Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lever jeg for alle andre ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lever jeg for alle andre ?

jan 20 2020 - 03:54
Jeg vet at de rundt meg sier jeg er bra jeg er god og at så mange vil savne meg..Jeg hører på det og jeg tror virkelig på det. Men skal jeg leve livet mitt videre for dem ? Hvis jeg selv ikke tror på meg selv og elsker meg selv? Skal jeg leve i lidelse for alle rundt meg som kommer til å grine i en uke og hver gabg det popper opp et minne om meg på face? Skal jeg virkelig leve i tortur for alle mennesker som liker patetiske meg? Dette er tanker jeg ofte har.. Jeg er dritt lei og jeg vil bare gi opp... skulle ønske jeg ikke var en person som folk er glad i.. Fordi det gjør det bare enda vanskeligere.. hvordan kan jeg si til de menneskene rundt meg at de ikke er nok? At ja jeg setter pris på dem men de klarer ikke å få meg ut av det mørke hullet jeg er i. At dems kjærlighet ikke hjelper er vondt.

Jeg går ukentlig til psykolog og har gjort det i mange år. Jeg går også på medisiner. Så jeg gjør forsåvidt alt jeg skal gjøre... Men nå begynner jeg å bli lei av å aldri bli bedre
Avatar

Re: Lever jeg for alle andre ?

jan 20 2020 - 04:55
Det er depresjon du slitter med..Da virker livet tungt ,meningsløst..Det er ikke uvanlig å ha sånne tanker da..Men vær bevist og la ikke depresjonen gnage livskvaliteten og tære deg så hardt at du opplever livet meningsløs.For det finnes hjelp og du kan prøve forstå selv at du kan tenke deg sunnere tanker og snu og se små gleder i hverdagen..Ingen har det bare lykkelig og positivt ..selvom de ikke er deprimerte..Forsjelligen på de ikke deprimerte er at de klarer finne strategier å ikke la seg tatt med bølgen av en vondt tristere dag..pga de observerer seg selv og har en indre dialog støttende og positiv med seg selv.Dette kommer ikke av seg selv men gjennom å være bevist og jobbe med det..og ikke minst dette kommer fra oppveksten og støtten og på igjen ikke gi deg ..instilling ..man har opplevd rundt de nære i barndommen..Men dette kan jobbes med..Observer deg selv som du skulle observert en venninne som søker trøst og hjelp hus deg..Da gir du deg mulighet å hjelpe deg selv..å finne måter å knekke den følelse..Gå ut i frisk luft ,ha en hund Kansje å gå turer med..treff noen venner og mulig søk hjelp hus behandler eller fastlege..:):) klem fra meg.:)Du er verdifull
Avatar

Re: Lever jeg for alle andre ?

jan 20 2020 - 09:33
Psykolog og medisiner er til hjelp men jobben å prøve være positiv og glad i deg selv er du som må gjøre .:)Det man tenker blir din virkelighet..dvs hvis du tenker « lysere» om deg selv blir jobben frem videre i lyset lettere og drar bedre nytte av medisiner og psykolog.:):)
Avatar

Re: Lever jeg for alle andre ?

jan 28 2020 - 11:02
Oi,den siste setningen din skremmer meg!
" Jeg går ukentlig til psykolog og har gjort det i mange år. Jeg går også på medisiner. Så jeg gjør forsåvidt alt jeg skal gjøre... Men nå begynner jeg å bli lei av å aldri bli bedre."

Kjære deg, du blir ikke bedre av dette alene! Jeg håper du og alle andre som sliter forstår det.
Medisinene og psykologen er kun et av mange hjelpemidler. Som @justsmile skriver er det du som må gjøre jobben selv. Dessverre. Det er sånn det er.

Men vit at det finnes et hav av andre verktøy enn medisiner og psykologer.
Hva med en tur i skogen? Yoga? Sunn og god mat? Danse (selv om du ikke føler deg glad)? Musikk??
Massasje? Meditasjon? Skrive? Tegne? Male? Bokse? Svømme? Lese? lage positive affirmasjoner?

Listen er lang. Håper du kan lage en liste som gjelder for deg med ting som kan få deg ut av mørket.

Og et tips som jeg trengte å bli minnet på selv i dag: se deg selv i speilet og si til deg selv at du er glad i deg selv (selv om du ikke føler at du mener det) Deretter sier du høyt en ting du kan være takknemlig for i dag. Det er alltid NOE man kan være takknemlig for. <3

Hold ut! Lykke til <3
Til forsiden