Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Leter etter mening

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Leter etter mening

april 23 2019 - 12:58
Hei,
Jeg nærmer meg 30. Jeg har jobb, god helse, og studerer ved siden av, i tilfelle jeg vil gjøre noe annet senere. Har en støttende og oppegående familie. Jeg er singel og aldri hatt kjæreste. Har ikke barn.

Selv om alt burde være "ok" og alle andre sier jeg "har jo alt" har jeg i det siste slitt ekstremt mye med å se meningen med alt.

Nå i ferien har det jo vært fint vær, og dagene har vært rolige. Men når jeg har det "fint" er jeg lei meg, fordi en dag tar dette slutt. Er det å ha det "fint" som er meningen med livet? og hvorfor det? Jeg går hele tiden rundt og er trist.

Man blir født, jobber, og dør. Jeg synes dette er så ufattelig trist og meningsløst. Jeg sliter veldig. Føler meg ekstremt tom.

Har jo egentlig ingenting å klage på, men har aldri hatt det så ensomt og fælt i hele mitt liv. Hva er det jeg jobber for? Å pensjonere meg en dag og ha penger på konto når jeg dør?

Synes penger kan være en motivasjonsfaktor, men da blir jeg jo kalt kapitalist eller materialist eller hva det nå heter. Alt blir jo feil uansett hvordan jeg vrir og vender på det.

Det var en lang studie som viste at å knytte bånd med andre var meningen med livet, hvorfor er det rett?

Hva er rett? Hva er galt? Hvorfor? Jeg skjønner ikke.
Avatar

Re: Leter etter mening

april 23 2019 - 13:39
kjære deg med tomhet! jeg kjenner igjen følelsen! jeg har mange ganger følt på den samme tomheten. selv om man tenker at "jeg har alt. Jeg må ikke klage" så er tomhetsfølelsen like reel likevel. Jeg husker når jeg følte det på samme måten, og bare tenkte "hva er meningen med dette? skal jeg bare gå rundt her som en zombie, fylle dagene med det som forventes og så hva mer,,,,?"
jeg tok tak i det, og satt meg opp et visuelt tankekart. klippa og lima opp på ark. bilder av ting jeg drømte om, bilder av steder jeg ville besøke, ting jeg ønsket å oppnå. personer jeg gjerne ville gjøre noe med.
tilslutt følte jeg at jeg fikk et litt overblikk over hva som egentlig var viktig for meg i livet. jeg klarte å snu tomheten om til drømmer og mål. jeg klarte å starte å planlegge, at før jeg fikk tomhetsfølelsen av at livet ikke ga mening, så jeg på tanke/bildekartet, og tenkte jo, nå er jeg et skritt nærmere.
Nå noen år etter er det flere av tingene jeg ikke har gjennomført. men jeg vet at jeg kan! jeg vet at det er mulig!
vi er mennesker som omgås andre mennesker, og blir hele tiden påmint på at vi ikke er gode nok, ikke gjør nok, må gjøre flere ting. men når jeg klarte å fokusere på hva som var viktig for meg, hvordan livet mitt burde være for meg, gikk det bedre.

det hørers kanskje rart ut at man klarer å snu seg om, fylle tomhet og meninigsløshet med noe som bare er visuelt eller drømmende. men jeg klarte hvertfall å snu det. tomheten kan selvfølgelig komme ennå, men meningen med at jeg bare eksisterte uten klare mål eller mening, avtok:)

lykke til!
Til forsiden