Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Komme seg etter langvarig depresjon.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Komme seg etter langvarig depresjon.

feb 16 2017 - 00:29
Hei. Er det noen her inne som har erfaring med å komme seg etter langvarig depresjon? Har vært deprimert (med noen kortere opphold) de siste elleve årene, men har i løpet av det siste året gradvis blitt bedre. Har fått tilbake et slags håp, og selv om det bare tidvis er tilstede, er det nok til at jeg vil fortsette. Jeg vil ta tilbake livet mitt. Men det er vanskelig. Synes det er vanskelig å skulle starte livet på nytt. Har ingen vennekrets, ingen utdanning, ingen retning. Vet liksom ikke helt i hvilken ende jeg skal begynne. Føler jeg er litt i ingenmannsland akkurat nå. Om noen kunne tenke seg å dele sine erfaringer med meg så hadde jeg satt stor pris på det:)
Avatar

Hei

feb 16 2017 - 14:15
Hei:)
Skriv gjerne til meg i innboksen:)
Avatar

RE: Komme seg etter langvarig depresjon

feb 16 2017 - 14:42
Depresjon er ein vanskelig kneik å komme seg over. Eg har sjølv slitt med det sida eg var 13-14 år (er i dag 23 år). Det er både oppturer og nedturer når det kjem til det å "leve med det". For det første så ville eg anbefalt deg å tatt ein tur til fastlegen din og bedt om ein konsultasjonstime med ein psykolog slik at du kan få klarhet i kva du slit med. Eg kunne anbefalt deg anti-dep, men i òg med du ikkje har ein omgangskrets for tida eller andre ting som driv deg så veit eg ikkje om anti-dep er løsningen. Mitt beste råd er å gå til psykolog og få til ein aktivitetsplan og finne meir ut om kva du vil med livet. Håpa dette var litt til hjelp ..
Avatar

:)

feb 16 2017 - 15:08
Takk for svar:)

Medisiner er uaktuelt. Jeg har vært hos psykolog/psykiater før, og jeg har prøvd ut flere forskjellige medisiner. Jeg vil ikke ha en krykke. Jeg vil ikke sette problemene på vent. Jeg vil ikke gjemme bort følelsene mine. Jeg vil videre. Jeg vil leve livet mitt. Jeg vil bli ferdig med den jævla dritten her.

En kombinasjon av trening, kosthold og kunnskap/selvinnsikt er det som har hjulpet meg det siste året. Men depresjonen tar meg stadig igjen. Er bare så dritt lei av det. Jeg har kjempet mot det i mange år nå. Jeg fortjener faen meg noe mer.

FAENFAENFAENFAEN
Avatar

Re: Komme seg etter langvarig depresjon.

feb 16 2017 - 23:40
eg tenker at det viktigaste for deg kan vere å finne ut av kvifor du er depremert og evt kva som gjer deg depremert, og så jobbe med det. Det er enklare sagt enn gjort, men depresjon kan vere så mangt. Å det og finne ut av kva som er grunnen til at du er depremert er første plass å begynne tenker eg.

Eg trur dessverre ikkje at det alltid finnes ein kur for depresjon, men at ein må lære seg å leve med det og coope med det når ting blir vanskelig. Sånn har det vore for meg da siden eg har diagnosen som gjer at eg aldri blir kvitt det. Men det er ikkje dermed sagt at det ikkje finnes oppturer!
Til forsiden