Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lese egen journal

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lese egen journal

okt 31 2016 - 17:36
Vet noen om det går an å lese hva fastlegen og andre har skrevet om deg etter legebesøk? Har hatt en del sammenbrudd i det siste og endt opp med å snakke med legevakten, og nå når jeg var hos legen idag visste de alt og de satt å leste på det rett foran meg. Legen min er i permisjon så var første møtet med den nye og det var veldig ukomfortabelt. Vil gjerne vite hva de så og hva de fra legevakten og den tidligere fastlegen har skrevet.
Avatar

Re: Lese egen journal

okt 31 2016 - 17:50
Du har rett til innsyn i egen journal og kan innhente disse selv fra både fastlege, legevakt og sykehus. Mulig du må betale en liten slant, mener jeg å huske.
Om det er fra konkrete datoer, så kan du få fra bare den. Ta kontakt med de som sitter med papirene dine og si hva du ønsker.
Avatar

Re: Lese egen journal

okt 31 2016 - 18:12
Her er mer info sakset fra https://helsenorge.no/kjernejournal/slik-bestemmer-du-bruken-av-din-kjernejournal


​Hindre helsepersonell fra innsyn i min kjernejournal

Det er lagt til rette for to ulike måter å hindre innsyn på:

Begrense tilgangen til hele eller deler av sin kjernejournal for alle helsepersonell.
De begrensede områdene kan åpnes av helsepersonell i en akutt situasjon eller med ditt samtykke.

Blokkere utvalgte helsepersonell mot muligheten til å logge seg på din kjernejournal. Denne blokkeringen er ikke mulig å passere.

Du kan opprette begrensninger av tilgang til din kjernejournal her på helsenorge. Gå til Min helse og logg deg inn. Velg menyen som heter «Innstillinger». Der kan du ta stilling til begrensning av tilgangen til din kjernejournal. Ønsker du å blokkere for tilgang for utvalgt helsepersonell tar du kontakt med HELFO, se nedenfor.
Begrense tilgang til opplysninger

Du kan velge å begrense tilgang til innsyn i hele eller deler av opplysningene i din kjernejournal, for alt helsepersonell. Det betyr at du kan legge inn følgende begrensninger:

Begrense tilgang til enkelte opplysninger i kjernejournal, slik som for eksempel legemiddeloversikten eller besøkshistorikk fra sykehus.

Begrense tilgang til hele kjernejournal fra innsyn for helsepersonell.

Har du lagt til en begrensning i kjernejournalen din, vil dette være markert for helsepersonell.

Begrensninger kan oppheves av helsepersonell med tilgang til din lokale pasientjournal. Det er kun mulig for helsepersonell å åpne begrensede deler dersom du gir ditt samtykke eller det har oppstått en akutt situasjon. I en akuttsituasjon kan helsepersonell som har deg til behandling trenge utvidet informasjon fra kjernejournal for å gi deg viktig og kanskje livreddende behandling.
Blokkere utvalgt helsepersonell

Du kan hindre at helsepersonell du kjenner ved navn skal kunne se din kjernejournal ved å blokkere dem mot innsyn i din kjernejournal.​

Da vil ikke de angitte personene kunne se din kjernejournal og de kan heller ikke oppheve blokkering på noen måte. Det er kun du som kan oppheve en blokkering av kjernejournal mot utvalgte helsepersonell.

For å gjennomføre en blokkering tar du kontakt med 800HELSE (800 43 573). Du må bidra med helsepersonellets navn og HPR-nummer. HPR nummer finner du hos Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell. Du må kjenne til etternavn og deres fødselsdato/år for å kunne hente ut HPR nr.
Andre tiltak for å hindre innsyn fra helsepersonell

Låst resept? Har du bedt om en låst resept hos den legen som skriver ut resept til deg, vil informasjon om denne resepten bli sperret for helsepersonell i kjernejournal.

Har du bedt apoteket om å reservere deg mot at fastlegen skal få informasjon om et legemiddel du har fått utlevert der, vil denne informasjon også være sperret for helsepersonell i kjernejournal.

​Reservasjon fra kjernejournal

Du får automatisk kjernejournal hvis du ikke aktivt reserverer deg, og du kan reservere deg når som helst.

En reservasjon innebærer at all informasjon i din kjernejournalen slettes, og at nye opplysninger om deg ikke samles inn. Helsepersonell vil heller ikke finne noen kjernejournal når du får behandling.

En reservasjon vil bare gjelde kjernejournal, ikke journaler du har hos leger eller på sykehus.
Hvis du angrer deg?

Har du reservert deg fra kjernejournal, kan du innen 30 dager ombestemme deg og be om å få gjenopprettet informasjonen i kjernejournalen din.

Dersom du på et senere tidspunkt ønsker en kjernejournal, må du be om å få opprettet en ny. Kjernejournal vil da ikke vil inneholde historiske opplysninger om legemidler eller kritisk informasjon om helsen din.

Ta kontakt med 800HELSE (800 43573) for få opprette en ny kjernejournal.
Avatar

.

okt 31 2016 - 18:29
Åh takk! <3 Hvordan søker jeg om dette? Gjennom fastlegen eller på nettet også henter hos fastlegen? Kan jeg ta det med psykologen?

Jeg vil egentlig bare ha kontroll på hva som finnes skrevet om meg og tilgjengelig for helsepersonell. Liker ikke at noen har dokumentert mine mest sårbare øyeblikk når jeg ikke kan se hva de har skrevet og hvordan de har formulert seg. Trenger bare å ha oversikt og kontroll på situasjonen. Tror ikke jeg trenger stenge noen ute. Men går det an å velge/be om at flere ikke får se det? Kutta meg på fredag og klikka helt og har ikke gjort det på hvertfall 4 år og skammer meg sånn.. vil ikke noen skal vite det, men ringte hjelpetelefonen som sa jeg burde snakke med legevakten og da gjorde jeg jo det og nå visste legen det og det var ekstremt ukomfortabelt. Vil helst ikke snakke mer med den legen nå, så håper ikke jeg må spørre han personlig om dette?
Avatar

Re: Lese egen journal

okt 31 2016 - 19:33
På sykehus/poliklinikk kan man bare sende inn et skjema, men hos fastlege vil jeg tro du må ta direkte kontakt. Men det kan hende det holder å snakke med de i resepsjonen, men mulig du må levere inn et skriftlig krav med underskrift.
Avatar

.

nov 1 2016 - 18:20
Kan være jeg er sykt paranoid nå, men var hos psykologen idag og følte hun og hadde lest det. Har alle tilgang til det legevakten sier om meg utenom meg??
Til forsiden