om du forsvant vet jeg at det ville etterlatt en sorg. Jeg kjenner deg ikke. Men alle mennesker har vi en plass som er uerstattelig. Du betyr noe her uansett hvordan du har det eller hva du gjør. Og om du kan tenke på det og holde ut til du selv vil være her. Tror jeg du vil være evig takknemlig for at du ikke ga opp.
Til forsiden