Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lei av livet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lei av livet

mars 20 2022 - 09:49
Har hele livet slitt med å fungere sosialt, da jeg var liten var det å forstå oppskriften på leken. I voksen alder er problemet at det er veldig få temaer jeg kan noe om, ikke det at jeg ikke prøver, men hjernen er bare ganske begrenset. Føler meg ofte ganske dum i samtaler med andre.
Har ingen i familien som har "kognitiv svikt", kommer mest sannsynlig av uflaks å muligens at min mor drakk noe alkohol under starten av svangerskapet (Står i papirer fra en psykolog som utførte en evnetest på meg i ung alder). Kan nok også ha drukket mer enn hun innrømte, men blir bare spekulasjoner, og situasjonen blir uansett ikke annerledes om så var. Nei, jeg har ikke asperger (har blitt utredet for det).

Har vært ganske lei i over 10 år. I tillegg til å ha et evnenivå under normalen, plages jeg også av angst. Til tider ganske mye. Som ødelegger søvnkvalitet ofte. Prøvd eksponeringsterapi og vært i mange samtaler om tematikken, uten at jeg selv føler noe som helst forbedring, heller det motsatte. De siste 4-5 månedene har det nesten ikke gått en dag uten at jeg tenker på selvmord. Synes at døden nå virker mer fristende enn å fortsette. Har aldri utført et forsøk, men tenker ofte hvordan jeg skulle gjort det. Grunnen til at jeg ikke har forsøkt er nok fordi jeg ikke har funnet en måte som gir så lite smerte som mulig. Har vel også et ørlite håp om at situasjonen kan bli bedre.

Har forsøkt forskjellige antidepressiva (tre stk tror jeg), gikk på alle i cirka en måned hver, men opplevde ingen endringer.

Har et ganske lite nettverk, men møtes sjelden. Sosiale medier opplever jeg mer som en stressfaktor enn noe positivt. Mesteparten av tiden tilbringes alene, men da jeg bodde hjemme å fikk mer støtte fra min mor, hadde jeg også en ganske negativ tankegang om min egen framtid.

Nå som jeg er nærmere 30 enn 20, oppleves det tyngre enn tidligere at jeg fortsatt ikke har noen jobb. Har prøvd ut litt av hvert, men sliter ofte med å forstå arbeidsoppgavene godt nok. I tillegg er der alltid et evigvarende problem det sosiale, pluss angst har jobb vært noe jeg bare forbinder med noe negativt som jeg alltid mislykkes i.
De jeg har i nettverket mitt, selv om jeg ikke har spesielt mye kontakt med de, driver eller er snart ferdig med en eller annen grad på høyere utdanning. Eller er i fast jobb. Blir bare misunnelig og trist når de forteller om hvor perfekt livene deres er. Noe som selvsagt ikke er noe positivt, siden jeg da sikkert oppfattes som lite interessert, men hadde jeg vært i lik situasjon er jeg sikker på at jeg kunnet gledet meg på deres vegne.

Er fysisk aktiv i form av forskjellige utendørs og innendørs aktiviteter. Opplever litt mestring på den delen, men dette fører da ikke til noen fast jobb akkurat.

Da jeg var yngre tenkte jeg at det ville ordne seg da jeg ble eldre, for de fleste gjør det jo det. Har fullført 3 årig videregående skole (har studiekompetanse). Har også prøvd meg på høyere utdanning, men det ble ganske mislykket. Endte bare opp med flere hundre tusen i lån til lånekassen. Sitter igjen med under 30 studiepoeng.

Av jobber jeg tror jeg hadde likt tror jeg naturforvalter, da jeg er veldig glad i å gå på fjellområder, spesielt Dovrefjell og Hardangervidda. Men får ikke lenger noe lån av lånekassen og tviler også på at jeg ville klart å fullføre en slik utdanning. Da faller vel muligheten der bort.

Følte bare å skrive ned hvordan jeg har det. Sikkert for å få litt medlidenhet tilbake, men mest ønsker jeg å høre fra andre likesinnede. Tenker da først å fremst på de av dere som også har lav kognitivt evnenivå i tillegg til å ha en utfordrende angst problematikk. Eventuelt bare de som har lavt kognitiv evnenivå, da det sikkert ikke er så mange her med det uansett. Ønsker å høre om dere har en fast jobb, og greier å leve et normalt liv.


Hei,

Hvis du i tillegg ønsker å skrive litt med oss i veiledningstjenesten, er du velkommen til det. Send oss noen ord, så svarer vi. :)

Hilsen Administrator


Til forsiden