Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lei av alt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lei av alt

okt 28 2020 - 19:46
Hva er det egentlig å leve for? Jeg føler meg så liten og ubetydelig og ikke minst verdiløs. Jeg er lei av å stå opp, jeg er lei av å legge meg, jeg er lei av å være sulten, jeg er lei av å lage mat, jeg er lei av å legge på meg, jeg er lei av skole, jeg er lei av jobb. Og mest av alt jeg er lei av å føle meg fanget i mitt eget hode, og jeg er lei av livet. Hva faen er det egentlig å leve for?

Mørk start her, men jeg er så lei av å ha slike tanker og jeg tenker ofte er det bare jeg som tenker at det hadde vært en lettelse om jeg bare kunne velge om jeg vil dø i morgen eller ikke? Er jeg syk eller er dette noe alle mennesker tenker på? Og da mener jeg ikke en gang i året eller to. Nei nei, jeg tenker slike tanker flere ganger i måneden, flere ganger i uka og noen ganger flere ganger om dagen. Er dette normalt? Jeg vet egentlig ikke hvor jeg vil med dette, men jeg måtte bare få noe ut, og det var tydeligvis dette som ville ut av meg. Men siden jeg først skriver kan jeg også få sagt noe jeg har tenkt i flere år nå, er det lurt av meg å dra til legen for en prat om å få henvisning videre til psykolog? Jeg har fått høre av mine nærmeste gjennom de siste årene at jeg burde vurdere det. Jeg har naturligvis ment at de overdriver, men tanken har slått meg flere ganger. Tenk hvis de faktisk er inne på noe? Men så har tankene mine gått en helt annen vei igjen og da tenker jeg at jeg klarer meg fint. For jeg klarer meg jo, det gjør bare vondt, men jeg kommer meg jo gjennom dagene, noe som gjør at jeg tenker at det ikke er alvorlig nok og at det blir for dumt å søke hjelp?

Det her ble egentlig bare rot, men sånn er hodet mitt nå. Rot. Kanskje dette hjelper meg, kanskje ikke. Tenker jeg gir meg nå uansett. Om du faktisk har lest alt det her så fortjener du nesten en pris av et slag.
Peace out!
Avatar

Re: Lei av alt

okt 28 2020 - 20:09
Du er innenfor definisjonen av syk hvis disse tankene plager deg så mye at det begrenser din livskvalitet - og da har du rett til nødvendig helsehjelp. Hva som er statistisk normalt eller unormalt er ikke relevant i den sammenheng.
Avatar

Re: Lei av alt

okt 28 2020 - 20:58
jeg vet akuratt kossen det er å være lei av alt og sliter akuratt sånn nå selv og de e kje lettt, hvertfall kje når en kje kan snakke me hvem som helst og ikke bli hørt og føle seg liten forhold til verden rundt en, men der finnes hjelp der ute til en hver enkelt uansett hvordan man føler oss men jeg selv synes de e vanskelig innimellom å se de at en trenger de eller at de betyr noe.

enten føler eg meg svak eller mindre hvert viss eg søker hjelp. eller så føler eg at ingen bryr seg om meg. men syk er feil å kalle seg for syk er man hvertfall ikke de e feil å kalle seg.

du er ikke syk du trenger bare støtte og hjelp. har du ikke venner eller familie? eller noen du stoler på som du kan snakke me eller få støtte og hjelp hos.

men ja kanskje det hadde vært lurt å få støtte hos en psykolog eller noe det har hjulpet meg når eg fant den rette å snakke med. ikke gi deg de er det viktigste. man føler seg ofte liten og svak når man først faller i mørket. men der finner håp og hjelp der ute.

jeg forstår godt hva du går gjennom, men ska alikevell være forsiktig med å sei at eg kjenner dine symptomer for hver enkelt er forskjellig. men søk råd og tips hos din lege ikke gi deg de er det viktigste.

du er mer sterk enn du tror. Stå på du er Rå!!!
Avatar

Re: Lei av alt

okt 28 2020 - 21:16
polly1996: Man får ikke f.eks. sykemelding uten å faktisk være syk. Begrepet psykisk syk er kun en juridisk definisjon som er nødvendig for at helsevesenet skal fungere sammen med andre samfunnsinstitusjoner, så du har delvis rett i at det er feil å kalle seg syk, ihvertfall i naturvitenskapelig forstand. Så det må være opp til trådstarter å vurdere om problemene er så store at han vil definere seg som syk.

Men det er jo et paradoks at i det norske helsevesenet kan man være både syk og frisk samtidig...
Til forsiden