Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

okt 25 2020 - 21:26
Hei. Jeg er en mann på snart 30 år som føler at alt har blitt veldig rart i det siste. Jeg har gråteklump i halsen her jeg sitter, men må ikke gråte. Klokka er litt over ni på søndag kveld, og jeg synes denne helgen også var for kort.

Det kjennes ut som om jeg ikke har fått slappe ordentlig av på lenge. Jeg vil bare sove, men jeg vil ikke ødelegge døgnrytmen sånn at det blir vanskelig å komme seg på jobb. Ting går fint på jobb, og jeg mestrer jobben min, men jeg synes arbeidsdagene er for lange. Når jeg er ferdig på jobb tar jeg bare bussen rett hjem og har ikke overskudd til å gjøre annet enn å kanskje støvsuge litt. Ellers sitter jeg stort sett bare i ro, hjemme eller på jobb.

Jeg har vurdert flere ganger å ta en tur innom fastlegen min for å prate om det. Jeg vet at han er en hyggelig fyr, for jeg har vært innom der før, men jeg vet ikke hva jeg skulle si:

----

- Jeg kjenner meg så trøtt og sliten.
- Legger du deg til riktig tid da?
- Nei.
- Ok, da må du fikse på det da før du kommer og later som om du sliter med noe lol.

----

- Jeg har det ikke så greit nå om dagen.
- Hva plager deg da?
- Jeg vet ikke helt, jeg vil ikke gå på jobb.
- Har du det dårlig på jobb?
- Nei slett ikke, har det fint. Hyggelige kolleger og jeg mestrer jobben min!
- Ja så hva klager du på?? Du er bare en lat skitsekk.

----

Og så videre... Jeg ser liksom for meg at alt jeg synes er kjipt løses ved at jeg bare gjør de riktige tingene. Spis ordentlig, begynne å trene, ikke være våken så sent, dusje, barbere meg, pusse tennene, holde det rent og ryddig hjemme, betale gjeld, ikke ruse meg, og så videre... Men jeg gjør jo ingen av de tingene?? Ikke i den grad jeg tenker at jeg burde, i alle fall. Og hvorfor ikke? Jeg synes det er vanskelig å forstå. Og, blir det egentlig bedre av det...?

Jeg synes det er litt ekkelt å i det hele tatt skrive om dette, for jeg føler meg bare som en lat tulling som ser alle problemene men ikke gidder å gjøre noe med dem, og så attpåtil våger å synes synd på seg selv. Når man er så lat så fortjener man vel ikke egentlig å ha det noe særlig bra. Man ligger som man reder.

Vet ikke, hadde bare lyst til å skrive. Hvis du har noen tanker om det jeg har skrevet så er det fint.
Avatar

Re: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

okt 25 2020 - 22:10
Det er helt normalt å føle deg uttafor i perioder, og de aller fleste vil gå gjennom en eller flere episoder ila livet hvor tilværelsen er psykisk krevende uten at det nødvendigvis er noen spesiell grunn til det. Jeg vil virkelig tro at legen din ikke sier noen av de tingene du ser for deg. I tilfelle ville han vært en dårlig lege. Husk at psykisk helse også er helse, og det skal leger ta alvorlig og hjelpe deg med å finne ut av. Tror absolutt du kan ha nytte av å ta det opp med han. Ellers må du for all del bare gråte om du føler for det. Det er mye sunnere å slippe de vonde følelsene ut på den måten enn å gjemme de bort.
Til forsiden