Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lei av å være lat..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lei av å være lat..

okt 21 2015 - 14:35
Når jeg er deprimert så klarer jeg nesten aldri å overvinne min egen lathet. Det føles som om kroppen er helt skrudd av og alle aktiviteter blir til ork. Det er akkurat som om senga holder meg bundet og alle gjøremålene frastøter meg. Utrolig frustrerende.
Det er bare sånn når jeg er i en depressiv fase, ellers er jeg motsatt av det. Savner den tida så innmari mye..
Avatar

Jeg skjønner deg og din frustrasjon veldig godt.

okt 22 2015 - 13:31
Jeg våger meg nesten til å tro at latskap i seg selv, om ikke er en egen diagnose, så i hvert fall en sterk bivirkning av at man ikke har det noe bra.

Og nå snakker jeg ikke om den ungdomslatskapen der ungdomen kanskje ikke gidder rydde rommet sitt, eller rydde middagsbordet etter seg, men samtidig har massevis av andre ærender og gjøremål som han/hun har null problem med å få unnagjort.

Men jeg tenker på den latskapen der man er totalt passivisert i forhold til absolutt alt av praktiske oppgaver. At man er for sliten/lat til å i det heletatt komme seg opp og ut av senga f.eks. (skyldig). Eller ikke gidder ta oppvasken i dag heller fordi det oppleves som et slit i forhold til alternativet - som er å legge seg i senga eller på sofaen med en eller annen hjernedød underholdning (youtube, f.eks).

Videre tenker jeg at, jeg tror aldri jeg har opplevd et menneske som er lat på den totalt passive måten, som samtidig er lykkelig.
Og jeg kan heller ikke huske å ha vært borti et menneske som er lykkelig - og samtidig lat på denne måten.

Jeg har mange ganger fått høre at jeg er så utrolig lat og må se å ta meg sammen, men det har jo alltid vært i perioder der jeg ikke har hatt det noe bra og slitt med tunge depresive tanker.

Syntes det er synd at det å være lat er så negativt ladet, som at det er noe man bevisst velger å være. Når det ofte kommer som en konsekvens av at man er syk(deprimert eller annen psykisk sykdom).
Til forsiden