Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg sliter...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg sliter...

des 9 2016 - 17:16
Den siste tiden har ting blitt mørkere og mørkere og det eneste som holder meg igjen på denne jorda er datteren min på 7 år. Jeg tenker at verden hadde vært en bedre sted uten meg og at familie og venner hadde sluppet unna en stor byrde om jeg ble borte. Jeg har en drøm om hus, mann og flere barn, men den drømmen slår større og større sprekker hver dag, da det umulig kan finnes noen som kan ønske å dele livet med meg. Jeg var i et forhold for snart fire år siden med en mann som stadig fortalte meg at jeg var lat, stygg, dårlig mor, usosial osv. Jeg ser jo nå at han hadde rett hele tiden.. og jeg har fått det bekreftet via de få forsøkene mine på dating.
Jeg ønsker ikke å bry venner eller familie med mine mørke tanker da de har sine egne ting å styre med. Og særlig nå i juletiden. Er det noen her med samme erfaringer eller noen gode råd å komme med så er jeg mottagelig, men jeg vet ikke om jeg er verdt å bruke tid på.
Avatar

Re: Jeg sliter...

des 9 2016 - 19:18
Hei. Jeg sliter også med mørke tanker. Når jeg er på det mørkeste. Er det eneste som holder meg igjen at jeg vet at det er så mange som er glad i meg (selv om det er vanskelig å forstå det noen ganger). Jeg har selv opplevd å bli forlatt pga selvmord, og det var utrolig vondt. Jeg vet så godt hvilken smerte det påfører de etterlatte. og jeg ønsker ikke gi andre en slik sorg. Men det er jo trist å leve bare for andre. Jeg vil jo leve fordi jeg har glede av livet selv. Det å ikke ville bry andre med de mørke tankene, kjenner jeg meg veldig igjen i. Jeg kan være åpen om at jeg sliter. Men det er ingen i familien eller venner som vet hva jeg virkelig kjenner på. og det er vondt å føle seg alene. Det er bare psykologen min som vet om de depressive tankene mine. og det er godt. Men jeg skulle virkelig ønske at noen i hverdagen kunne se meg. jeg sliter med å uttrykke ting fordi jeg er redd for å ikke bli forstått. og vil ikke belaste folk. Jeg har heldigvis noen oppturer hvor jeg klarer å tenke positivt. Her om dagen skrev jeg noen positive ord til meg selv. Kanskje kan det være til hjelp for deg?

Du er ikke forkastelig
selv om det hender at du føler det
så er du aldri forkastelig
du har opplevd ting som er forkastelig
men du er ikke det du har opplevd
ikke la noen andre fortelle deg hvem du er
ikke la deg tro på de som trykker deg ned
ikke tro på alle de løgnene
jeg forstår at det er vanskelig
jeg forstår at det er sårt
og at det er uvant
det vante er ofte det letteste
men det letteste er ikke alltid det beste
jeg vet det er tungt
men du tror på en løgn som ødelegger deg
du tror på en løgn som forhindrer deg i å ha det bra
du kan få tro på sannheten
sannheten om at du ikke er forkastelig
du er ikke dårlig
du er ikke svak
du er ikke perfekt heller
men det trenger du ikke være
det er ingen som forventer at du skal være feilfri
kan du være glad i deg selv? selv om du feiler?
Avatar

Alt er mulig, så lenge du bestemmer deg for det

des 11 2016 - 21:43
Hei folkens

Jeg liker at dere har delt denne type informasjon med hverandre og at dere prøver å hjelpe hverandre, dette elsker jeg! Jeg har en blogg som heter: www.aymenzebari.blogg.no, der deler jeg informasjon som skal motivere dere som har det litt vanskelig i hverdagen eller føler at alt er håpløst.Ta en titt innom, dersom du trenger motivasjon og jeg håper jeg kan være til hjelp.
Avatar

Alt er ikke mulig

des 12 2016 - 18:13
Syns det er veldig fint at du har startet en blogg for å motivere andre :) Men jeg håper også at du husker på at det er ikke alltid er så lett å tenke positivt. Å si til seg selv at alt er mulig så lenge du bestemmer deg for det. Er ikke alltid til en hjelp. Ikke for meg vertfall. Veldig fin tanke. Men realiteten er ikke slik at alt er mulig. For meg kan det bare gjøre vondt verre når jeg er nede i depressive følelser og tanker, og noen forteller meg "bare tenk positivt". Hva gjør man da? når man tenker en positiv tanke, men føler noe helt annet? Det er noe godt med det å heller få en forståelse for hvorfor man føler det slik. At noen kan bli med deg ned i følelsene og prøve å muntre deg opp derifra. Trøst og omsorg er en stor hjelp for meg. Sellfølgelig positive ord og holdninger er viktig! Men ikke ta lett på det. Det er ingen som ønsker å være deprimerte. Kunne man bare fortalt seg selv hva man skal føle. Tror jeg ikke det er mange som hadde vært så langt nede.
Denne artikkelen ga meg vertfall noe positivt.
http://www.huffingtonpost.com/jamie-varon/to-anyone-who-thinks-theyre-falling-behind_b_9190758.html
Avatar

Re: Jeg sliter...

des 22 2016 - 19:33
Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen din..! Jeg føler på det samme med at jeg ikke ønsker å bry venner.. og jeg har en maske jeg putter på når jeg er med mennesker om det er på jobb, butikken eller med venner. Samboeren min vet og hører men føler ikke at han forstår.. og når jeg først er aleine som jeg klarer å slappe helt av..! Jeg går til psykolog og han har hjulpet meg med å være mer åpen om det.. jeg merker det selv at om jeg har lufta litt av tankene mine så er det fler som bryr seg også..! Jeg har ikke turt å dele mye med mange ennå.. og noen ganger er det deilig å bare være med venner og bare være gamle gode meg uten at jeg tar med teite, sutrete, nedstemte, fæle - meg

Min gode erfaring så langt er å fortelle litt til noen..! Kanskje lettere å fortelle mer seinere .. håper jeg..!

Ps: fin link som sto over her på engelsk
Avatar

Re: Jeg sliter...

des 22 2016 - 20:51
Det er vanlig med depresjon at man tenker folk ikke ville savnet deg, eller at de hadde vært bedre uten. Men det er som oftest motsatt, og de etterlatte som sitter igjen alene blir aldri helt de samme.
Til forsiden