Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jula hvor «ALT skal være så PERFEKT»

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jula hvor «ALT skal være så PERFEKT»

nov 29 2020 - 01:45
Det nærmer seg jul, en tid hvor alt skal være så perfekt og man skal kose seg, ha det hyggelig og alt skal være så bra hele tiden. Men dette er ikke jul for meg. Jeg har det ikke bra, ting er langt fra perfekt. Jeg er psykisk syk og kontrollert og ødelagt av det syke. Det syke kommer ikke til å ta juleferie. Det vet ikke engang hva en pause er.
Spesielt vanskelig er det nå, jeg er langt nede, men virker ikke som det finnes noe slutt på problemer eller kamper jeg må stå. Det virker som det hele tiden kommer noe mer. Er aldri rom for pause eller det minste lille pusterom. Jeg er så ufattelig lei alt og ikke minst utrolig sliten.
I tillegg at kampen i forbindelse med det syke vokser hele tiden stopper det ikke der. Julen for 2 år siden fikk moren min vite at jeg var selvskader fra en ansatt på skolen, og den romjulen sa hun «greit du får andre til å fortelle, men du tørr f*en ikke å vise». Forholdet med mamma har bare blitt verre og jeg har måtte trekke meg mer og mer unna. Hun har forskjellsbehandlet meg med alt av positivfavør til broren min og det blitt mye verbaltrakssering mot meg fra henne. Dette har også blitt sett av andre. For litt siden måtte jeg kutte kontakten helt fordi jeg ikke orket mer, ikke trenger den ekstra belastningen, samt for å beskytte meg selv. Mamma klarer ikke ta hintet at jeg ikke vil ha kontakt. Hun mener jeg må ta meg av familien, at jeg må ta ansvar, stille opp. Ta ansvar. Samtidig som hun kaller meg j*vla egoist og gir meg skylden for at hun kjefter og blir sur når vi snakker, da gjerne uten at jeg har gjort noe som helst eller sagt noe. Nå er jeg så sykt lei av dette. Jeg er syk, men opprettholder allikevel hverdagen med studier (gir meg struktur i hverdagen så er bare godt for meg) og trening ,venner osv. Men alltid noe går i mot meg og det med mamma i tillegg.
Jeg orker ikke stort mer av dette, er for mye. Jeg er sliten og lei. Aner ikke hva jeg skal ta meg til lenger. Mislykkes i alt jeg prøver føles det ut som osv
Avatar

Du har mye bra i livet ditt

nov 29 2020 - 09:24
Ikke lett, men snart er du ferdig med studiene og kan etablere for deg selv. Du har venner og trening i tillegg. Selv om forholdet til moren din er dårlig, har du mye bra i livet ditt. Feil å si at du mislykkes.
Avatar

Respekt!

nov 29 2020 - 18:01
Å som jeg føler med deg at du har det vondt og vanskelig. Du er på ingen måte mislykket, men du har ett vanskelig utgangspunkt. Merker jeg blir så imponert over at du studerer og har struktur i dagen. Ta vare på den lille i deg som mangler tryggheten. Jeg jobber også med å ta vare på meg selv og cære snill med meg selv. Vi kan gjerne snakke sammen og jobbe med det sammen!
Stor klem fra meg!
Avatar

Re: Jula hvor «ALT skal være så PERFEKT»

nov 29 2020 - 18:06
Fuck jula. Vi bør fokusere på å overleve depresjonen og å være mentalt sterke i livet, å nå målene våre.
Avatar

Re: Jula hvor «ALT skal være så PERFEKT»

nov 29 2020 - 18:19
Ut fra det du skriver ser jeg flere muligheter til å løse situasjonen. F.eks. finnes det mange godt voksne folk som mer enn gjerne tar en alvorsprat med din mor. Hvis det er det du vil.
Avatar

altså

nov 29 2020 - 21:03
alder?
bor hjemme?
lenge igjen studier?
din mor
vet ikke
hvordan takle
det hele
kanskje smart
å la en proff
snakke med henne?
tenker på deg <3
Avatar

Usikker 01

nov 29 2020 - 21:38
Prøver, men ikke så lett. Vansklig nok å prøve og holde «hodet over vann nå». Men takk.
Takk for tilbudet om å jobbe samme, men tror kanskje jeg er for dårlig for det på nåværende tidspunkt:((
Avatar

Frikar-1

nov 29 2020 - 21:40
Ja kan hende. Eneste jeg vil i forbindelse med mamma nå er avstand og kutte kontakten.
Når ting kanskje har endret seg i livet mitt at man kanskje kan ta kontakt eller da oppsøke familieterapi. Men nå er jeg for dårlig... så før det skjer må jeg få mer kontroll på det syke.
Avatar

aliengang72

nov 29 2020 - 21:42
Er 19, bor for meg selv og gjort det flere år.
Har 6,5år igjen (da har jeg 2 bachelore og 1master)
Avatar

Trondheim2020

nov 29 2020 - 21:44
Sant nok.
Kjenner mamma tror dessverre ikke å gi noe skriftlig vil gjøre ting bedre, kanskje bare verre dessverre:(
Avatar

Støtte

nov 29 2020 - 21:47
Men takk for støtte folkens<3
Om jeg ikke svarer, leser jeg i hvert fall alt. Er bare så dårlig psykisk nå på en måte og så sliten. Det er litt for mye for meg nå egentlig, og kommer bare stadig mer på meg hele tiden. Så ja.... vet ikke helt hva jeg skal si eller ta meg til for å være ærlig
Avatar

Trondheim 2020

nov 29 2020 - 22:35
Hun godtok andre fortalte om selvskadingen, men ble sint for jeg ikke ville vise selve kutta for henne (altså til mamma)

Har prøvd å si noen ting hvordan jeg føler det når hun er slik, men får bare da høre at jeg j*vla egoistisk. Ikke tar ansvar for familien. Og at jeg bare skaper problemer og ubehag (og da uten at jeg skal ha sagt noe som tilsier man skulle få en slik kommentar)
Avatar

Trondheim2020

nov 29 2020 - 22:59
Ja prøver å kutte kontakten helt.
For merker jo hvordan jeg må gjøre det for å beskytte meg selv også. Samtidig som jeg har innsett jeg trenger mer belastning nå. Mamma er sånn sett en belastning man kan «fjerne» på en måte, noe man ikke kan på samme måte med det psykisk syke. Selv om det er krevende å kutte kontakt i en alder av 19med sin egen mor, føler seg slem på en måte som gjør det. Men det viktigste nå er at jeg må beskytte meg selv fra slik behandling/oppførsel
Avatar

Trondheim2020

nov 29 2020 - 23:16
Etter jeg tok valget og hadde gått noen dager, så snakket jeg med ei som kjenner meg og situasjonen og på den måte en form for bekreftelse at det var «riktig» avgjørelse på en måte. Uten om det så er det ingen som vet noe.

Så står i det meste av situasjonen alene og, med ansvar helt alene sånn sett.

Studiestedet mitt vet ingenting om at jeg er psykisk syk engang, for har ikke ønsket eller sett behov for at de skal vite det , siden det går bra på studiene og det sånn sett


Men tar noe jeg interesserer meg for så studie er ikke noe problem for meg sånn sett. Og gir litt struktur og mindre dødtid , som betyr pytte litt mindre rom for det syke å bli helt «vilmann» på en måte. Så eneste nå er det ekstra krevende siden har juleferie i nesten 2 måneder
Avatar

Trondheim2020

nov 29 2020 - 23:35
Er psykisk syk og vært det noen år nå, diagnostisert osv.
Så går på dps til behandler, men sliter å dele hvordan jeg virkelig har det både muntlig og skriftlig pga det psykisk syke og den kompliserte og innviklede situasjonen det er.

Ja er så sliten og lei alt sammen. Vil bare ha en pause fra alt om det gir mening? La noen andre ta alt ansvar for en liten stund på en måte. Men klarer ikke å gi uttrykk for det, og man ser det heller ikke på meg. Man kan ikke se når jeg har angstanfall f.eks. Og redd bare for å så jeg et redd. Så jeg står i en veldig tung og krevende situasjon der også. Så hjelper ikke det syke har brutt meg helt ned :((
Avatar

Trondheim2020

nov 30 2020 - 07:13
Jeg ble syk før man begynte å behandle med slik. Den verbale trakasseringen kom etter det. Og hun vet jeg sånn sett sliter og vært på dps, men ikke hvor dårlig jeg er. Er ikke noe vits å prøve og si det heller siden hun bare bagatelliserer det og verbalt trakasserer meg da. Dette vet jeg siden har prøvd å si før og det skjer hver gang
Avatar

Trondheim2020

nov 30 2020 - 10:24
Ja har tenkt litt i tanken familieterapi. Men jeg må bli litt bedre først før jeg klarer det. Så i mellomtiden bare ikke ha kontakt med henne. Tror det er eneste løsningen min nå på en måte
Avatar

Re: Jula hvor «ALT skal være så PERFEKT»

nov 30 2020 - 10:28
God ide! Ta en ting av gangen.
Avatar

Re: Jula hvor «ALT skal være så PERFEKT»

nov 30 2020 - 11:52
Jeg vil også anbefale å benytte psykisk helse - tilbudene studiestedet er forpliktet til å ha. Det er ingen grunn til at de ikke skal vite om at du er "psykisk syk" (som er et rent juridisk begrep), de har akkurat den samme taushetsplikten som helsevesenet.

Til forsiden