Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kartleggingsmøte med kommunen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kartleggingsmøte med kommunen

des 28 2019 - 19:46
Skal 2.1 på kartleggingsmøte i kommunen i forbindelse med psykisk helse. Grunnen er fordi jeg er så dårlig psykisk at kommunen skal bli støtte/ekstra i tillegg til behandling på dps. Men vet ikke hva et slikt kartleggingsmøte inneholder. Er det noen som kan hjelpe meg med hva et slikt møte inneholder og hvor lenge det varer?
Gruer meg skikkelig og synes det er vanskelig. Vær så snill å hjelp meg
Avatar

Hei totalkaos

des 29 2019 - 01:53
Skjønner du gruer deg.men er det snakk om psykiatrisk sykepleier?de skal kartlegge dine behov.om du trenger praktisk hjelp men også støtte.sykepleiere gir også støttesamtaler selv om du har dps.det går nok bra.skal behandler fra dps være med på kartleggingsmøte.de pleier det.
Avatar

Re: Kartleggingsmøte med kommunen

des 29 2019 - 09:47
Hei. Jeg aner ikke hvem jeg skal snakke med,annet et at det fra kommunen. Å skal på møtet alene,behandler på dps har uansett ferie
Avatar

Hei

des 29 2019 - 23:36
Ok men må jo stå noe på papiret du har mottat at du blir innkalt.de skal nok kartlegge behovene dine.når du skulle på vurderingssamtale på dps da var du stressa sikkert også møte med komunen er nok mindre stressende enn vurdering på dps.
Avatar

Re: Kartleggingsmøte med kommunen

des 30 2019 - 15:44
Nei sto ikke annet en tid og sted. Så vet ingenting.
Ja jo var det,men dps var overflytting fra bup, så ikke mye vurdering på samme måte
Avatar

Re: Kartleggingsmøte med kommunen

des 30 2019 - 16:38
Blir sikkert ikke lengere enn 1 time. Trenger du en pause kan du gå ut og få deg frisk luft. Eventuelt si fra at du har gjort nokk for en dag.
Uansett om det bare er 20 minutter du er der.
Si fra kan du også gjør gjennom en mld.

Har gjort det samme når det kom til ting som virkelig var angst fremkallende.
20 minutter er bedre en ingen ting.

Noe av kartleggingen kan nokk gjøres gjennom tekst melding tenker jeg?
Avatar

Hei

des 30 2019 - 19:17
Altså i forhold til timer du har hos psykolog burde dette gått bedre.jeg tenker at de kanskje blir 2 eventuelt og skal kartlegge dine behov.trenger du pause så kan du jo si ifra.første gang jeg hører om at noe av kartlegging kanskje kan gjøres gjennom tekstmelding.Dette kommer nok til å gå bra.skjønner så godt hva du går gjennom har vært der mange ganger.Tenker at kanskje skulle dere på forhånd ventet til psykologen er tilbake fra ferie for da hadde det kanskje vært lettere for deg med en som du er trygg på men nå ble det slik.det er veldig avhengig det ned komunen.noen ganger er de to når de gjør kartlegging andre ganger en så veldig forskjellig.Du overlever nok dette men skjønner deg så godt altså vært i det mange ganger det stresset hva skjer videre hva tenker dem om meg å.hva kommer til å skje videre sånn holder det på.Jeg håper du får en god person som du har kjemi til.jeg er fornøyd med han jeg har fra komunen selv om psykologen alltid er viktigst men liker dem begge.så jeg krysser fingre for deg og husk som anotherusername skrev du kan be om pause få deg litt frisk luft hvis det blir for ille.
Avatar

Hei

des 30 2019 - 19:19
Det jeg tror du får er støttesamtaler hos psykiatrisk sykepleier en gang i uka ell annenhver uke som du har ved siden av dps timer.
Avatar

Re: Kartleggingsmøte med kommunen

des 30 2019 - 20:16
Hei. Var igjennom det samme i fjor så her er litt info:

De fleste av de som jobber i det kommunale psykiatriske tilbudet er sykepleiere, sosionomer, vernepleiere e.l. med spesialkompetanse innen psykiatri så da er det minst én slik person du skal møte. Den første samtalen går ut på å kartlegge om det kan være aktuelt å tilby deg hjelp/støtte utover det du mottar via fastlege og DPS. De kommer ikke til å tre noe over hodet på deg, det meste kommer på plass ved at du selv uttrykker ønsker/behov. Møtevarighet vil nok variere alt ettersom hvor mye du/de har på hjertet. For meg varte møtet i litt over en time. De skjønte at jeg etterhvert ble veldig sliten og da rundet de av. Det kommer nok til å tas notater underveis og dette er fordi de er pålagt å skrive et vedtak etter møtet. I vedtaksbrevet som du får tilsendt noen uker etter møtet, vil du få avslag på eller tilbud om hjelp/støtte fra kommunen basert på opplysningene som kom frem under kartleggingssamtalen.

Eksempler på ting de kan hjelpe til med:
- Støttesamtaler (dersom man føler at samtalene på DPS ikke er tilstrekkelig).
- Noen som sosialiserer deg, hjelper deg å komme deg ut litt dersom du f.eks. er isolert eller har dårlig nettverk
- Hente/bringe/følge deg til forskjellige avtaler dersom du ikke får til dette alene (f.eks. møte hos Nav)
- Hjelp med praktiske gjøremål (f.eks. husvask, rydding, åpne/lese post, betale regninger)
- Sette brukeren i kontakt med helsefremmende arenaer/møteplasser (f.eks. dagsenter, aktivitetssenter, Fontenehus e.l.)

Kan være at det er noe forskjellig fra by til by/bydel til bydel hvilke tjenester som tilbys. Det tilbys sikkert flere ting enn det jeg har listet opp, men hjelpen er som sagt behovsrettet.

Personlig var det min fastlege som mente at jeg kunne ha behov for støtte i hverdagen, men jeg selv uttrykte motforestillinger mot dette i samtale med representantene fra bydelen. Løsningen ble derfor at jeg fikk oppnevnt en kontaktperson (psykiatrisk sykepleier) som jeg kan ta kontakt med ved behov. Dette fungerer fint for meg da jeg opplever at kontakten foregår på mine premisser.

Før du skal i møtet kan det være lurt å ha tenkt litt igjennom hva slags bistand du evt. trenger/ønsker og i hvilket omfang. Lykke til :)
Avatar

Re: Kartleggingsmøte med kommunen

des 31 2019 - 01:13
Tusen takk for hjelp alle.

Håper dere har rett med at det går bra.

Som behandler sa er at vi søker om støttesamtaler siden det ikke er nok med 45 min i uka,men dps har ikke mye mulighet å gi meg oftere. Men bor alene, gjør alt selv, går på skole, drar på trening 3 ganger i uka. Allikevel er jeg såpass langt nede at jeg trenger mer hjelp.

Men jeg er ikke den som viser så lett hvordan jeg egentlig har det. Og redd jeg ikke virker dårlig nok til at de ser behovet. Å redd jeg failer slik at jeg kaster bort muligheten min med å få ekstra hjelp av kommunen
Avatar

Hei

des 31 2019 - 03:41
Det er ikke alltid lett å få frem alt man vil si.kanskje lurt å skrive på papir også å ta det med dit.jeg har time hos psykolog torsdag.hvis jeg er våken om natta altså natt til torsdag så kan vi skrives.jeg er veldig lenge oppe om natta.så bare skriv om du er stresset og gruer deg skriv bare om du trenger det.skjønner du sikkert blir nervøs og gruer deg til torsdag.
Til forsiden