Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre

april 3 2019 - 03:16
Klokka er 3 på natta, jeg får ikke sove. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt lengre. Jeg skulle egentlig vært ferdig å studere i vår, men jeg har ikke bestått alle emnene. Jeg har et uendelig høyt studielån som jeg aldri kommer til å klare å betale ned. Jeg har aldri jobbet, og uansett hvor mange jobber jeg søker får jeg ikke svar. Jeg har ingen venner. Familien min tror jeg har det bra.
Jeg vurderer å avslutte livet nå. Jeg vil ikke mer. Jeg klarer ikke mer. Jeg har allerede skrevet et brev til mamma og pappa, og til kjæresten min for å forklare hvorfor jeg forlater dem. Jeg klarer bare ikke mer. Jeg er så mislykket. Jeg har ødelagt livet mitt. Jeg skjønner ikke hva som er galt med meg. Jeg er bare håpløs.
Avatar

Prate med noen om det

april 3 2019 - 03:49
Det høres ut som du er veldig langt nede akkurat nå. Det er fryktelig vondt å ha det slik. Veldig ensomt. Klarer du å prate med noen om dette? Kan det være et alternativ for deg å ringe Mental Helse 116 123 eller en annen døgnåpen telefon?
Avatar

Re: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre

april 3 2019 - 03:55
Hei Silentboss.

Ser du har det alt annet enn lett nå. Det hjelper å snakke med noen og å ikke være alene i det vonde. Vi er her gjennom hele døgnet, ring oss gjerne på Hjelpetelefonen tlf.nr: 116 123.

Vennlig hilsen Administrator
Avatar

Silentboss

april 3 2019 - 04:24
- "Jeg skulle egentlig vært ferdig å studere i vår, men jeg har ikke bestått alle emnene."

Du har hvert fall studert noe; du har hvert fall forsøkt på noe. Bare det i seg selv er verdt noe! Og de emnene du har igjen, kan du jo ta opp igjen på nytt hvis du skulle ha lyst?

_ _ _


- "Jeg har et uendelig høyt studielån som jeg aldri kommer til å klare å betale ned."

...og hva så?
Så, isteden for å ha et mega-stort hus og en sportsbil i garasjen, så har du et lån du betaler ned på gjennom hele livet isteden. Det er ikke noe problem; det store huset og sportsbilen gir deg ikke ekte, dyp lykke uansett :)

Merk: Et "stort hus" og "sportsbil" er selvfølgelig bare ment som eksempler på materielle ting du heller ville ha brukt gjeldsavdragene på, hvis du ikke hadde hatt gjeld. Jeg har vært blant de fattigste menneskene i Norge i flere år nå (sett bort i fra uteliggere/hjemløse mennesker), og det å ha lite penger er virkelig ikke noe problem (så lenge det ikke er snakk om ALTFOR lite penger selvsagt).
Du trenger ikke mer penger enn til å ha råd til mat, drikke, klær, husly, dusj, toalett, hygiene-produkter, pc, mobiltelefon, internett og strøm (og eventuelt bil, hvis du ikke bor i en storby) - samt litt ekstra lommepenger til å ha råd til sosiale aktiviteter med venner/andre mennesker. Alle andre materielle ting er bare bonuser; de er overflødige for å kunne ha et godt og lykkelig liv.

_ _ _


- "Jeg har aldri jobbet, og uansett hvor mange jobber jeg søker får jeg ikke svar."

Det betyr ikke at du aldri vil kunne få svar i fremtiden heller - og særlig ikke hvis du f.eks. går på jobbsøkings-kurs i tillegg (f.eks. i regi av NAV).

_ _ _


- "Jeg har ingen venner."

Det betyr ikke at du aldri vil kunne få venner i framtiden heller. Dessuten skriver du jo at du har kjæreste, så du må tydeligvis være en type person som folk kan like. Og hvis du dykker inn i selvutvikling så kan du lære hvordan du kan få nye venner (så sant du har sosial intelligens/sosiale antenner da - som jeg er ganske sikker på at du har, siden du som sagt faktisk har en kjæreste).

_ _ _


- "Jeg vurderer å avslutte livet nå. Jeg vil ikke mer. Jeg klarer ikke mer. Jeg har allerede skrevet et brev til mamma og pappa, og til kjæresten min for å forklare hvorfor jeg forlater dem."

Jeg forstår deg mer enn du aner... men det ville ha vært veldig bortkastet om du tok selvmord, eller hva?
Fysisk sett er du jo helt frisk (basert på det du skrev i dette innlegget). Så du har bare noen profesjonelle (utdanning- og jobb-relaterte) utfordringer, samt litt sosial mangel i livet ditt. Begge disse tingene kan endres (med mindre du har en fysisk hjernefeil som gjør deg sosialt tilbakestående på ordentlig - men da hadde du sannsynligvis ikke hatt en kjæreste).

Så, når du tenker over alt dette så ville det vel ha vært veldig bortkastet om du tok selvmord? Når potensialet ditt for en bedre fremtid er så stort.

_ _ _


- "Jeg er så mislykket. Jeg har ødelagt livet mitt. Jeg skjønner ikke hva som er galt med meg. Jeg er bare håpløs."

Jeg kjenner deg ikke, men jeg antar ganske sterkt (basert på det du har skrevet) at det ikke er noen ting fysisk galt med deg - verken med kroppen din eller med hjernen din. Og nei, du har ikke "ødelagt livet ditt". Du ser bare de eksterne omstendighetene dine som verre enn det de egentlig er :) Ingenting er "ødelagt"; perspektivet ditt må bare justeres litt ;)
Avatar

Hei!

april 3 2019 - 05:18
Tenker på deg silentboss.Jeg håper ting ordner seg at du prater med noen,
Avatar

pssssst

april 5 2019 - 22:41
metallica hadde en bra låt:
sad but true
slik du føler det er ikke godt
håper du snakker med noen
og husk olav hauge sine ord:
FREMTIDEN KAN BRINGE MED SEG UANTE VEIER - VEIER VI IKKE VISSTE OM!
Avatar

Re: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre

april 5 2019 - 23:28
Ikke gi opp, kjære deg. Du kan få det bedre, du må bare oppsøke profesjonell hjelp.

Depresjon er en tilstand som kan ramme hvem som helst, og gjøre livet uutholdelig hvis man ikke kommer seg i behandling.

Vit at du ikke er alene. Det er mange som vil hjelpe deg videre, og det fins løsninger på de problemene du opplever, selv om du ikke ser det akkurat nå.
Avatar

Kjære deg!

april 8 2019 - 00:39
Hei du! Ville bare si at jeg tror at du er en tøff person. Hvorfor? Jo: 1) Du tør å skrive her
Til forsiden