Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Karantenelivet sliter på helsa

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Karantenelivet sliter på helsa

april 23 2020 - 12:57
Jeg har blitt så deprimert av mangelen på en normal hverdag. Alt er stengt og man får ikke dratt noen steder. Takler ikke å jobbe med skole på egenhånd heller, dette er bare så slitsomt. Det føles som hele samfunnet holder pusten og det begynner å bli et desperat behov for luft. Jeg holder så vidt ut og tar en dag om gangen men fy som det er tøft! Tankene mine går til alle dere der ute som har det lignende eller værre. Nå må vi holde ut litt til, snart blir det sommer og forhåpentligvis mer å gjøre.
Avatar

Karantenelivet sliter på helsa

april 23 2020 - 19:38
Altså. Jeg har begynt å unngå å se på nyhetene, fordi jeg blir helt gal i huet av å se på triste og ubehagelige nyheter hele tiden. Bare det å høre at det kan vare fram til 2021 ødelegger psyken min veldig ihvertfall. Jeg har også sagt til folk at hvis dette her holder på lenger enn 2021 så lever ikke jeg noe mer. Dette her blir for tøft rett og slett..
Avatar

altså

april 25 2020 - 03:07
corona er dritt
karantene
antibakteriell
munnbind
you name it
prøv å gi litt faen
der du kan da
ellers er det lett
å bli helt kokko
og vit vi er i samme båt ;)
Avatar

Tungt

mai 1 2020 - 21:28
Ja, dette er en tung tid for de fleste. Jeg prøver å gjøre ting jeg liker, gå turer og legge små planer for hver dag. Livet har lært meg at tunge perioder går over. Akkurat nå vet vi ikke når, men det kommer en tid der vi kan treffe venner og leve livet. Ting blir aldri akkurat som de har vært før, men stort sett blir det ok likevel.
Avatar

Helt Enig!

mai 18 2020 - 20:23
Corona tiltakene setter det lille man hadde av liv på vent.
Avatar

..

mai 21 2020 - 17:16
Hørt at de gradvis åpner igjen. Har trua på at det snart blir bedre med Corona..
Avatar

Re: Karantenelivet sliter på helsa

mai 22 2020 - 17:22
Hei!

Corona bidrar som vi vet til isolasjon. Isolasjon er noe av det verste et menneske kan bli utsatt for. Når vi blir isolerte så kan det begrense det vi gjør i hverdagen. En depresjon kan starte nettopp på denne måten; alt vi gjør er begrenset og ganske repeterende. Det kan føre til at vi blir lei og kjenner oss fanget i en ond spiral. Vi vet heller ikke hvor lenge coronatiden vil vare, noe som igjen kan føre til at man kjenner seg både tiltaksløs og lei. Jeg har selv merket dette utrolig godt på spesielt psyken og det blir ikke bedre. I det siste har jeg tatt bestemte valg for å prøve å håndtere denne nye hverdagen best mulig. Det som har fungert for meg er:

- Å gå en tur ute i naturen. Jeg får opp pulsen, får frisk luft, får forandringer rundt meg i miljøet. Bare ved å gå en tur ute får man en forandring i hverdagen.

- Skriv ned en liste over hva du ønsker å gjøre. Det kan være for eksempel å lese en bok, skrive et dikt, se på en serie, lage en ny matrett, høre på en podcast, male et bilde, tegne en tegning. Tenk etter hva du synes er avslappende eller gøy!

- Unngå for mye tid med nyheter. Å lese nyheter og se på nyheter på TV kan føre meg rett tilbake i den onde spiralen.

- Jeg har funnet ut at jeg liker hjemmetrening godt. Det finnes mange ulike former for trening gratis på YouTube, feks. dans, aerobic, styrke, yoga, etc.

Ønsker deg alt godt!
Til forsiden