Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan noen hjelpe meg å forklare?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan noen hjelpe meg å forklare?

juli 14 2016 - 23:46
Kan noen hjelpe meg å forklare hvordan det FØLES å være deprimert på en dårlig dag? Selv vet jeg jo hvordan det er for meg. Men jeg greier ikke å forklare for andre (mannen, terapeut og lege). Kan noen hjelpe?
Avatar

Min forklaring av en dårlig dag med depresjon

juli 15 2016 - 18:26
Det føles som om noen har plassert en sky i hodet mitt og dopet meg ned. Musklene slutter å fungere og selv om jeg vet at det beste er å komme seg ut og få gjort noe, er jeg lammet og syk i hele kroppen. Jeg MÅ være her, inne i leiligheten og alene. Ingen kan gjøre noe for meg for jeg er fortapt, men samtidig desperat etter en løsning på tilstanden, men ute av stand til å gjøre noe.

Jeg må gjemme meg bort. Timene går så sakte, men alt går i ett. Jeg føler jeg mislykkes i alt jeg gjør, det er ikke vits å prøve engang. Dessuten er jeg for sliten til å prøve.

Når jeg tenker på alt jeg burde ha gjort, men ikke får til, blir jeg enda mer oppgitt og skamfull. Jeg føler meg ikke som en del av resten av verden egentlig. Bare en enstøing, og det er det jeg vil. Jeg vil være i fred og orker ikke mennesker. Vil bare sove bort dagene.

Ingen tanker jeg tenker er klare eller gjennomførbare heller føles det ut som. Og jeg blir stressa av alt. Må se på serier eller høre på podcaster dagen lang for å ha noe i bakgrunn av galskapen av ingen fullførte tanker som foregår inne i hodet mitt.

Når jeg er deprimert vil jeg bare forsvinne. Jeg vil ikke ha noe med mennesker å gjøre, men jeg vil ikke ha noe med meg selv og gjøre heller. Jeg bare er noe, noe uten nytte, noe uten håp.
Avatar

til hattemakeren...

juli 16 2016 - 17:05
det var en god forklaring..... :)
Avatar

Re: Kan noen hjelpe meg å forklare?

juli 16 2016 - 21:17
Det var en god skildring hattemakeren. Har du hatt kjæresteforhold/samboerskap når du har opplevd depresjon?

Det du beskriver er akkurat som å høre min samboer. Han har mistet interessen for alt, meg inkludert. Sier han elsker meg og hadde gått om ikke, men han orker ikke engasjere seg...Jeg begynner å bli sliten av det, samtidig som jeg vet at han sliter med mørke tanker. Han har gitt opp og viser det tydelig. Ikke vil ha oppsøke hjelp heller...noen råd til hvordan jeg kan støtte uten å mase?
Avatar

Re: Kan noen hjelpe meg å forklare?

juli 25 2016 - 01:21
Jeg våger meg på å komme med et forslag om at du rett og slett prøver å la hverdagen være mest mulig normal. Kanskje han trenger en arena der det ikke handler om sykdommen og han ikke behandles som en "pasient".

Han bør såklart søke hjelp, men når man er på sitt mørkeste kan det meste av råd og forslag fra andre oppleves som mas desverre. Han må gjerne bare innse det selv. Selv om du føler han har gitt opp skal det ikke alltid så mye til før en puffes over en dørstokk og snøballen begynner å rulle i positiv retning.

Skudd i blinde fra meg men kort oppsummert. Kanskje tiden dere tilbringer sammen kan handle minst mulig om sykdom en periode og se hvordan det går.
Avatar

Depersjon

juli 25 2016 - 02:12
Om jeg skal forklare hva depresjon er for meg, er det at stemningsleie i hodet er nedstemt. Dager er enten likegyldige og matt uten matlyst, interesse og tap av energi.

Depresjon og angst hindrer mye i livet mitt. Jeg har lyst å le, føle lykke fra innerst til ytterst, men skjoldet mitt lar meg ikke føle disse følelsene. -Det er som å gå i en boble med blodet tungt som bly. Det er så utrulig deprimerende å ikke kunne få føle lykke, glede, spenning og fremgang i livet. Dagene er de samme og alle rundt bare flyr forbi.
Til forsiden