Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjæresten slo opp med meg, han er trolig deprimert. Vil en psykolog få han til å sortere tankene og forstå hva som er et reelt problem og hva so...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjæresten slo opp med meg, han er trolig deprimert. Vil en psykolog få han til å sortere tankene og forstå hva som er et reelt problem og hva so...

juli 24 2017 - 05:45
Det ble slutt med typen for noen dager siden. Vi har kranglet mye det siste halve året; bagateller har eskalert og blitt til heftige krangler. Jeg har vært fysisk syk noe som har tæret på mitt humør og psyke, mens han har havnet i en vanskelig livssituasjon.

Begrunnelsen for bruddet er at han mener vi har personligheter som krasjer noe sykt. Jeg kjenner meg ikke igjen i dette (jeg kan ikke skjønne at personlighetene våre har endret seg radikalt etter vi ble sammen) og kan heller ikke se at det er noe som har gjort at dette plutselig skulle gå opp for han (heller ikke kranglene, for dette er som sagt bagateller). 

Han har tidligere vært deprimert og tror nå han er inne i en depresjonen igjen, eventuelt at han aldri har vært helt kvitt depresjonen. Han vil derfor oppsøke hjelp (sin tidligere psykolog) når fellesferien er over. 

Han er klar på at følelsene for meg fortsatt er til stede, at jeg er den fineste jenta han noensinne har møtt og at jeg har hjulpet på psyken hans og bidratt til at han ikke er på et verre sted enn det han faktisk er. Jeg kjenner han såpass godt at jeg føler meg trygg på at han ville fortalt det til meg dersom jeg var en årsak til depresjonen nå. 

Når han snakker med psykologen og forteller det han har fortalt meg (angående sine føler for meg og hva jeg har betydd for ham og hans psykiske helse), er det sannsynlig at hun da vil klare å sortere ut at det ikke nødvendigvis er forholdet med meg som er hovedproblemet? 

Jeg er så redd han skal fortelle at vi "har for ulike personligheter" uten å stille kritiske spørsmål rundt det. Han har gått til henne tidligere så hun vet fra før hva jeg sannsynligvis har betydd for ham. 

Han har sagt at han vil ha kontakt nå og da, men at vi ikke skal ha kontakt de nærmeste ukene ettersom bruddet er helt ferskt. 

Hva tror dere, er det sannsynlig at han vil innse at det ikke er forholdet som er problemet i livet hans selv om vi har kranglet mye det siste halve året (vi har gått gjennom en tøff periode i forholdet)? Lignende erfaringer?

Avatar

:)

juli 24 2017 - 19:14
Ofte kan det skje at folk har vanskeligheter andre steder i livet sitt, og den eller de som står nærmest er der huggene kommer. Som feks her, på en annen side tar jeg meg i å tenke hvis bagateller blir eskalert og heftige krangler oppstår så er det kanskje måten dere snakker sammen, eller mer egentlig _til hverandre_ - dvs dere sier ord, men fordi begge er slitne e.l. så oppfattes ordene mye mer annerledes enn hva som faktisk ble sagt.
jeg ser ofte det på jobben og ellers med folk som er rimelig direkte - har jeg en dårlig dag føles de som en dampveivals som sakte kjører over meg, mens hvis jeg har en normal/god dag så tenker jeg who cares, move on.

Det er vanskelig for meg å si noe om personlighetene deres når jeg kjenner hverken eller av dere, ei heller historiene deres. Å skrive det her ville uansett neppe hjulpet fordi nyanser forsvinner, også er det ofte slik at det er 3 versjoner av en sak;

Hver av partene sin + den faktiske.

Men kanskje noe som kan løse opp i dette så du ikke blir sittende nervøs og vente. Er det en ide at du blir med på en sesjon sammen med psykologen hvor dere snakker om forholdet, hvordan dere snakker til/med hverandre og får en "nøytral" tredjeperson til å hjelpe dere videre?
Som sagt - når jeg leser det du skriver biter jeg meg mer tak i kommunikasjon enn personlighet. En måte å vurdere dette på er å se på

1) Hvor lenge har dere vært sammen?
2) Hvor lenge har problemet vært der?
3) Hvor lenge har det vært så alvorlig?

Hvis 2 og 3 ikke er like lenge som 1 så er det aller høyst sannsynlig _ikke_ personligheten, da er nok heller det beste forklaringen han kom på. Det hender ofte når en er langt nede at "enkle forklaringer" blir sannheten fordi det krever mye å analysere alt fra A-Å, og det har man ofte ikke kreftene til. Enkleste vei til mål er da første forklaring, men den er ikke alltid den beste eller riktige tror jeg.
Avatar

Re: Kjæresten slo opp med meg, han er trolig deprimert. Vil en psykolog få han til å sortere tankene og forstå hva som er et reelt problem og hv...

juli 24 2017 - 20:20
Tusen takk for langt og godt svar. Jeg følte du traff blink i forhold til min situasjon. Vi har vært sammen i tre år, mens problemet har vært der det siste halve året. Vi har selvfølgelig kranglet før dette også, men det har vært nå og da.

Jeg har lyst til å nevne dette du skriver for han, for jeg tror det er kommunikasjon og ikke personlighetene som er vårt problem.

Har forsåvidt også veldig lyst til å være med på en time hos psykologen hans, men merker samtidig at jeg blir litt nervøs av tanken ettersom jeg ikke vil gi inntrykk av at jeg står klar og venter når han vil ha meg. Jeg orker dessverre ikke være i forhold med en som er psykisk syk og som jeg ikke vet hvor jeg har og hvordan han behandler meg i de dårlige periodene, selv om han er fantastisk i de gode periodene.

Men jeg kan kanskje foreslå en slik time for å kartlegge om forholdet er problemet i utgangspunktet, for at vi deretter eventuelt kan ta ting gradvis for å bli sammen igjen? En slik time behøver vel ikke være mer "bindende" enn som så?

Vi har avtalt å ikke ha kontakt de nærmeste ukene. Jeg bør vel ha litt is i magen og respektere dette? Hvis han virkelig har følelser for meg vil vel ikke de forsvinne i løpet av 3-4 uker selv om vi ikke har kontakt? Kanskje han bruker disse til å "våkne"?

Dette ble også veldig langt, men jeg satte utrolig stor pris på svaret ditt.
Avatar

:)

juli 24 2017 - 21:12
Da bør jeg nok følge opp igjen - sitter og ser kurs i foto så dette er ganske bra bruk av tid merker jeg om jeg kan glede noen andre :)

Jeg lenger stadig mot at forklaringen hans er typ den jenter bruker når de vil ut, og ikke egentlig rydde i problemene. Det er en enkel løsning hvor en finner første og beste forklaring. Det er synd fordi det ødelegger for mange uten noe god grunn.
Jeg tror ikke uten videre kommunikasjonsdiskusjonen er noe du skal ta nå, magefølelsen min sier at du kanskje ikke kommer så langt om han ikke har kapasitet til å gå "så dypt", men på samme tid kjenner du han best...jeg ville da kanskje ventet og sett litt an, så heller ta opp som at "du, jeg har tenkt litt, kan det heller være måten vi snakker til hverandre, og ikke med hverandre...fyll inn resten som du vil*

feks, da blir det en åpning som viser at du har tenkt, viser interesse men heller ikke burde skape en skyttergrav. Hva angår det siste, bare du kan egentlig kjenne på den følelsen. Jeg tenker du har rett, men på en annen side, om dette hjelper han å ta skikkelig tak i situasjonen så kanskje det er en investering? Hvis det feiler igjen så gav du alt, og du kan gå fra det med ren samvittighet sånn sett. En kan bare gi så mye, men i et forhold tenker jeg at en bør strekke seg langt, men ikke brekke nakke eller rygg bare. Om du skjønner tankegangen?

Nei, en slik samtale trenger ikke være bindende for noen, men det kan være et tveegget sverd...du kan få at forholdet ikke funker pga han, eller kommunikasjonen, men det gir deg en sjanse å få snakket ut, jobbe sammen om det og hvis det ikke går blir det som ovenfor..du prøvde, det er faktisk mer enn mange andre gjør, og det er bra.
La han få fred, hvis han er deppa nå så kan du bli "mas" mer enn "hjelp" kanskje, jeg ville også sysselsatt meg selv eller bare kjent på følelsen av bruddet...ikke flykt fra følelsen, men sett deg ned og pust mens du bare lar følelsen flyte gjennom, da kan du jobbe den ferdig.


Om du vil kan vi fortsette praten på melding også, vet ikke om du er på jakt etter venner også? :)
Til forsiden